Sponzorji

AV Planet

ALS

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

AV Planet postal distributer blagovne znamke Elipson

14.01.2017 - Napisal: trancedeejay

 

Francoska znamka Elipson se ponaša z dolgoletno avdio tradicijo, svoje korenine je pognala že davnega leta 1938. Slovi po fantastičnih zvočnikih in z inovativnimi tehnologijami želi ponuditi izdelke, ki bi zvokovno in estetsko ustrezali bivalnemu okolju. Predvsem s predstavitvijo serije Planet v letu 2010.

 

Linija Planet L in M zvočnikov se diskretno stopi z vsakim ambientom. Gre za prestižne zvočnike z odlično izdelavo in zaključkih v klavir lak barvi. Torej, če povzememo, dober zvok v vsako hišo ali stanovanje in ne samo v okolje nas, zagrizenih avdiofilov, tehnofilov, cinefilov in drugih tehničnih zanesenjakov.

 

 

 

 

Seveda tudi slednji nismo ostali praznih rok, v letu 1975 je bila prvič predstavljena klasična HiFi linija Prestige Facet in postala nemudni hit. Danes pa bo govora o naslednjem rodu Prestige Facet s predstavitvijo v Parizu oktobra 2016 in sedaj tudi s predstavitvijo v Sloveniji.Zvočnike so v AV Planetu že preizkusili, njihov povzetek pa je naslednji: “Fantastično igra in še lepše zgleda!”

 

 

 

 

 

 

Paleta Prestige Facet sestavlja tri samostoječe modele z oznakami PF14F, PF24F in PF34F, dva “bookshelf” modela PF6B in PF8B. V prihodu so za leto 2017 predvidene še razširitve za hišni kino in sicer dva centralna zvočnika PF11C, PF14C, Dolby Atmos zvočnik PF6ATM in kar trije aktivni nizkotonci s premerom bas enote z ultra dolgim hodom 20, 25 in 30 cm.

 

Največji samostoječ zvočnik PF34F se bo ponašal kar z dvema 25 cm velikima bas enotama, kar posledično pomeni enega največjih HiFi zvočnikov na trgu. Tako PF24F (2 x 21 cm bas) kot PF34F bosta na voljo tekom leta. Naročite se na novice in bodite obveščeni o prihodu.

 

 

 

 

V zvočnike je vgrajena najnovejša tehnologija vključujoč specifične posrebrnene priključne terminale (bi-amp, bi-wire) in inovativne gumene robove okrog vsake enote. Notranji del zvočnika je ločeno izoliran glede na frekvenčno enoto, kretnica je iz izbranih kakovostnih materialov. Uživajte v zvoku brez obarvanja in kakršnekoli agresivnosti.
Tehnični detajli v pdf: PRESTIGE-FACET-TEHNIKA

 


Kakovost izdelave in zaobljeni zaključki zvočnih omaric so za ta razred enostavno nepredstavljivi. Kot bi pred vami stala enota s petkratno vrednostjo priporočene cene tega zvočnika. Linija prestige je na voljo v orehovi, črni ali beli barvi, v vsakem primeru s predjo mdf ploščo v lakirani izvedbi.

 

 

 

Trenutno imajo v AV Planetu na voljo oba kompaktna “bookshelf” zvočnika in samostoječi model Prestige Facet 14F. Kratek predgled serije po modelih si oglejte spodaj, za ogled kompletne ponudbe, ki je na voljo sedaj pa sledite povezavi AV Planet.

 

 

Prestige Facet 14F je samostoječ stolp z izkoristkom kar 92 dB in visok malo preko enega metra. Najbolje bo deloval z AV sprejemnikom razreda okrog 1000 EUR ali dobrim integriranim ojačevalnikom. Top HiFi ali hišni kino zvok je samoumeven.

 Prestige Facet 8B je zvočnik za na stojala ali omarico. Za avdiofile omejene s prostorom ali kjer estetika ambienta ne dopušča večjih zvočnikov. Za dober HiFi zvok priporočamo z mrežnim ojačevalnikom kot je Yamaha R-N602.

 Prestige Facet 6B je zvočnik za na stojala ali omarico. Uporaben za manjše prostore ali kot surround zvočnik. Ljubitelji minimalizma in lepega izgleda ga bodo kombinirali z mikro ali mini ojačevalniki kot je denimo Denon CEOL.

 

 

Skratka Prestige Facet je sodobna linija francoskega Elipson, kjer se konča dober in začne vrhunski zvok. Naravnost neverjetno je, kaj so inženirji znamke Elipson ustvarili tako iz avdio kot iz estetskega vidika in to za več kot sprejemljivo ceno.

Demonstracije v AV Planet-u izvajajo individualno po dogovoru. Pokličite ali pišite jim po elektronski pošti. Na voljo so vam tudi za vse dodatne informacije.

 

Ponudba avdio in video opreme AV Planet na portalu Audio Kontakt

 

www.av-planet.si

Več info o proizvajalcu:    http://www.elipson.com/en/index.html

 

Vabljeni v HI-FI salon AV Planet na poslušanje.

Ostale novice

Video player
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2

Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 1
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Seznam vseh videov »