| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6265 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jul 05, 2015 09:07 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | | Je kdo testiral OPPO Pm-3? |
PM-2 je bila predmet testa februaske številke AR. Je downgrade od PM-1, na testu pa so bili zadovoljni z njo - strašnega navdušenja pa ni bilo, ipak gre za zadevo s ceno 999€ in za ta denar se pričakuje veliko. So pa bolj vabljive kot višji model (cena 30% nižja), manj luksuza (umetna koža), podoben zvok. V primerjavi z dinamičnimi slušalkami iste klase nima tako dobrih basov niti dinamike, nekaj pripomb je bilo na račun fokusa srednjih tonov, drugače pa gre za pozitivno analitičen in uglajeno speglan zvok.
------------------------------------------
V AR No.364 so testirali Oppo HA-2. Gre za prenosni (baterijski) ojačevalec za slušalke z D/A konverterjem.
Ker so v reviji bili navdušeni nad njim, si zasluži pozornost. Predvsem so jih presenetile nekatere rekordne laboratorijske meritve za digitalca, neglede prenosni ali hišni:
- odziv do -1dB na 160kHz tako na DSD256 kot na PCM s 384kHz vzorčenja
- izjemna linearnost tako na visokih kot nizkih nivojih (tihe pasaže)
v nadaljevanju pa še
- izjemno nizek šum ojačevalca 107dB / 5,3mikroVolta
- nizek jitter, še posebej v DSD načinu (26ps periodično)
Uporablja taboljši čip od Sabreta za prenosnike (izvedenka na dva kanala iste arhitekture 8-kanalnega ES9018S, se kliče isto, le s sufiksom K2M), za ojačevalec pa čip Texas TPA6120A2, ki sam zmore 128dB signal/šuma, tokovna AB arhitektura. Izza njega sledi izhod preko vezja s selekcioniranimi in parjenimi tranzistorji.
Rezultat je odlično poslušanje za prenosno klaso, tako z uporabo slušalk z nizko kot visoko impedanco (ima preklopnik), ki da postane osupljivo dobro preko DSD načina.
Kot zaključek pravijo, da ni zanemarljiv doprinos te naprave k povečanju kakovosti prenosnikov in da je 399€ (cena v Italiji) zanj dobro porabljen denar.
https://www.oppodigital.com/headphone-amplifier-ha-2/ _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2015 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
PM-3 so sprobali v novi, julijski številki AR, pa je fer da poročam:
Test so opravili na Oppo HA-2 ojačevalniku za slušalke. Zanimiv je tudi za ljubitelje vintage, ker jih je novinar primerjal s svojimi vintage Bang & Olufsen U70. Obe sta ortodinamičnega principa, Bang je zaprtega tipa, Oppo odprtega. Tudi na PM-3 je našel prednosti tega principa: zvok je kompakten, naraven, precizen in čist. Imajo pa PM-3 dve prednosti pred 40 let starimi predhodniki: so glasne tudi na telefončku (kar je za U70 dosti prešvoh signal) in nimajo upada visokih tonov.
Stara U70 potrebuje ekvalajzer za dvig visokih tonov (novinar uporablja parametričnega) in posebej močen ojačevalnik - s tem dosega zelo dobre rezultate tudi za današnji čas, tudi zvok je bolj naraven kot s PM-3, kar novinar pripisuje dejstvu, da so U70 zaprtega tipa.
Na koncu še o stereo sliki, ki se, seveda, ne more primerjati z zvočniki kar se tiče realizma, toda detajli instrumentov in glasov so na znatni ravni in v fokusu.
Za konec jih označi kot eno od referenc v svoji klasi (529€ cena v Italiji).
Moj komentar:
Evo, tako imamo poleg reporta še namig za ugoden nakup vintage. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2015 12:17 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | PM-3 so sprobali v novi, julijski številki AR, pa je fer da poročam:
Test so opravili na Oppo HA-2 ojačevalniku za slušalke. Zanimiv je tudi za ljubitelje vintage, ker jih je novinar primerjal s svojimi vintage Bang & Olufsen U70. Obe sta ortodinamičnega principa, Bang je zaprtega tipa, Oppo odprtega. Tudi na PM-3 je našel prednosti tega principa: zvok je kompakten, naraven, precizen in čist. Imajo pa PM-3 dve prednosti pred 40 let starimi predhodniki: so glasne tudi na telefončku (kar je za U70 dosti prešvoh signal) in nimajo upada visokih tonov.
Stara U70 potrebuje ekvalajzer za dvig visokih tonov (novinar uporablja parametričnega) in posebej močen ojačevalnik - s tem dosega zelo dobre rezultate tudi za današnji čas, tudi zvok je bolj naraven kot s PM-3, kar novinar pripisuje dejstvu, da so U70 zaprtega tipa.
Na koncu še o stereo sliki, ki se, seveda, ne more primerjati z zvočniki kar se tiče realizma, toda detajli instrumentov in glasov so na znatni ravni in v fokusu.
Za konec jih označi kot eno od referenc v svoji klasi (529€ cena v Italiji).
Moj komentar:
Evo, tako imamo poleg reporta še namig za ugoden nakup vintage. |
Je sicer ravno obratno Oppo so zaprte ter B & O odprte. OK pa ne pišem zato, da bi te korigiral. B & O U 70 so res že kar "na pol" kultne slušalke predvsem pa zaradi njihovega dizajna. Na "prostem trgu" pa lepo ohranjene z nespraskanimi napisi ter originalno škatlo dosežejo že tudi cca. 100 ojrov. Me pa osebno te stare ortodinamične slušalke niso nikoli pretirano privlačile. Bi raje "vse konje" stavil na kakšne elektrostatične ali alectret Staxe. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2015 12:44 Naslov sporočila: |
|
|
@nek-do: hvala za korekcijo. Lapsus 'pisandi'
Če bi resno uporabljal slušalke, bi tudi jaz stavil na elektrostatske modele.
One druge me ne privlačijo. Sem si 1974 kupil takratne HD414, če se prav spomnim oznake (bele z modro špužvico) in se hitro naveličal.
http://20cheaddatebase.web.fc2.com/sennheiser/HD-414.html
Sedaj uporabljam ene stare Logitech kadar želim kaj poslušati iz Youtuba na prenosniku (morda pol ure na mesec, kadar me TV ne zanima, pa ne želim motiti moje drage). Mi je čisto dovolj za ta namen. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Sre Okt 14, 2015 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Za predvsem PC-gaming in res občasno poslušanje glasbe iščem nek pameten sistemček AMP\DAC+slušalke..
Ker bo pretežno za gaming bi rad ,da je res dober izrazit-čist bas.
Recimo,da je buđet 1000€ za vse skupaj.
Zanima me mnenje o Bacillusu -ERZETICH AUDIO,ali kaj podobnega za tako ceno...
hvala
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

|
Objavljeno: Ned Okt 18, 2015 16:08 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
bi kdo vedel ,če je pri nas možno kupit Philips Fidelio X2 slušalke?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Okt 18, 2015 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
| aleksander je napisal/a: | Pozdrav
bi kdo vedel ,če je pri nas možno kupit Philips Fidelio X2 slušalke?
 |
Naslednji teden v Zagrebu jih boš imel možnost slišat in kupit.
LP,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

|
Objavljeno: Ned Okt 18, 2015 18:43 Naslov sporočila: |
|
|
To sem videl na strani ''dogodki v svetu HI-FIja'' vendar v zagreb ne grem..
Sem jih kontaktiral drugače bo pa ebay |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 07:34 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, če je možno priklopit 600ohm slušalke na ojačevalec iz hifi sistema. Ga je potrebno kaj predelati, poleg tega, da mu je treba dodati vtičnico za slušalke? Je lahko nizka izhodna impedanca problem? _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 09:36 Naslov sporočila: |
|
|
Brez problema 600 Ohm tudi z lampašem s cca. 6W na izhod za zvočnike 8 Ohm. Problem pa nastane pri starih slušalkah z 2000 Ohm. Za take pa je potrebenih že kar 12W. Samo teh pa nihče več ne posluša. Lahko pa probaš s tremi žičkami, ki jih priklopiš v izhod za zvočnike ter jih potem držiš na kontaktih konektorja za slušalke. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Clash
Pridružen/-a: Pet Feb 2016 10:19 Prispevkov: 13 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam DT990 (brez PRO), ki so tudi 600 ohmske, pa bi potreboval ojačevalec z zmerno ceno po možnosti z zvočno kartico in USB portom.
Nekaj sem sicer že iskal, vendar me zanimajo tudi vaši predlogi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45 Prispevkov: 59 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas v demo salonu (kat kranj) imamo na voljo tri tipe ojačevalca za slušalke z vgrajenim DACom. Če želite lahko pridete s svojimi slušalkami in s svojimi posnetki in jih sprobate. _________________ KAT
www.katltd.si
Matjaž 068650802 |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 068650802 |
|
 |
Clash
Pridružen/-a: Pet Feb 2016 10:19 Prispevkov: 13 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 16:40 Naslov sporočila: |
|
|
O kakšnem cenovnem razredu govoriva ali kateri modeli so to?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45 Prispevkov: 59 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
Z vgrajenim DACom so:
- audeze deckard
- burson audio conductor virtuoso
- hrt microstreamer.
Cene so od 210 do 1080€.
lp matjaz _________________ KAT
www.katltd.si
Matjaž 068650802 |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 068650802 |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 19:10 Naslov sporočila: |
|
|
| zmatjaz je napisal/a: | Z vgrajenim DACom so:
- audeze deckard
- burson audio conductor virtuoso
- hrt microstreamer.
Cene so od 210 do 1080€.
lp matjaz |
A Burson Conductor Virtuoso je 1080 € nov seveda in kateri je PCM1793 ali ESS9018? _________________ Lep je dan
Nazadnje urejal/a nek_do Pet Feb 12, 2016 19:24; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|