Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Novi integrirani ojačevalnik iz Gryphona – Atilla

19.04.2009 - Napisal: trancedeejay

 

 

 

Pri Gryphonu so predstavili nov 100W integrirec, ki, kot pravijo, naj bi postavil nove standarda za integrirane ojačevalnike – še enkrat! Šel je še dlje kot pred desetletjem lansirani prvi Gryphonov integrirec - Tabu. Gre za dual-mono ustroj z minimalnim ožičenjem in brez povratne vezave.

 

 

 

Ime Tabu je bil očiten, saj sta veljala združena predojačevalnik in močnostna stopnja za kompromis, ki nikoli ne bo pariral ločenim komponentam. S Tabujem in kasneje Callistom je Gryphon dokazal, da je to mogoče. Potrebno je nameniti dovolj pozornosti dizajnu, izvedbi vezja, izbiri primernih komponent itd. kot so dosegli tudi z Diablom in njegovimi 2 x 250 Wati na 8 ohmih.

 

 

Sedaj je Gryphon Attila, mali »diablo«,  pridobil z razvojem novih močnostnih ojačevalnikov Gryphon Colloseum in Colloseum Solo.

 

 

Ustanovitelj Gryphon Audio, Flemming E. Rasmussen nam pojasni navdih za Attilo:« Diablo je takoj zavzel svoje mesto med najboljšimi integriranimi ojačevalniki, a smo s strani audiofilov dobili povratno informacijo, da tolikšna moč v njihovem okolju ni potrebna zaradi manjšega prostora, bolj občutljivih zvočnikov ali navade poslušanja z nižjo jakostjo.«

 

 

»Če bi radi pokazali na edini razlog za Gryphonovo preživetje in uspeh, je verjetno le to, da smo neprestano v kontaktu s strankami in potencialnimi strankami. Tako smo začeli z Attilo.«

 

 

Tudi tokrat je Rasmussen dobil nekaj, kar bi v manj izurjenih rokah takoj izgledalo veliko črno škatlasto čudo in ne eleganten in stilsko čist izdelek. Rasmussen ne more iz svoje iz svoje kože kot slikar v preteklosti.  Posebni daljinski upravljalnik, ki pripada Attili kaže, da pri Gryphonu cenijo tudi najmanjše podrobnosti, saj je tudi ta stilsko dovršen in vrhunsko izdelan..

 

 

 

 

 

 

 

 Tehnične specifikacije:

 2 x 100W @ 8Ω, 2 x 200W @ 4Ω
 Output impedance: 0.027Ω
 Bandwidth (-3 dB): 0.1 Hz to 250 kHz
 Power Supply Capacity: 2 x 60,000µF
 Gain: +38 dB
 Input Impedance, balanced (20-20,000 Hz): 20 kΩ
 Input Impedance, single-ended (20-20,000Hz): 8 kΩ

 

www.gryphon-audio.dk

Ostale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »