Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

GUISSÉ · KRESLIN · LEONARDI: premierna koncerta ob izidu albuma Never Lose Your Soul

20.01.2017 - Napisal: trancedeejay

 

 

 

 

Prekcelinska bratovščina uveljavljenih glasbenikov, ki skozi lirične pripovedi ustvarja zlitje izvornega afriškega bluesa iz severnosenegalske regije Fouta Toro in melanholije ljudske glasbe vzhodnoevropskih panonskih step.

GKL Band je dosežek sinergij podobno mislečih ustvarjalcev, ki so se leta 2015 srečali v Ljubljani.Djiby in Cheikh, dva od treh bratov iz zasedbe Frères Guissé, sta našla skupni glasbeni izraz z dvema od najbolj uveljavljenih in vsestranskih slovenskih glasbenikov Vladom Kreslinom inIgorjem Leonardijem.

 

 

 

Videospot Sweetest Taboo by QviewProduction - Jure Jošovc, posnet v Klubu DAKTARI, Ljubljana.

 

Plošča Never Lose Your Soul, ki bo pri založbi INTEK Music izšla februarja 2017, predstavlja testament njihovemu novoustanovljenemu glasbenemu bratstvu. Zajema glasbene in jezikovne interpretacije blues standardov (Baby, Please Don’t Go), uspešnic posameznih članov zasedbe (Dekle moje, Siré) ter nove kompozicije (Gonga, Samba …). V osnovi akustična, osnovana na blues ritmih ter oplemenitena z elementi senegalske in slovenske glasbene tradicije, plošča uteleša pojmovanje, da je mikrokozmos tovrstnih glasbenih sodelovanj še vedno eden najboljših odrazov medkulturne harmonije.

 


GKL Band sestavljajo: Djiby Guissé – glas, kitara; Cheikh Guissé – glas, kitara; Igor Leonardi – kitara; Vlado Kreslin – glas, kitara, orglice.

 

 

 

 

 

Brata Guissé – dediča zapuščine, ki so jo ustvarili Ali Farka Touré, Kar Kar (Boubakar Traoré) inSeydina, navdih črpata iz regije Fouta Toro v severnem Senegalu, zibelke izvornega afriškega bluesa. Pri glasbenem ustvarjanju se naslanjata na melodično pripovedno tradicijo Touaregov in drugih nomadskih ljudstev severne Afrike.

 

 

Vlado Kreslin –kantavtor, mojster glasbene pripovedi, blues interpret ter novodobni bard tradicionalnih balad in ljudskih pesmi iz rodnega Prekmurja.

Igor Leonardi – klasično izobražen kitarist z avantgardnimi težnjami in izrazitim čutom za improvizacijo, ki je prepotoval Azijo in Afriko, kjer se je izpopolnil v mojstrstvu strunskih inštrumentov v jazz in world glasbi.

 

 Nana Cissokho je s koro obogatil dve skladbi, Sweetest Tabooin Gonga. Album je posnel v najvišji avdiofilski kakovosti (24bitov, 96kHz) Primož Grašič (GRP Studio), ki s kitaro gostuje tudi pri sklepni skladbi albuma, Baby Please Don’t Go. Za končno zvočno podobo so se trudili Igor Leonardi ter Attic studio - mojster Krešimir Tomec in asistent Jure Matoz.

CD je že na voljo v INTEK d.o.o..

 

 

 

Za več informacij o koncertu in nakupu vstopnic v Cankarjevem domu klikni tukaj.Za več informacij o koncertu in nakupu vstopnic v Narodnem domu, Maribor klikni tukaj.
Ostale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »