Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofon Technics SL 2000 - igla
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vinylfreak86

Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2015 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Razumem, gre za tiste verzije technicsov, ki imajo industrijsko nastavljeno ročico. V tem primeru kakršnakoli menjava glave odpade, saj je ročica natančno umerjena zgolj za to glavo in bi v primeru menjave stvar povzročila resne poškodbe plošč. Načeloma je tko, če igla po obliki paše gor, potem je to to. Ni pa vedno tako, pametno je prebrati karakteristike te originalne technicsove igle in primerjati s tisto, ki jo nameravaš kupiti. vse igle namreč nimajo enakega "tracking force-a".
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2015 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je igla obrnjena v levo, potem pomeni, da povzroča večjo obrabo na enem kanalu in jaz plošč ne bi več poslušal s takšno iglo. Če si naročil tole s Conrada, iz mojih izkušenj nimaš kaj zgrešiti. Po mojem bi morala delovati odlično v kombinaciji z originalno glavo. Še cene so sprejemljive.

Kar se tiče nadgradnje, si pri fiksni glavi zelo omejen. Kot sem že rekel, poleg oblike je treba malo pogledati specifikacije same igle.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2015 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

12bot34 je napisal/a:
Še enkrat. Jaz imam cartridge t4p in iglo technics p34.
Problem je v tem, da jaz nimam nastavljive ročice. Ker pa imam kar nekaj novih plošč (vse več), bi pa rad, da bi gramofon karseda izkoristil z nadgradnjo igle ali cartridga. Predvidevam, da s to nadgradnjo največ pridobiš.
Za probo bom vzel to novo iglo v conradu in primerjal. Sem pa iglo dol vzel, pa sem opazil, da je malo nagnjena v levo stran. Je to narobe?

Lahko tudi nekaj pridobim z nabavo novega cartridga? V tem primeru at92e ali mogoče kaj drugega predlagate. Saj če je technicsov cartridge dober, se mi ga potem sploh ne splača zamenjati.

Tista varianta s Shibata iglo ti bo dala več detajlov, resolucije, odzivnosti in kar spada zraven. Tista pest eurov več napram standardni igli bo krepko poplačana pri poslušanju.

Drugače pa so vse T4P (P-mount) glavice vseh proizvajalcev popolnoma izmenljive brez nobenih dodatnih nastavitev ali česarkoli drugega.

Igla nagnjena v levo je zaradi antiskatinga. Ampak to ostane deformirano šele po res dolgi uporabi. Pomeni da je skrajni čas za menjavo igle.
Bodi pa pozoren kako se igla postavi med igranjem - takrat mora biti popolnoma na sredini. To je edino merodajno za pravilno poslušanje, ne pa kako stoji brez igranja. Če je med igranjem v levo je preveč antiskatinga, če v desno pa premalo.
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2015 22:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador ima prav. Tele P-mount je tako izumil technics, zato bo kar držalo, da so združljive z ročico tudi če jih menjaš. Jaz se na p-mount ne spoznam, ker nisem nikoli imel take ročice. Če bi šlo za klasično privijanje, bi v glavnem lahko bilo kaj narobe. Ponavadi pa tako imajo nenastavljive ročice fiksno vgrajeno glavo, ki je nikakor ne moreš sneti.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu