Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Sodobni HI-FI zvočniki - Tangent Spectrum

04.06.2017 - Napisal: trancedeejay

 

 

 

 

Dansko znamko Tangent smo prvič v Sloveniji predstavili na HiFi Show v Ljubljani oktobra 2016. Takrat s pokušino mednarodno nagrajenega aktivnega zvočnika iz nove serije Spectrum, o kateri bo govora tudi v tem članku. Danes je serija popolna in že igra v več domovih, kjer kupce greje topel in dinamičen zvok z nadpovprečnimi bas linijami že pri nižjih glasnostih.

 

Tangent je sicer dansko podjetje z 20 letno tradicijo na področju popularnih avdio izdelkov. Skozi leta dokazuje, da je možno biti v ospredju tehnološkega in oblikovnega trenda, brez kompromisov pri kvaliteti.

 

Serija Spectrum v svojem razredu res kaže zobe tekmecem, saj pritegne kristalno čist zvok in nepredstavljivo dinamiko v srednjem razredu zvočnikov. Oblikovno Skandinavci merijo na kupce, ki jih poleg dobrega HiFi zvoka, ne morejo prepričati ostre kvadratne linije klasičnih zvočnih omaric. O resni nameri glede designa, priča povezanost znamke s priznanimi zunanjimi oblikovalci, kot je na primer Jacob Jensen Design.

 

Rezultat so satenski zaključki z orehovim dekorjem in natančna izdelava enot. Po našem mnenju rezultira v zanimivi mešanici sodobnega in klasičnega obenem.

 

 

 

 

 

Serija Spectrum sestavlja dva “bookshelf” zvočnika X4 in X5 ter skoraj en meter visok samostoječi X6.Ljubitelji hišnega kina lahko dodajo centralni zvočnik XC in kompakten aktivni nizkotonec XSW-8. V prihodu je tudi Dolby Atmos zvočnik, ki ga boste lahko postavili na vrh X6 ali X5. Le ta bo s pomočjo odboja omogočal v življenje obuditi filme posnete v najnovejših formatih Dolby Atmos in DTS-X.



Linija Spectrum se ponaša tudi z aktivnim modelom Spectrum X5BT. Le ta deluje s pomočju bluetooth tehnologije, ima priložen daljinec, vgrajen DAC in možnost priklopa zunanjih virov preko analognih ali digitalnih priključkov. Skratka HiFi rešitev brez komponent! Za bolj zahtevne je na voljo tudi izhod za aktivni sub.

 

Vsi zvočniki se ponašajo z zaobljenimi robovi in satenskimi zaključki v črni ali beli barvi z orehovim dekorjem.Krasijo jih kakovostni pozlačeni zvočniški priključki, kompatibilni z banana priključki, kot so za primer vrhunski priključki francoske znamke Norstone

 

 

 

 

 

Serija Spectrum že pobira nagrade in prejema odlične ocene v prestižnih revijah, kot sta angleški What HiFi in Hifi Choice ter nemški Heimkino.

 

Zvočniki so namenjeni lastnikom več kanalnih avdio-video sprejemnikov ali HiFi ojačevalnikov cenovnega razreda med nekje 400 in 1000 EUR. Torej, govorimo o popularnem srednjem razredu. Odlično se dopolnjujejo s priznanimi proizvajalci HiFi komponent, kot so Yamaha, Denon, Onkyo,…

 

Sestavljene sete najdete v rubriki HiFi kompleti in Hišni kino kompleti.

 

 

 

 

 

 

Predstavitev serije vseh šestih predstavnikov po modelih si oglejte spodaj, za ogled kompletne ponudbe, ki je na voljo pa sledite povezavi TANGENT SPECTRUM.

 

 

SPECTRUM X6 je samostoječ zvočnik, višine skoraj en meter z mehkim visokotencem, bas/ srednjetonsko enoto, ter ločeno bas enoto. Najbolje bo deloval z AV sprejemnikom razreda okrog 400-1000 EUR ali dobrim integriranim ojačevalnikom.

 

SPECTRUM X5 je zvočnik za na stojala ali omarico. Globok in mehak zvok iz kompaktne dvo-sistemske zvočne omarice. Lahko ga uporabite kot samostojen HiFi zvočnik ali del hišnega kina. Očaral vas bo v obeh primerih.

 

SPECTRUM X4 bo navdušil v manjših prostorih ali kot surround zvočnik. Ljubitelji minimalizma in lepega izgleda ga bodo kombinirali z mikro ali mini ojačevalniki kot je denimo Denon CEOL ali hišni ojačevalnikTangent Ampster BT.

 

SPECTRUM XC je centralni zvočnik za hišni kino. Odlično bo dopolnil ostale zvočnike iz serije Spectrum, ne glede na to ali ga boste kombinirali s prednjimi Spectrum X6, X5 ali X4. V vsakem primeru boste imeli usklajeno zvočno sliko.

 

SPECTRUM X5BT je aktiven zvočnik z brezžično bluetooth povezavo. Gre za sistem vse v enem, ter kot tak ne potrebuje dodatnih komponent. Zgolj vaš pametni telefon in vaša priljubljena glasba polni prostor. Zmagovalec testa HiFi Choice!

 

SPECTRUM XSW-8 je aktivni nizkotonec kompaktnih mer. Lahko ga boste diskretno skrili kamorkoli v prostoru. Je izredno hiter in agilen, največji zanesenjaki in lastniki večjih prostorov pa boste koristili dva v enem sistemu.

 

 

Srednji razred je torej dobil oblikovno zanimive in zvočno odlične zvočnike! Ali radi poslušate glasbo pri nižjih glasnostih in vam manjka nizkih frekvenc? Poizkusite Tangent Spectrum

 

Demonstracije v AV Planetu izvajajo individualno po dogovoru. Pokličite ali jim pišite po elektronski pošti. Na voljo so vam tudi za vse dodatne informacije.

 

Prenesi celoten Tangent katalog izdelkov s cenami: Tangent Katalog-2017

 

 

Več informacij prejmete na www.av-planet.si

 





Ostale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »