Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Akustika sobe in postavitev zvočnikov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 79, 80, 81  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 15:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:

En ta zadnji projekt:
http://www.planetaudio.si/forum/index.php?showtopic=6748

Jaz o šlamastiki, šlamastika pa tukaj. Sploh kaj dosti nisem gledal že pri fotki Nr.4 sem se zgrozil. Sori @NLP ampak v kolikor bi bil jaz tukaj nadzorni bi tole vse zmetali dol in ponovili vajo. V bistvu je dobro položenega samo 3/4 m². Sploh pa se ne bi hvalil s tem. Ja, res je štala!

NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 15:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hahaha daj poglej mnogo! bolje, do konca, to je before situacija, vse se je potrgalo in odpeljalo, no saj so slikice... in dizajn je bil od enega zelo priznanega angleškega akustičnega dizajnerja...
Še čisto ta pravo akustično zofo smo naredili pa še kaj Smile
nek_do

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
hahaha daj poglej mnogo! bolje, do konca, to je before situacija, vse se je potrgalo in odpeljalo, no saj so slikice... in dizajn je bil od enega zelo priznanega angleškega akustičnega dizajnerja...
Še čisto ta pravo akustično zofo smo naredili pa še kaj Smile

Ja sori. Pa naj bo kot "primer slabe prakse". So pa bili že "befor fantje" malo šlampasti. Zbegale pa so me talne plošče.
JJAB

Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05
Kraj: Moon

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 16:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A to so standardni CD profili?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NLP

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 17:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
ajka je napisal/a:
LP
Na drugem naslovu sva z @nek_do debatirala o "gradbenih" zadevah v audiu, sem predlagal drug naslov, ma so sledile "provokacije", ni bilo nč s tega...
Gradbeni del je bistvo-temelj za dobro akustiko in ekonomsko sprejemljivo. Naknadno reševanje problemov je bistveno dražje oziroma so rešitve velikokrat "brca v temo" tako, da povem iz prakse, lastniki cca 90% jih pusti vse v "kosih", ker je že zapravil čas in denar in nč napravu, pač "SLOvencelnji vse znamo sami" Rolling Eyes Wink

Uh se oproščam. Odkrito sem pozabil na te stvari je bilo okrog novega leta toliko enih zadev. Sploh se mi ni zdelo kot "provokacija" sem najbolj vesel v kolikor lahko komu kaj koristi in ponavadi koristi prav tistim, ki se tukaj ne oglašajo temveč samo prebirajo ta forum. Na prave provokacije sem pa tako ali tako že imun pa četudi nas nazivajo s "prenapetimi old boysi." Pa tudi v gradbeništvu se ni kaj dosti spremenilo so neka nova preimenovanja kot je bil včasih Siporex sedaj Ytong pa Kningips sedaj Knauf itd. Ok so napredki tudi v materialih ampak fizika pa je še vedno v starih tirnicah. Je pa ogromno več šlamastike v imenu šparanja za vsako ceno.
Evo sem pripravil tako kot se za Old Boysa spodobi na star način kot včasih ko smo leta preždeli za tablo ob "rehnšibarju" in razmerniku. Namesto handy-ja pa smo imeli vedno pri sebi mali "rehnšibar".

LP

Nisem mislil nate, jo bilo bolj s strani nakazano Rolling Eyes
Skiciranje in risanje je moj "hobi" tako, da je pri meni vse na papirju, čurnalnik je za "računanje" in za "obdelavo" slik...Hm "rehenšiber" ne vem , če bi ga znal še rabit ...
"Trikotno merilo" pa pogrešam, sam sem svojega nekje založil, sem ga že iskal po "trgovinah" pa ni za dobit, bo treba bolj potrudit ...

Ja v gradbeništvu je po novem veliko "sintetike" predvsem pri vezivih, premazih, talno - zidnih oblogah itd. Osnove so iste, gre bolj v smeri hitreje in hitreje ...
Ostajajo pa klasični materiali in "rokodelske spretnosti" v prestižnem "razredu", umetno kovaštvo, seveda ročno, rustikalno-glajeni ometi, lončene-krušne peči, NF opeke na 100 in en način (seveda v okrasne namene, z malo "študija" tudi za akustiko") in še veliko, veliko drugega ...

NLP

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... zato dam vedno predlog naročniku, da se uporablja masiven les ali vsaj vezana plošča, vezan les... premazi so naravna olja, max. naravni voski, tudi kamnite obloge se ročno sekajo in oblikujejo itd.

Mnogokrat pa novodobni producenti ali avdiofili obožujejo high gloss finiše in umetne materijale, ampak naročnik je šef.
JJAB

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
Ja.

Obešala pa klasična ali kakšna posebna, akustična?
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... neka impro liga je bila...
JJAB je napisal/a:
NLP je napisal/a:
Ja.

Obešala pa klasična ali kakšna posebna, akustična?

nek_do

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NCC2000 je napisal/a:
nek_do je napisal/a:

@ajka obvladamo to sceno z gipsom in profili. Evo sta mi še dva koluta traku ostala. Je pa res, da moraš vedeti kaj in zakaj nekaj delaš.

nek_do lahko besedo-dve več? tale trak gre med profil in plato? kakšen trak je to?

gwb je napisal/a:
Pomoje bi se definitivno našel še kdo, ki bi ga zanimalo... Wink Smile
Mogoče v ločeni temi?

ajka je napisal/a:
nek_do je napisal/a:
Bom naredil še kakšno skico in opis pa ti pošljem na z.s., ker tukaj nas bodo že počasi imeli dovolj.

Ti, kar v ločenem, bolj splošnem naslovu, bomo še ostali kaj drugega dodali, je tega veliko Laughing Wink

Obljuba dela dolg! Takole sem reševal zvočno izolacijo v prostorih že pred parimi desetletji, ko v Sloveniji praktično še ni bilo "duha in sluha" o kakšnem Knaufu ipd. Če se prav spomnim mi je pa takrat tudi soseda dovolila, da je kolega pri njej naredil meritve pred in potem.

Dvoslojni gips (obvezno križno prekrivanje) + dvoslojna iziolacija (obvezno križno prekrivanje)

Detajl A

Detajl B

Troslojni gips, zračni sloj in lesena podkonstrukcija

NLP

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 23:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za resnejšo sobo v sobi, ki nudi predvidljiv soundproofing - zvočna izolacija od hrupa v prostor iz okolice in obratno, se uporabljajo namenski testirani materijali, ki so laboratorijsko tesirani in zagotavljajo resen mass/ spring/ mass sistem.
Velja za vse površine;
- strop (kolikšna masa/ obtežitev in koliko pro obešal z namenskimi viskoelastičnimi materijali);
- stene (prav tako);
- plavajoči pod (prav tako).

Temu primerna je tudi cena.
Tudi med križno prekritih plošč se med njimi doda spet viskoelastični materijal, bodisi v obliki lepila ali plošč, poveča performanse.
Pri troslojni sendvič konstrukciji, je priporočljivo, da se v sredini uporabi drugačen materijal (vezana plošča npr. pa še je tega).

Vse drugo je gverila / impro, ki bo, če ne bo v redu narejeno/ preračunan mass/ spring/ mass sistem, se bodo prenašale vibracije še bolj ali pa manj ampak osnovne resonančne frekvence in njihovi harmoniki pa še mnogo bolj kot če se ne bi delal soundproofing.

Na enakih principih se projektirajo mostovi, vibracijski strojni elementi (preše itd.)... vse.

Enako je pri protivibracijskim podložkam, kjer se zmeraj krešejo mnenja Smile
Berger4

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 11:06
Kraj: US

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2016 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Steklo, ki se večinoma uporablja za zasteklitev, ima namreč skoraj popolnoma ravno in v primerjavi z mnogimi drugimi materiali izjemno gladko in trdo površino.

---------------------------------------------------------------------
LG G4 case

Nazadnje urejal/a Berger4 Tor Jan 19, 2016 05:27; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2016 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... in?
JJAB

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2016 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP boš objavil kakšno fotko zaključene izvedbe? Nas zanima. Very Happy
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2016 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... ne vem kaj mislis tocno s terminom fotko zakljucene izvedbe?
Mislis meritve?
Kar nekaj fotk sem ze objavil, lahko spet ce admin ne bo jezen.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 79, 80, 81  Naslednja
Stran 44 od 81

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu