Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Omar Hakim, BBC Studio in dvojna nagrada What HI-FI za ATC

27.12.2015 - Napisal: trancedeejay

 

 

 

 Omar Hakim se je po obisku ATC tovarne odločil, 

 da osebni studio opremi s SCM50ASL PRO monitorji

 

 

 

 

“To, da bom končno lahko spremljal glasbo na tako visoki ravni natančnosti in do vsakega detajla, je zame neverjetna izkušnja. Monitorji SCM50ASL Pro bodo moje delo zagotovo popeljali stopničko višje.”
- Omar Hakim, 2015 (glasbenik/producent/aranžer/skladatelj)

 

NEW JERSEY, ZDA: ATC, proizvajalec specializiranih britanskih zvočnih enot in zaokroženih sistemov za reprodukcijo zvoka, s ponosom sporoča, da je Omar Hakim namestil par trosteznih aktivnih monitorjev SCM50ASL v osebni studio — The OH-Zone — ki se nahaja v njegovem domu v New Jersey-u.

 

Priznani ameriški jazz, jazz fusion in pop bobnar, producent, aranžer in skladatelj je v svoji dolgoletni karieri sodeloval z vrsto kultnih glasbenih imen - Miles Davis, Marcus Miller, Weather Report, Sting, Daft Punk, Michael Jackson, Madonna, Dire Straits, Journey in Kate Bush.

 

Prav zaradi sodelovanja s Kate Bush na njeni lanskoletni turneji, s katero je razprodala niz 22-ih koncertov v londonski Eventim Apollo theatre dvorani, pa je Omar Hakim postal pozoren na znamko ATC. Kot pravi sam:

 

“Na ATC sem postal pozoren šele, ko sem začel sodelovati s Kate Bush…Njen inženir je bil veliki producent/glasbeni inženir Greg Walsh, ki je za časa pred-produkcije londonskih nastopov na lokaciji, kjer so potekale vaje, postavil kontrolni par monitorjev. Tam sem prvič slišal ATC-je — SCM100ASL Pro, se mi zdi. Kar sem slišal tam, me je v trenutku prevzelo. To je bilo prvič, da sem slišal zvočnike, ki tako reproducirajo zvok! Zatem sem imel zadovoljstvo, da sem nekaj priprav za nastope opravil v njenem osebnem studiu, kjer mislim, da ima SCM150ASL Pro monitorje — fantastično!”

 

Ko je torej napočil čas za nadgradnjo glavnega monitoringa v OH-Zone studiu, so bili ATC edina sprejemljiva opcija: “Razmišljal sem, da bi vzel SCM25A Pro monitorje — dokler nisem v ATC tovarni, v družbi generalnega direktorja Billyja Woodmana slišal SCM50ASL Pro modela. Za SCM50ASL Pro model sem se odločil, ker sem z njimi lahko slišal razliko v nizkotonskem odzivu. Vedel sem tudi, da so za moj namen, ki je slediti bobnom in manjšim ritem sekcijam, edina prava izbira zame. To, da bom končno lahko spremljal glasbo na tako visoki ravni preciznosti in tako podrobno, je zame neverjetna izkušnja. Monitorji SCM50ASL Pro bodo moje delo zagotovo popeljali stopničko višje.”

 

Omar Hakim načrtuje gradnjo novega doma in studia, kamor bo preselil tudi svoje ljubljene SCM50ASL Pro monitorje: “Vedno sem izredno cenil tehnologijo ter poglobljene miselne procese, domiselnost in predanost, ki so potrebni, da ugleda luč sveta. Billy Woodman in ATC ekipa so vrhunski mojstri najvišjega reda. Od lepih lesenih ohišij do neverjetnih zvočniških komponent in elektronike, ATC zvočniki so naravnost osupljivi!”

Omar Hakim diskografija: http://omarhakim.com/music/
 

 

 

 

 

 

 

 What Hi-Fi je nagradil ATC SCM 11 že 9. leto zapored kot najboljšo zv. omarico

 

 

 

 

 

 

 What Hi-Fi je nagradil ATC SCM 19 kot najboljšo zv. omarico nad GBP 1.200

 

 

 

Vabljeni na demonstracijo v naše demo salone, kjer lahko slišite SCM 7, SCM 11, SCM 19 in SCM 40 ter profesionalne monitorje SCM 20A PRO, SCM 25A PRO in SCM 45A PRO. Naprošamo za predhodno najavo.

 

 

Informacije in najava: www.intek.si

 

 

 

Ostale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »