Sponzorji

AV Planet

ALS

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

UMETNOST ANALOGNE REPRODUKCIJE IN KULTURA VINILA V INTEK d.o.o.

17.06.2016 - Napisal: trancedeejay
Ponovni zagon na področju vinila (vinyl revival) pozdravljamo in  jemljemo resno – kot se za stare ljubezni, ki ponovno oživijo oz. pravzaprav nikoli niso povsem zamrle, spodobi. Govoriti o vinilu, namreč ni samo govoriti o opremi in ploščah, nam pomeni diskurz o emotivnih dimenzijah analogne glasbene dediščine, njeni sedanjosti in prihodnosti.

 

 

Zavedamo se, da vinilna izkušnja nikoli ni dokončna ter redko popolna, zato pri naših storitvah in ponudbi stremimo k temu, da se idealu čim bolj približamo - fokus glasbenega izkustva premikamo od  naključnega, polovičarskega poslušanja do poglobljenega, počasnega, aktivnega poslušanja, ki predstavlja esenco analognega občutenja in dojemanja.

 

 

Pot do popolne vinilne izkušnje ni kratka, še manj enostavna, zato vam na njej pomagamo s strokovnim znanjem - v podjetju vam je na voljo svetovalec, ki je specializiran prav za področje analognega avdia.  Do želenega cilja vas usmerjamo po korakih, od izbire gramofona, dodatnih analognih komponent in periferne ter vzdrževalne opreme, do avdiofilskih plošč, ki vse skupaj osmislijo.

 

NAŠE STORITVE IN PONUDBA

 

 

- svetovanje pri izbiri gramofona
- nastavitev gram. ročke in odjemne doze
- menjava odjemne doze (Ortofon)
- avdiofilski gramofonski predojačevalniki
- periferna oprema za boljši zvok
  (gram. avdio kabli, uteži, podloge)
- čiščenje ter oprema za čiščenje gram. plošč
  (Okki-Nokki, Pro-Ject in Audio Desk System)
- največja ponudba avdiofilskih plošč

 

 

Kot pravijo vinilofili: We’re talking about “It’s a hobby”, friends, there is no “finished.”

 

 

 

NAJVEČJA PONUDBA GRAMOFONOV V SLOVENIJI

 

 

 

Pro-Ject Audio

 

Pro-Ject, prejemnik skoraj vseh možnih nagrad v avdio industriji, je eno največjih imen na       področju true fidelity gramofonov in analognih komponent, ki ne udarijo (pre)krepko po žepu. Težijo k najboljšemu po čim bolj zmerni ceni, kar jim več kot odlično uspeva že več kot 20 let, tekom katerih so postali največji proizvajalec gramofonov na svetu. S stalnim razvojem in izboljšavami na področju reprodukcije zvoka, širokim razponom cenovnih razredov, preprostim upravljanjem in možnostjo nadgradnje v samo nekaj korakih, vedno znova potrjujejo svoj Best-buy status (največ za vaš denar). Pri tem pa svoje mojstrovine še vedno proizvajajo v mali tovarni v češkem mestu Litovel, kjer se je njihova zgodba o uspehu začela.

 

 

 

 

Electrocompaniet

 

Electrocompaniet je danes vodilni norveški proizvajalec vrhunske avdio opreme, ki je svoje mesto našla tudi v studio Brucea Swediena, petkratnega grammy nagrajenca, ki je, med drugim, za Michaela Jacksona posnel, zmiksal in koproduciral album Thriller. Znamka, katere moto je “If music really matters“, se je neovinilnemu gibanju pridružila leta 2015, ko je na trg lansirala gramofon ECG 1 ter gramofonski predojačevalnik ECP 2. Celoten proces, od zasnove do izdelave tega odličnega analognega prvenca, so speljali v svoji matični tovarni na Norveškem.

 

 

 

 


 

Dr.Feickert Analogue

 

Chris Feickert, doktor kemije, ki se je pri svoji 38-letih, po letih dela v kemični industriji,  odločil za ugovor vesti in ljubezen do analognega, se je leta 2002 kot prodajni del ekipe pridružil prijatelju Thomasu Scheu-u, legendi analognega dizajna. Po Scheujevi prezgodnji smrti, je Chris leta 2005 lansiral lastno znamko, ki danes slovi po brezčasni nemški eleganci, brezhibni konstrukciji in odličnem zvoku. Gramofoni Dr. Feickert so magičen splet naprednih tehnologij in prijaznosti do uporabnika, hkrati pa se spoprijateljijo s praktično vsako gramofonsko ročico, ki jo izberete.

 

 

 

VPI Industries

 

Kultno družinsko ime v svetu analogije, ki sta ga prva proslavila Sheila in Harry Wesfeld, že več kot 40 let proizvaja kvalitetne gramofone, gramofonske ročice ter čistilne naprave. VPI promovira in podpira odličnost ameriškega inženirstva, tehnologije in grafičnega oblikovanja, še danes pa ostaja tudi sinonim za kar nekaj revolucionarnih rešitev na področju konstrukcije ter dizajna gramofonskih ročic. Pod vodstvom ustanoviteljevega sina, Matthewa Weisfelda, znamka nadaljuje zgodbo o kvaliteti ter premošča (generacijski) razkorak med mlajšimi poslušalci ter high-end avdio svetom.

 

 

 

 

 

Wilson Benesch

 

Pionirji uporabe karbonskih vlaken v avdio segmentu, arhitekti sodobnih avdio trendov, paradni konj britanskega zvoka…to je samo nekaj priznanj, ki opisujejo znamko Wilson Benesch. So tudi kultni proizvajalci avdio opreme, ki se jim lahko zahvalimo za gramofon, ki je bil (prvi na svetu) izdelan iz karbonskih vlaken, svoj sloves inovativnosti pa so samo še nadgradili s tehnološko dovršeno karbonsko gramofonsko ročico A.C.T. One,  revolucionarno sofisticiranostjo tri-točkovnega podpornega sistema, Kinematic ležajem ter edinstveno rešitvijo proti-utežitvenim sistemom za gramofonsko ročko.

 

 

 

INTEK d.o.o. , Njegoševa cesta 23 ,  1000 Ljubljana

tel./phone: 01  23 22 000

fax: 01 23 22 555

www.intek.si

 

 

 

Ostale novice

Video player
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2

Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 1
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Seznam vseh videov »