| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Tromba res dotičnih driverjev nisem probal sicer pa tudi nočem negirat tvojih ugotovitev. Samo hočem povedat da sem jaz pri tem konceptu vedno naletel na omenjene težave ne glede na izbiro driverjev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 18:19 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | | Tromba res dotičnih driverjev nisem probal sicer pa tudi nočem negirat tvojih ugotovitev. Samo hočem povedat da sem jaz pri tem konceptu vedno naletel na omenjene težave ne glede na izbiro driverjev. |
Pri meni špila.
Ko boš kaj proti LJ, se javi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 22:02 Naslov sporočila: |
|
|
Dragi AndrejS, prosim te še za tvojo varianto širjenja zvoka, ki jo morda poznaš, bi mi prišla prav. V praksi se je pravilo, da premer membrane ne sme biti večji od najvišje valovne emitirane dolžine, izkazalo za krvoločno in neizprosno (naprimer za 3kHz je maksimum premer 110mm pa amen). Zato nme tera v 4-way sistem, ki dodatno vnaša probleme. Predvsem na OB sceni pa je meizmerno veliko brezveznikov, kvazi oblikovalcev in "majstrov", ki bi radi prelisičili zakone širjenja zvoka. Tudi Cizek je jasno povedal, da je pasivno uskladil kretnice za mehansko in električno fazo, spremenljivo impedanco in še ostala pravila širjenja zvoka. Izdelek se potem sliši briljantno, čeprav je za pogledat nikakršen.
Bil sem na demonstraciji Magneplanarjev, nekje v Rožni dolini. Fantastičen, svetel frekvenčni odziv, ki odstopa od klasičnih driverjev, pa nobene resne zvočne slike, to mi je ostalo v spominu, pa je bil najboljši gramofon na vinil s super glavo in najboljša ojačevalna oprema, specialno prilagojena za zvočnike, ker mi jo je izdelovalec, takrat še moj konkurent, tam predstavil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | Dragi AndrejS, prosim te še za tvojo varianto širjenja zvoka, ki jo morda poznaš, bi mi prišla prav. V praksi se je pravilo, da premer membrane ne sme biti večji od najvišje valovne emitirane dolžine, izkazalo za krvoločno in neizprosno (naprimer za 3kHz je maksimum premer 110mm pa amen). Zato nme tera v 4-way sistem, ki dodatno vnaša probleme. Predvsem na OB sceni pa je meizmerno veliko brezveznikov, kvazi oblikovalcev in "majstrov", ki bi radi prelisičili zakone širjenja zvoka. Tudi Cizek je jasno povedal, da je pasivno uskladil kretnice za mehansko in električno fazo, spremenljivo impedanco in še ostala pravila širjenja zvoka. Izdelek se potem sliši briljantno, čeprav je za pogledat nikakršen.
Bil sem na demonstraciji Magneplanarjev, nekje v Rožni dolini. Fantastičen, svetel frekvenčni odziv, ki odstopa od klasičnih driverjev, pa nobene resne zvočne slike, to mi je ostalo v spominu, pa je bil najboljši gramofon na vinil s super glavo in najboljša ojačevalna oprema, specialno prilagojena za zvočnike, ker mi jo je izdelovalec, takrat še moj konkurent, tam predstavil. |
???
Še dobro, da so vsi drugi mone ali kaj?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj s tem misliš, nimam slabih namenov? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 02:31 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
Samo brez panike, bom razlozil cez kaksen dan, ker sem trenutno v guzvi.
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 11, 2016 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa po skoraj treh letih zanima kako in kaj je novega na tem "področju", če kdo kaj ve. "Sam vprašam pa to!" _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 11, 2016 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
| AndrejS je napisal/a: | Hoj,
Samo brez panike, bom razlozil cez kaksen dan, ker sem trenutno v guzvi.
Andrej |
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 02:31
Danes je enajsti marec v letu gospodovem 2016. Saj ne da bi bili v paniki @AndrejS, ampak ali si še vedno v gužvi? (đoukofkors )
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lumpi
Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:23 Prispevkov: 48 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2016 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
Zase lahko rečem samo, da sem se pred leti odločil za odličen nakup.
Amp je pri meni že na prvo žogo pokazal več "jajc" in "glasbe" kot primare i30 in ker ima dobro osnovo, je kar klical po nadgradnji.
Zamenjal sem sledeče:
- vhodno iec vtičnico z oyaide rodium
- vhodni rca z wbt
- signalni kabel s posrebrenim
- izhodna kondenzatorja
- terminale za zvočnike s posrebrenimi
Popravila se je dinamika, definicija, stage je zrasel in pojavil se je cel kup mikro detajlev česar si prej sploh nisem predstavljal, da moj to sistem to zmore.
Pa da ne bo pomote. V kolikor nimate teh lastnosti že na izvoru vam amp ne bo pričaral ničesar, samo ojačal kar mu pripeljete.
Upam , da je Uroš platformo razvijal dalje in izdelavo standardiziral.Vsekakor je amp potreboval nekaj "boljšega" materiala, da je pokazal svoj potencial. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2016 11:22 Naslov sporočila: |
|
|
Še več bi verjetno pokazal, če bi zamenjal še PCB-je, napajanje, in na koncu še ohišje...  _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
lumpi
Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:23 Prispevkov: 48 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2016 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Itak, ali pa plačal 5000 eur za takega , ki to že ima serijsko... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2016 11:33 Naslov sporočila: |
|
|
Raje 10.000
Ali pa kupi dva devialet phantoma, pa,je rešil problem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2016 09:26 Naslov sporočila: |
|
|
| lumpi je napisal/a: | Zase lahko rečem samo, da sem se pred leti odločil za odličen nakup.
Amp je pri meni že na prvo žogo pokazal več "jajc" in "glasbe" kot primare i30 in ker ima dobro osnovo, je kar klical po nadgradnji.
Zamenjal sem sledeče:
- vhodni rca z wbt
- izhodna kondenzatorja
Popravila se je dinamika, definicija, stage je zrasel in pojavil se je cel kup mikro detajlev česar si prej sploh nisem predstavljal, da moj to sistem to zmore.
Pa da ne bo pomote. V kolikor nimate teh lastnosti že na izvoru vam amp ne bo pričaral ničesar, samo ojačal kar mu pripeljete.
Upam , da je Uroš platformo razvijal dalje in izdelavo standardiziral.Vsekakor je amp potreboval nekaj "boljšega" materiala, da je pokazal svoj potencial. | Pozabil si omenit kateri je tvoj drugi amp (Thule, model?)in zvočno razliko med obema..
Toliko o PCBjih...
Poleg tebe poznam še dva izjemno zadovoljna lastnika Freedomov, ki z majhnimi nadgradnjami postanejo še boljši.
Hudičevo dober amp, da malo takih in kot si rekel. Uroš bi moral izkoristit povratne info uporabnikov in odlično zasnovo še en malček "doterat". _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2016 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | lumpi je napisal/a: | Zase lahko rečem samo, da sem se pred leti odločil za odličen nakup.
Zamenjal sem sledeče:
- vhodni rca z wbt
- izhodna kondenzatorja
Upam , da je Uroš platformo razvijal dalje in izdelavo standardiziral.Vsekakor je amp potreboval nekaj "boljšega" materiala, da je pokazal svoj potencial. | Pozabil si omenit kateri je tvoj drugi amp (Thule, model?)in zvočno razliko med obema..
Toliko o PCBjih...
Poleg tebe poznam še dva izjemno zadovoljna lastnika Freedomov, ki z majhnimi nadgradnjami postanejo še boljši.
Hudičevo dober amp, da malo takih in kot si rekel. Uroš bi moral izkoristit povratne info uporabnikov in odlično zasnovo še en malček "doterat". |
Najmanjši problem je freedoma spedenat s takimi "sladkorčki". Se pa splača in tudi Uroš to dobro ve. Vse je potem odvisno od uporabnika. Zamenjal sem kondenzatorje (zaščita pred enosmerno napetostjo) ter odklopil potenciometre. Nobena znanost. S povsem običajnimi rca zadevami in vrhunskimi kitarskimi high end kabli aktiva igra kot mora. Skratka, gre tudi brez nekih metalurških posebnosti...in to zelo dobro.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2016 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | lumpi je napisal/a: | Zase lahko rečem samo, da sem se pred leti odločil za odličen nakup.
Zamenjal sem sledeče:
- vhodni rca z wbt
- izhodna kondenzatorja
Toliko o PCBjih...
Hudičevo dober amp, da malo takih in kot si rekel. Uroš bi moral izkoristit povratne info uporabnikov in odlično zasnovo še en malček "doterat". |
Najmanjši problem je freedoma spedenat s takimi "sladkorčki". Se pa splača in tudi Uroš to dobro ve. Vse je potem odvisno od uporabnika. Zamenjal sem kondenzatorje (zaščita pred enosmerno napetostjo) ter odklopil potenciometre. Nobena znanost. S povsem običajnimi rca zadevami in vrhunskimi kitarskimi high end kabli aktiva igra kot mora. Skratka, gre tudi brez nekih metalurških posebnosti...in to zelo dobro.  | Definitivno, da Mitjev Freedom igra zelo dobro brez metalurgije..
Iztokov in Lukov Freedom pa igrata toliko boljše z njo.. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|