| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Jun 25, 2015 00:45 Naslov sporočila: Zvok iz prenosnikov in ostalih tankih multimedijskih naprav |
|
|
Pozdravljeni.
Za to temo sem se odločil, ker nas veliko članov Audio Kontakta pogosto dela z raznimi prenosnimi računalniki in pogosto je zvok, ki je navoljo iz teh škatlic popolnoma porazen, kar je po eni strani dokaj težko razumljivo, saj imajo nekateri pametni mobilniki začuda zelo soliden zvok.
Pred kratkim sem si omislil še en prenosnik - Asus, ki je mišljen za osnovno multimedijo (Full HD zaslon 6GB rama, katerega lahko povečamo na 16GB, trenutni disk je običajni 2,5 in ga bo naslednji teden nadomestil SSD). Ena izmed bolj interesantnih točk tega prenosnika je predvsem zvok, ki rahlo izstopa iz povprečja, saj je imel prste vmes Bang&Olufsen s svojimi Ice Power moduli.
Poleg samih zvočnikov na prenosniku, dobimo zraven še subwoofer, ki nam obstoječ zvokovni spekter razširi tudi na nizkotonsko območje kolikor ga taka mini enota sploh lahko da.
Prenosnik je zgrajen kvalitetno, ni pa ves v aluminiju. Je dokaj težak in debel a v v zvokovnem smislu to pride zelo prav, saj imajo potemtakem lahko integrirani zvočniki vsaj nekaj prostora za delovanje ter dosežejo določeno globino in pa masivnost oz. omili raznorazne vibracije ohišja.
Priklop in izklop subwooferja vsekakor vplivata na delovanje zvočnega sistema oz. procesiranje zvoka, saj računalnik avtomatsko korigira izhod na subwoofer (kretnica) in signal proti vgrajenima zvočnikoma.
Ko subwoofer izklopimo se vse usmeri na vgrajena zvočnika.
Subwoofer je plastičen, temu primeren je tudi zvok. Nizkotonsko območje je dokaj visoko rezano , da doda tudi nekaj srednjetonskega območja.
Postavtev samega subwoferje se v mojem mnenju najbolj obnese za monitorjem, zvok je zelo soliden in občutno bolši v primerjav nekaterimi prenosniki, katere sem preizkusil.
Kakšne so vaše izkušnje s prenosniki oz. zvokom, ki prihaja iz teh naprav (tablice, pametni telefoni)?
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY
Nazadnje urejal/a trancedeejay Pet Jun 26, 2015 12:18; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Jun 26, 2015 09:36 Naslov sporočila: |
|
|
@avdiofill je na avdiofilski shujševalni dieti ob sami vodi (računalniku). On bo najbolje vedel, hahaha
Obrazložitev: 3x v življenju sem se odločil, da bom en teden preživel strogo brez jest, ob sami vodi. Četrti dan se neverjetno izostri vonj - zavohaš skorjico suhega kruha na pet metrov razdalje. Ko sem hodil po izolskih ozkih ulicah, sem točno vohal kaj kje kuhajo, iz katerega okna prihaja kateri vonj
-------------------------------------------------------------------------------------------
Podoben problem imajo supertanki televizorji: v zadnji kupljeni reviji berem, da je LG uporabil podstavek televizorja za trobljo. So bili navdušeno presenečeni nad zvokom, kako je presegel dosedanje dosežke v tej kategoriji. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
3000ES
Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19 Prispevkov: 228 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi Asus N75S, starejši model z - na manjšo srečo - še Win7 ima že dodan ta "subwoofer", ki bi ga prej imenoval "malo večji visokotonec". Osebno se mi zadeva ne zdi kaj posebnega, tako da, če hočem na hitro kaj preveriti - recimo presnetek CD-ja na spominsko kartico - na prenosniku, raje uporabim slušalke. Tu nimam pripomb.
Pošteno pa je priznati, z B&O Ice Power je Asus vseeno za stopničko dvignil kakovost zvoka na prenosnikih.
Uporabljam tudi Asus tablico, ki je namenjena zgolj primerjavam med nakopičenimi pari slušalk. In ja, je kar v redu, a bi si želel, da bi vse to novodobno čipovje malo manj grobo rezalo harmonike in pustilo več "muzkaličnosti". |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen.
Ja tu se strinjam, da bi najraje pri tistem subwooferju najraje naredil neko DIY varianto za izboljšavo. Se pa vseeno pozna, če ta "sub" postavimo za monitor in blizu stene. Ko priključim zunanje zvočnike na izhod za slušalke je zvok super, ko pa zraven priključim še "subwoofer", ga pa čudno odreže, tako da zunanji zvočniki in pa priključen "sub" je no-go.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
3000ES
Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19 Prispevkov: 228 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Tvoja postavitev je boljša. Bližina sten(e) gotovo pomaga. Pri meni je "subček" zgolj za ekranom, ni pa ničesar drugega okoli. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|