Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

ATC Loudspeakers - novosti in recenzije

04.06.2017 - Napisal: trancedeejay

 

 

 

 

 

Novo - ATC Home Theatre Series

 

Nova linija high-end zidnih zvočnikov ATC Home Theatre Series (HTS) poslušalcu ne prinaša zgolj filmskega zvoka svetovnega razreda, ponuja tudi visoko-resolucijsko avdio reprodukcijo v udobju lastnega doma. Vsi modeli temeljijo na značilnih ATC zvočniških enotah v ohišjih, ki so diskretno oblikovana tako, da se brezšivno zlijejo z dekorjem vsakega domovanja. Primerni tako za filmofile kot ljubitelje visoko-resolucijskega zvoka, novi zvočniki ATC Home Theatre Series niso samo idealna rešitev za hišni kino sistem, ampak tudi za širok spekter komercialnih in industrijskih avdio-video inštalacij.

 

Klikni na fotografijo za prospekt.

 

 

 

 

ATC SCM19A - recenzija v TAS

 

 

Če navedemo samo nekaj vrhuncev iz kritiških ocen:
“Daleč največja prednost teh zvočnikov (in enako drži tudi za SCM19) so njihova okretnost, dinamičnost in transparentnost srednjih frekvenc — tistih, ki začrtajo zvočno podobo, od vokalov do violin, in pričarajo neverjetno otipljivo navzočnost v prostoru.” 
“Postavitev zvočne slike je pedantna; način s katerim glasbeniki prostor napolnjujejo z avtoriteto, jasnostjo in natančnostjo je na trenutke skoraj zastrašujoč.”
“Nobenega drugega dvo-sistemskega zvočnika ne morem priporočiti bolj kot tega.” 
- Neil Gader, The Absolute Sound, maj 2017

 

 

Klikni na fotografijo za celotno recenzijo.

 

 

 

 

 

 

 

ATC P2 dvojni mono močnostni ojačevalnik

 

 

NoviP2 je požel bleščečo oceno v marčni izdaji Hi-Fi News:

“P2 je ena izmed tistih pretanjenih komponent, ki svoj magičen vpliv širijo potihoma, dokler nenadoma ne ugotovite, da vse deluje briljantno, a brez pompa in melodrame. Enostavno rečeno, zveni 'tako kot mora'...Kar se tiče detajliranosti, je P2 znova zadel v polno. Inštrumenti so živi in atmosferični, ne glede na to ali gre za mehko solo akustično izvedbo ali veličastno orkestrsko grmenje.” 
- Adam Smith, Hi-Fi News, marec 2017.

 

 

Klikni na fotografijo za celotno recenzijo.

 

 

 

 

 

 

Klaviaturski genij Will Gregory novi Goldfrapp album pili s pomočjo ATC-jev

 

 

“Pri SCM25A Pro monitorjih je dobro to, da so bolj mišičasti; imajo močnejšo nizkotonsko zmogljivost, kar je nekaj, kar lahko nadzoruješ… sweet spot jim uspe poriniti daleč naprej v prostor tako da vsi lahko uživajo v njem…hkrati pa so neverjetno natančni in ko se končno le usedeš na sweet spot, so absolutno neprecenljivi.”
– Will Gregory (skladatelj/klaviaturist/producent), 2017.

 

 

Klikni na fotografijo za več informacij.

 

 

 

 

JOE CHICCARELLI s Pro monitorji ATC SCM45A

 

 

Joe Chiccarelli je z desetimi osvojenimi grammyji (vključno s tistim za Best Engineered Album za The Raconteurs Consolers of the Lonely) in vrsto platinastimi in zlatimi albumi dobro unovčil famozno priložnost, ki mu jo je Frank Zappa ponudil med snemanjem projekta “Sheik Yerbouti” – enega izmed Zappinih najbolje prodajanih albumov. Ko vodilni inženir takrat namreč ni mogel priti na snemanje, je Zappa Chiccarellija, takratnega inženirskega asistenta, povišal na vodilno mesto. Chiccarelli je od takrat naprej imel priložnost sodelovati z najboljšimi izvajalci v glasbeni industriji, vključno z imeni kot so U2, Beck, Elton John, Rufus Wainwright, Tori Amos, The Strokes, Jason Mraz, The White Stripes itn. 

Transparentni srednji toni, izrazitejše nizke in visoke frekvence ter impresivni SPL-i so ga tako navdušili, da je pred kratkim monitorje, na katerih je delal dve desetletji, zamenjal s kontrolnimi monitorji ATC SCM45A Pro. 

 

 

Klikni na fotografijo za več informacij.

 

 

 

 

 

GREEN DAY in CHRIS DUGAN z novim studijem, monitorji ATC SCM45 in SUBWOOFER PROS

 

 

Ko je legendarni, s petimi grammyji ovenčani punk rock trio Green Day pripravljal projektni studio za snemanje dvanajstega studijskega albuma, je njihov dolgoletni inženir, Chris Dugan (U2, Iggy Pop, Smash Mouth), sodeloval pri izbiri studijske opreme. Studio so napolnili z opremo znamk API, BAE, Manley, Vintech, Universal Audio, predojačevalniki inizenačevalci zvoka Chandler ter konzolo Trident 80b. Ko je prišel čas za odločitev o monitorjih, je Dugan, zaradi lastnih uspešnih izkušenj s parom ATC SCM25A Pro monitorjev, priporočil ATC SCM45A Pro kontrolne monitorje v kombinaciji z dvema Subwoofer Pro Studio 18. Letos izdani album Revolution Radio je bil tako v celoti posnet na ATC/Subwoofer Pros sistemu.

 

 

Klikni na fotografijo za več informacij.

 

 

Za več informacij glede ATC kontaktirajte INTEK - www.intek.si

 

Ostale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »