Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup gramofona
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
peter verlak

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 23:19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2016 11:45    Naslov sporočila: Nakup gramofona Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Sem nov član foruma in prosim za pomoč pri odločitvi za nakup gramofona, Do sedaj sem poslušal glasbo kar na starejšem hišnem kinu Kenwood. Že nekaj časa sem si gledoval stereo hi fi ojačevalce in zvočnike sicer nič pretirano dragega ampak vseeno nekaj bolj konkretnega za novo dnevno sobo. Da preidem na bistvo, dobil sem za RD receiver Yamaha RN 500 in par zvočnikov DALI zensor 7, kvaliteta zvoka je neprimerno boljša kot hišni kino, nameravam pa v prihodnje nabaviti še gramofon. Gledal sem Pro Ject Essential II, ne vem ali je to dobra zadeva ali je v tem cenovnem razredu kakšen gramofon, ki ga bolj priporočate. Zanima me ali lahko gramofon priklopim kar na Phono ali rabim še kaj zraven, pa še to, ker o Dali zvočnikih nisem zasledil na forumu dosti napisanega ( vsaj jaz nisem našel ) me zanima vaše mnenje o teh zvočnikih in ojačevalcu.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041729094
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2016 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobrodošel na forumu.

Dali Zensor je zelo posrečena serija bolj "budget" zvočnikov (sicer iz 1. roke poznam zgolj tamale), prav tako je omenjena Yamahica čisto OK (glede na to, da je "samo" stereo, je za pričakovati dosti boljše performanse za poslušanje glasbe kot pa enakovredni HT receiverji).

Tule je en review Yamahe in je v resnici kar pohvaljena:
http://www.tnt-audio.com/ampli/yamaha_rn500_e.html

Kako omenjeni zadevi delujeta v tandemu, bi lahko zgolj ugibal. Ampak če si zadovoljen si zadovoljen in to je edino, kar šteje Smile

Kar se tiče gramofona - omenjena Yamaha ima MM phono vhod. Glede na to, da je pri nižje-cenovnih gramofonih MM glavica bolj kot ne standard, boš verjetno z lahkoto našel primernega.

Osebno bi pred Pro-Ject sicer postavil kakšno Rego (RP1 oz. če si lahko privoščiš RP3), v kolikor boš kupoval novo robo "nižjega" ranga. So dobra vrednost za denar, plug&play.

Pri višjih zneskih se znatno razširi tudi izbira, vendar po mojem glede na rang preostalega ni za pretiravati (bi to potegnilo še marsikaj za seboj)...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2016 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=3265

http://audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=3343

http://audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=1465

od domačih:

Pear audio
Kuzma Frantz
Smolič Mirko

in še kakih 15 strani oglasov na Bolhi
peter verlak

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 23:19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 00:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor, sem tudi že gledal Rego in tudi na forumu sem nekaj krat zasledil ta model. Če se odločim za RP1 mogoče rabljenega me je edino strah, da je lahko kaj narobe, nikoli ne veš,.. vsekakor bom pa nekaj moral nabavit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041729094
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 08:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peter verlak je napisal/a:
Hvala za odgovor, sem tudi že gledal Rego in tudi na forumu sem nekaj krat zasledil ta model. Če se odločim za RP1 mogoče rabljenega me je edino strah, da je lahko kaj narobe, nikoli ne veš,.. vsekakor bom pa nekaj moral nabavit.

Donat worry Laughing
Preprost recept:
vse kar moraš narediti za preskus je, da prineseš eno ploščo na kateri je posnet samo klavir.
Poslušaš eno stran takega LP od začetka do konca (!) in če je karkoli količkaj narobe, bo takoj udarilo v nos.
Konec testa. Brez paranoje.
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem pa samo še nastaviš: gazno silo, VTA, SRA, antiskating, overhang, shift, offset angle, RPM, WOW, različni mati, podlage, izbereš ustrezno glavo, phono-pre, MC-pre, RIAA-EQ, nastaviš impedanco, očistiš plošče, naoljiš ležaje, odpraviš statični naboj, in....potem morda zašpila...sledi dolgotrajno harmonično "uglaševanje" (fine tunning)v sistem... Smile In vse to nekajkrat ponoviš...
Brez paranoje...
Če kupiš PearAudio, si zmagal takoj, tako pravijo v vseh revijah in testih!
davor281

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55
Kraj: Zimica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Donat worry Laughing
Preprost recept:
vse kar moraš narediti za preskus je, da prineseš eno ploščo na kateri je posnet samo klavir.
Poslušaš eno stran takega LP od začetka do konca (!) in če je karkoli količkaj narobe, bo takoj udarilo v nos.

Pa ne vzet posnetka Glenna Goulda, ker ko on igra na klavir vedno škripa... Twisted Evil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040/514-308
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Bronks

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

davor281 je napisal/a:
ambasador je napisal/a:

Donat worry Laughing
Preprost recept:

Pa ne vzet posnetka Glenna Goulda, ker ko on igra na klavir vedno škripa... Twisted Evil

Ne škriplje, temveč brunda in momlja!
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ducar je napisal/a:

Ne škriplje, temveč brunda in momlja!

Odvisno, kako imaš nastavljen gramofon Laughing
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolega Peter, nisi povedal kolk soldov si pripravljen odkartat?!?
to nakladanje o nastavitvah in cenovni kompatibilnosti gramofona in ostalega "back up"a je bla, bla, bla....če imaš kvalitetne, drage plošče, privošči si tudi kvaliteten gram....če imaš "dvice in trice"(evri), pol pa yebi ga, vsak bo igral...

če kupuješ na ziher, vzemi Rego in zapri forum na 5 let...če bi rad vintage, jaz še zmeraj zagovarjam Thorens med 250 in 500 evrov skupaj s solidno glavco...
lahko tudi kakšno plastiko, samo da se pol ne javiš v temi "nategatorji"...

sicer, nasvet: če ti prodajalec ne more ali noče demonstrirat funkcionalnost grama, pozabi...išči naprej...
davor281

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55
Kraj: Zimica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 13:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brunda in momlja mojster Glenn, škriplje pa njegov famozni stolček, če tega ne slišite bo treba gramofone na novo nastavit... Wink

Drugače pa tudi jaz glasujem za Rega RP1.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040/514-308
vasko85

Pridružen/-a: Ned Apr 2016 21:17
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2016 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

imam težave s sedanjim gramofonom in vas prosim za pomoč. Dobil sem kar zajeten kup gramofonskih plošč in Tosca 21 gramofon. Gramofon dela, kupil sem novo iglo... Težava pa je v tem, da ga nikakor ne uspem priključiti na moj ojačevalec - Pioneer VSX-323. Dodatno sem kupil predojačevalec Behrinher Microphono PP400, dodatno pletene kable, različne konektorje, več različno pletenih/ojačanih 5 DIN konektorjev... Težava je prenosu zvoka od gramofona do predojačevalca saj vse šumi. Zanimivo je, da mi je kolega posodil njegov Bandridge 5 din konektor in samo s tem konektorjem uspem dobiti zadovoljiv zvok iz gramofona. Z vsemi ostalimi pa je vse skupaj prava žalost. V glavnem zmetal sem že cca. 100 EUR za razno kablovje ampak še vedno brez uspeha.

Prosim za pomoč kater gramofon naj kupim da mi bo zadeva funkcionirala na mojem ojačevalcu. Imam en kup plošč starega rocka tako da ne rabim hudo drage audiofilske zadeve. A bi bilo bolje da kupim kaj novejšega od Pioneer ali Denon? Dal bi do 200 EUR ker za več se mi za mojo zvrst glasbe ne zdi smiselno zapravljati.

Že v naprej se vsem zahvaljujem za pomoč.

LP Valerij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031817402
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2016 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A nimaš posebej kabla za maso tanek črni kabel iz gramofona kot ga imajo stari technicsi tega pa daš potem na gnd vijak na receiverju samo ta ga nima ker nima phonota oz če ga imaš na phono škatlici. Vredu nastavi pa mora špilat.
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2016 23:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nisem lih familijaren s tem gramofonom, ampak po fotki Tosca 21 ima lasten ojačevalec...to ne gre...toscin ojačevalec na phono pre na tvoj ojačevalec...izklopi, brikaj, Toscino elektroniko in direkt iz ročke v phono pre...torej, malo švasanja in nov kabel...
slab razlog ti je to da imaš plate starega rocka in da zato ne potrebuješ kvaliteten gramofon...lahko da je tudi tvoj gram v slabem stanju...težko kar koli napamet..
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2016 23:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tosca 21 ima posebej izhod 5 pol DIN (Levi) ter za zvočnike (desna). Tako da če priključiš na ta 5 pol DIN in potem na predojačevalec mora delat. Najboljše je da kupiš tak kabel kot je od prijatelja ostale kable pa prodaš. Ali pa jih pofotkaj, da sploh vidimo kaj imaš. Kakšnega "hudega zvoka" pa iz tega gramofona itak ne pričakuj.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu