Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Silent Wire napajalni kabli

04.08.2008 - Napisal: trancedeejay


Z gospodom Hunjadijem iz Audio Galerije sva že marsikatero rekla na temo napajalnih kablov. Tokrat sem na test dobil napajalni kabel Silent Wire"custom made" izpod njegovih rok, sestavljen iz treh kablov Silent Wire LS-6. Skupni presek vseh treh kablov je 1,5mm2, tako da zadošča za večino HI-FI komponent. Kabel je konektiran s kvalitetnim IEC in "Šuko" konektorjem, prevlečen pa s t.i. "Snake Skin-om". Za primerjavo sem vzel običajen napajalni kabel, ki ga ponavadi prejmemo skupaj z napravo.

Sistem na katerega sem priklopil napajalni kabel je nekega srednjega ranga, ampak zveni kar na nivoju v 16m2 prostoru. Dolžina napajalnega kabla, ki sem ga prejel je 110cm, kar mi je komaj zadoščalo, saj je komponenta postavljena na skoraj najvišjo poličko. Kabel je bil priklopljen na sistem:

 - Receiver NAD T753 V2
 - DVD Onkyo DV-SP 503
 - Sprednja zvočnika System Audio 905
 - Zvočniška stojala Audio Masa
 - Digitalni interkonekt Profigold
 - DIY oklopljen napajalni kabel za DVD predvajalnik
 - Aktivni subwoofer Audiovector Mi SUB Super
 - Subwoofer kabel Profigold
 - Napajalni kabel za subwoofer Silent Wire
 - Zvočniški kabli Silent Wire LS-6

Napajalni kabel je bil mišljen, da se priklopi na ojačevalno enoto, zato sem ga priklopil na receiver.Najprej sem priklopil običajen napajalni kabel priložen k receiverju. Zvok je bil prostoren, raztegnjen preko celotne širine prostora, dopolnjen s strani aktivnega subwooferja, vokal je bil malce svetel, sub-u pa je manjkalo za ščepec kontrole, bil je malo "boomy" in je malenkost odstopal glede na System Audio.
Po zamenjavi napajalnega kabla s Silent Wire, se je zvočna slika pomaknila še malenkost v ozadje, vokalist je je bil fokusiran na sredini, vpliv pa je bil tudi na aktivni sub, saj je bi bas kontroliran, odstopanje med subom in zvočniki pa je postalo neznatno. V tako majhnem prostoru lahko rečem, da je sub deloval odlično. Po zamenjavi kabla je bilo najprej opaziti, da je glasba, ki je spremljala vokalista, dejansko postala spremljevalni zvok, vokalist pa se je nekako izluščil vsemu "šundru" in prešel v ospredje, vokal pa je postal bolj naraven in neagresiven.
Napajalni kabel Silent Wire je dober "price/performance kabel", seveda obstajajo napajalni kabli višjega ranga, tudi pri Silent Wire, seveda pa ti zahtevajo tudi globji poseg v denarnico.Z malo DIY žilice lahko sami sestavimo kvaliteten napajalni kabel, saj imamo možnost  Silent Wire LS-6 (zvočniški kabel v primarni izvedbi) pri nas kupiti na meter. Meter takega kabla pri našem zastopniku lahko akcijsko dobimo za 15eur po metru

Ostale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »