Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Freedom amp
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tromba res dotičnih driverjev nisem probal sicer pa tudi nočem negirat tvojih ugotovitev. Samo hočem povedat da sem jaz pri tem konceptu vedno naletel na omenjene težave ne glede na izbiro driverjev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diyfreak je napisal/a:
Tromba res dotičnih driverjev nisem probal sicer pa tudi nočem negirat tvojih ugotovitev. Samo hočem povedat da sem jaz pri tem konceptu vedno naletel na omenjene težave ne glede na izbiro driverjev.

Pri meni špila. Cool
Ko boš kaj proti LJ, se javi.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dragi AndrejS, prosim te še za tvojo varianto širjenja zvoka, ki jo morda poznaš, bi mi prišla prav. V praksi se je pravilo, da premer membrane ne sme biti večji od najvišje valovne emitirane dolžine, izkazalo za krvoločno in neizprosno (naprimer za 3kHz je maksimum premer 110mm pa amen). Zato nme tera v 4-way sistem, ki dodatno vnaša probleme. Predvsem na OB sceni pa je meizmerno veliko brezveznikov, kvazi oblikovalcev in "majstrov", ki bi radi prelisičili zakone širjenja zvoka. Tudi Cizek je jasno povedal, da je pasivno uskladil kretnice za mehansko in električno fazo, spremenljivo impedanco in še ostala pravila širjenja zvoka. Izdelek se potem sliši briljantno, čeprav je za pogledat nikakršen.
Bil sem na demonstraciji Magneplanarjev, nekje v Rožni dolini. Fantastičen, svetel frekvenčni odziv, ki odstopa od klasičnih driverjev, pa nobene resne zvočne slike, to mi je ostalo v spominu, pa je bil najboljši gramofon na vinil s super glavo in najboljša ojačevalna oprema, specialno prilagojena za zvočnike, ker mi jo je izdelovalec, takrat še moj konkurent, tam predstavil.
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 22:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Dragi AndrejS, prosim te še za tvojo varianto širjenja zvoka, ki jo morda poznaš, bi mi prišla prav. V praksi se je pravilo, da premer membrane ne sme biti večji od najvišje valovne emitirane dolžine, izkazalo za krvoločno in neizprosno (naprimer za 3kHz je maksimum premer 110mm pa amen). Zato nme tera v 4-way sistem, ki dodatno vnaša probleme. Predvsem na OB sceni pa je meizmerno veliko brezveznikov, kvazi oblikovalcev in "majstrov", ki bi radi prelisičili zakone širjenja zvoka. Tudi Cizek je jasno povedal, da je pasivno uskladil kretnice za mehansko in električno fazo, spremenljivo impedanco in še ostala pravila širjenja zvoka. Izdelek se potem sliši briljantno, čeprav je za pogledat nikakršen.
Bil sem na demonstraciji Magneplanarjev, nekje v Rožni dolini. Fantastičen, svetel frekvenčni odziv, ki odstopa od klasičnih driverjev, pa nobene resne zvočne slike, to mi je ostalo v spominu, pa je bil najboljši gramofon na vinil s super glavo in najboljša ojačevalna oprema, specialno prilagojena za zvočnike, ker mi jo je izdelovalec, takrat še moj konkurent, tam predstavil.

???
Še dobro, da so vsi drugi mone ali kaj?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj s tem misliš, nimam slabih namenov?
Nazaj na vrh
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 02:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

Samo brez panike, bom razlozil cez kaksen dan, ker sem trenutno v guzvi.

Andrej
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 15:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa po skoraj treh letih zanima kako in kaj je novega na tem "področju", če kdo kaj ve. "Sam vprašam pa to!"
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2016 22:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AndrejS je napisal/a:
Hoj,

Samo brez panike, bom razlozil cez kaksen dan, ker sem trenutno v guzvi.

Andrej

Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 02:31

Danes je enajsti marec v letu gospodovem 2016. Saj ne da bi bili v paniki @AndrejS, ampak ali si še vedno v gužvi? Wink (đoukofkors )

LP
Nazaj na vrh
lumpi

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:23
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2016 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zase lahko rečem samo, da sem se pred leti odločil za odličen nakup.

