| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Čet Jul 17, 2014 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
| anzec je napisal/a: |
Pomojem preverjanje prioritet procesov, kako je skonfigurirano jedro in podobno, je pomojem popolnoma zgrešeno. To je pač tisti del sistema, ki je ekvivalenten branju CDja pri CD predvajalniku. Prebere pač 0 in 1 v določenem vrstnem redu in vse kar je tukaj pomembno je sama vzdržljivost (da čim dlje dela). Naslednja stopnja pa je pretvorba tega signala v analognega in seveda generiranje tega signala, kar je pomoje edina umetnost. In ravno zaradi tega dela se cene razlikujejo. Torej, če je upravičeno, da se cene predvajalnikov CD gibljejo tudi do par tisoč €, lahko brez problema rečem, da je pri mrežnih predvajalnikih prav tako upravičeno.
Lahko da se motim... |
Ni šlo toliko za to kakšna je prioriteta procesov, tisto z mpd sem omenil kot možnost. Osebno se mi zdi malo sramotno da narediš primerjavo configuracije osnovnega debian jedra in tega kar so dali oni noter in ugotoviš da ni razlik. Na CF so preprosto "poknili" debian distro.
Če bi bilo branje z 0 in 1 tako zelo preprosto, bi bilo vseeno skozi katere zvočne gonilnike pelješ zadevo. Kolega je v studiu stestiral nekaj različnih programov (točneje gonilnikov za mešlane pulte) - noč in dan.
Pa saj verjetno poznaš navdušenje nad tem, kako se zvok spremeni če pri Windowsih signal pošlješ po normalni Win poti ali pa s pomočjo ASIO ali WASAPI gonilnikov.
Če software in uporaba oziroma implementacija le tega ne bi imela absolutno nobenega vpliva, zakaj potem ugodni rezultati pri uporabi JRiver? Potrjeno z več strani.
Če boš malo preveril razvoj ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) gonilnikov, boš ugotovil da ni vse samo 1 in 0. Prav v ALSA gonilnikih je definirano kako PC (ali vezje) komunicira z DA pretvornikom.
Potem pa je še v primeru USB DA pretvornika vprašanje komunikacije med računalniškim USB izhodom in USB sprejemnikom.
Se pa strinjam glede DA pretvorbe, ampak omenjeni Bryston nima vgrajenega DA pretvornika.
Kar so naredili, je to, da so uporabili zvočno kartico (100€ !!!) da so dobili spdif signal.
Na strani Computer Audiophile lahko najdeš celo zbirko "audiofilskih" predvajalnikov v mogočnih škatlah za ogromno denarja, noter pa:
- ceneno napajanje
- cenena tiskanina
- od OS pa kak Linux ali Windows Embeded
Ne vem kako delajo Auralic, Linn in ostali. Dejstvo pa je, da se le redki potrudijo. Če ta trud vključuje optimizacijo tiskanine, razvoj ali izboljšavo programske opreme in nobenega šparanja v napajalnem delu, potem se mi zdi to pošteno opravljeno delo.
Drugače pa res boljše en 8 let star Igel za 30€...
Lp,
Davor. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
anzec
Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10 Prispevkov: 251 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 17, 2014 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
Razumem,
samo je pa res zanimivo. Ker v teoriji, bi morali v studiu dobljeni analogni signal spraviti v digitalno obliko. Ta signal bi moral biti optimalen oz. dober, a zgleda, da temu ni tako. Ker vse kar bi od predvajalnika pričakoval je to, da proba ravno takega (oz podobnega v primeru kompresije) poslati v DAC. Očitno temu ni tako in vsak predvajalnik pošlje ta signal čez določene filtre za "boljšo" izkušnjo.
Zgleda da je podobno kot s slikami v raw formatu, ki še niso najlepše za oko in jih je potrebno še obdelati.
Zdaj mi je že malo bolj jasno zakaj je ujemanje komponent tako pomembno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Pon Avg 18, 2014 11:43 Naslov sporočila: |
|
|
Že lep čas za poslušanje glasbe z Galaxy 3S uporabljam kabel mini usb to usb B, in sicer direktno na dva različna DAC-a. Kvaliteta je zelo dobra. Edino vse kar je posneto na 44,1 konvertira v 48 KHz. Uporabljam Bubble upnp in Poweramp. Funkcionira tudi preko pretvornika USB>digitalni coax in potem dalje na DAC. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 05, 2014 16:30 Naslov sporočila: |
|
|
Koliko pa znasa ta ponudba ce ni skrivnost. In kje, seveda. Ker nekaj v tem smislu iscem za znanca.
lpm _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pet Sep 05, 2014 17:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Richesounds ima Cambridge Audio Sonata NP30 ex-demo za 135 GBP, oz. novega za 150 GBP... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Sep 05, 2014 18:03 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | Koliko pa znasa ta ponudba ce ni skrivnost. In kje, seveda. Ker nekaj v tem smislu iscem za znanca.
lpm |
259.- pri Schluderbacherju. _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Sep 14, 2015 09:38 Naslov sporočila: |
|
|
Tema že nekaj časa miruje, pa da jo obudimo. Zanima, če kdo pozna Primare NP 30 in ali ga je kdo mogoče slišal? Glede na teste odličen. Res pa drag.
Bi ga kar imel  _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Denis_HR
Pridružen/-a: Pon Okt 2015 12:04 Prispevkov: 1 Kraj: Varaždin, HR
|
Objavljeno: Pon Okt 19, 2015 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
Ugotovil sem da zadnjih dnevih imam dost obiskov na svoje spletni strani, pa sem ugotovil da prihajajo s tega foruma...
Zato sam se registriral, pa sem prost za vprašanja...
Simon, hvala ker ste me omenili
Moji izdelki so narejeni izključno po naročilu in v skladu z željami naročnika, izdelujem pa različne audio serverje, nudim in ojačevalce klase D (2x50W do 2x100W)...
Ohišja so moj dizajn, izdelujem ih sam: na spodnji sliki je komplet Raspberry Pi server + 24/192 DAC (zgoraj) in 2x50W Class D ojačevalec (spodaj).
Če imate kakvih vprašanja, samo naprej!
LP,
Denis Pleić
Hana-Lab
Varaždin, Hrvaška
 _________________ www.hana-lab.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2016 00:27 Naslov sporočila: |
|
|
Nabavil sem nov streamer in se še učim. trenutno sem preizkusil internetni radio, streamer kot dac za CD predvajalnik ter datoteke naložene na USB ključek. Na ključek sem nalažil zripan CD s tagi ter sliko vendar mi na aplikaciji za telefon ne prikaže slike albuma. Uporabil sem program za ripanje dbpoweramp in tam se je slika prikazala. Ima kdo kakšno idejo kje je problem?
Ko priklopim na internetni radio mi prikaže tudi slike. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Aph
Pridružen/-a: Čet Feb 2016 17:56 Prispevkov: 7 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
| A imaš izbran "Always" pod "Show Album Art" med nastavitvami aplikacije? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2016 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
Imam vklopljen always show album art.
V nastavitvah pa sem opazil da ima tudi funkcijo clear cache, ki briše shranjeno sliko ovitka.
Ne poznam še delovanja mogoče pa ima to kakšno vezo. Kako se nalaga sliko ovitka albuma? _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|