Amp je pri meni že na prvo žogo pokazal več "jajc" in "glasbe" kot primare i30 in ker ima dobro osnovo, je kar klical po nadgradnji.
Zamenjal sem sledeče:
- vhodno iec vtičnico z oyaide rodium
- vhodni rca z wbt
- signalni kabel s posrebrenim
- izhodna kondenzatorja
- terminale za zvočnike s posrebrenimi

Popravila se je dinamika, definicija, stage je zrasel in pojavil se je cel kup mikro detajlev česar si prej sploh nisem predstavljal, da moj to sistem to zmore.

Pa da ne bo pomote. V kolikor nimate teh lastnosti že na izvoru vam amp ne bo pričaral ničesar, samo ojačal kar mu pripeljete.

Upam , da je Uroš platformo razvijal dalje in izdelavo standardiziral.Vsekakor je amp potreboval nekaj "boljšega" materiala, da je pokazal svoj potencial.
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2016 11:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še več bi verjetno pokazal, če bi zamenjal še PCB-je, napajanje, in na koncu še ohišje... Laughing
lumpi

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:23

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2016 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Itak, ali pa plačal 5000 eur za takega , ki to že ima serijsko...
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2016 11:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Raje 10.000

Ali pa kupi dva devialet phantoma, pa,je rešil problem.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 13, 2016 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lumpi je napisal/a:

Amp je pri meni že na prvo žogo pokazal več "jajc" in "glasbe" kot primare i30 in ker ima dobro osnovo, je kar klical po nadgradnji.
Zamenjal sem sledeče:
- vhodni rca z wbt
- izhodna kondenzatorja

Popravila se je dinamika, definicija, stage je zrasel in pojavil se je cel kup mikro detajlev česar si prej sploh nisem predstavljal, da moj to sistem to zmore.

Pa da ne bo pomote. V kolikor nimate teh lastnosti že na izvoru vam amp ne bo pričaral ničesar, samo ojačal kar mu pripeljete.

Upam , da je Uroš platformo razvijal dalje in izdelavo standardiziral.Vsekakor je amp potreboval nekaj "boljšega" materiala, da je pokazal svoj potencial.
Pozabil si omenit kateri je tvoj drugi amp (Thule, model?)in zvočno razliko med obema.. Wink
Toliko o PCBjih...
Poleg tebe poznam še dva izjemno zadovoljna lastnika Freedomov, ki z majhnimi nadgradnjami postanejo še boljši.
Hudičevo dober amp, da malo takih in kot si rekel. Uroš bi moral izkoristit povratne info uporabnikov in odlično zasnovo še en malček "doterat".
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 13, 2016 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
lumpi je napisal/a:

Zamenjal sem sledeče:
- vhodni rca z wbt
- izhodna kondenzatorja

Pozabil si omenit kateri je tvoj drugi amp (Thule, model?)in zvočno razliko med obema.. Wink
Toliko o PCBjih...
Poleg tebe poznam še dva izjemno zadovoljna lastnika Freedomov, ki z majhnimi nadgradnjami postanejo še boljši.
Hudičevo dober amp, da malo takih in kot si rekel. Uroš bi moral izkoristit povratne info uporabnikov in odlično zasnovo še en malček "doterat".

Najmanjši problem je freedoma spedenat s takimi "sladkorčki". Se pa splača in tudi Uroš to dobro ve. Vse je potem odvisno od uporabnika. Zamenjal sem kondenzatorje (zaščita pred enosmerno napetostjo) ter odklopil potenciometre. Nobena znanost. S povsem običajnimi rca zadevami in vrhunskimi kitarskimi high end kabli aktiva igra kot mora. Cool Skratka, gre tudi brez nekih metalurških posebnosti...in to zelo dobro. Wink
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2016 14:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
lumpi je napisal/a:

Zamenjal sem sledeče:
- vhodni rca z wbt
- izhodna kondenzatorja

Toliko o PCBjih...

Najmanjši problem je freedoma spedenat s takimi "sladkorčki". Se pa splača in tudi Uroš to dobro ve. Vse je potem odvisno od uporabnika. Zamenjal sem kondenzatorje (zaščita pred enosmerno napetostjo) ter odklopil potenciometre. Nobena znanost. S povsem običajnimi rca zadevami in vrhunskimi kitarskimi high end kabli aktiva igra kot mora. Cool Skratka, gre tudi brez nekih metalurških posebnosti...in to zelo dobro. Wink
Definitivno, da Mitjev Freedom igra zelo dobro brez metalurgije..
Iztokov in Lukov Freedom pa igrata toliko boljše z njo..
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Naslednja
Stran 10 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu