Sponzorji

AV Planet

ALS

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Vabljeni na sejem zabavne elektronike Comptech

01.12.2015 - Napisal: trancedeejay

 

Sejem ZABAVNE ELEKTRONIKE »COMPTECH«

Tako IN sejem, da ga ne smete zamuditi.

 

 

Sejem v znamenju Zabave, Znanja in Nakupov ZA VSE GENERACIJE

 

 

V Slovenijo prihaja letos, od 4. do 6. decembra, NOVOST - sejem ZABAVNE ELKETRONIKE »COMPTECH«. Na sejmu bodo predstavljena različna področja - zabavna in druga elektronika, računalništvo, fotografija, HI-FI oprema, radioamaterstvo, multimedija, telefonija, tehnika, modelarstvo, robotika in druga sorodna področja. Potekal bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Poleg zanimivega razstavno-prodajnega programa, bo sejem nudil še veliko kakovostnih vsebin.

 

 

Sejma s tako zanimivo vsebino za vse generacije v Sloveniji še ni bilo.

 

 

Segment FOTOGRAFIJE sponudbo najnovejših modelov fotoaparatov in objektivov ter foto delavnice in predstavitve knjig s strani svetovno znanih imen iz sveta fotografije: potopisno predavanje in delavnica Gorazda Goloba,  predstavitev priročnika Fotografija Arneta Hodaliča, predavanje o mladinski fotografiji Žige Goričnika, predstavitev knjige in razstava Glasba panoram Plečnikove arhitekture in delavnica Photoshopa Aljaža Bezjaka.

 

 

 

Posebej izpostavljamo Modno in glamour foto delavnico, ki jo bo vodila Urška Košir, ki je od leta 2010 uradna fotografinja revije Playboy, njene fotografije pa so bile objavljene v Playboyevih edicijah širom sveta, večkrat tudi v matični Ameriki. Model na delavnici bo Maura Vabič, Mariborčanka, ki je sicer po rodu iz Nikaragve, v zadnji številki slovenskega Playboya pa si lahko ogledate fotografije, ki jih je z njo posnela prav Koširjeva.

 

 

 

 

 

Absolutna novost na sejemskem področju je segment GAMING-a, kjer bodo potekali številni turnirji in preizkusi svetovno znanih iger. Obiskovalci se bodo lahko tudi fotografirali z maskotami iz sveta zabavnih iger, postali zvezde na glavnem odru v igri Guitar Hero, obiskali igralni kotiček Skylanders, prejeli darilca ob nakupih in izkoristili akcijske prodajne cene. Napovedani turnirji: Pro Evolution Soccer 2016, Call of Duty: Black Ops III in Hearthstone: Heroes of Warcraft. Poleg tega bo organiziran turnir kart Force of Will in menjalni kotiček Yu-Gi-Oh kart ter predavanje Zgodovina Manga formata.

 

 

 

Možno bo tudi preizkusiti virtualno realnost preko slovenske igre ShowdownVR, celotna kontrola igre je namreč prepuščena našemu gibanju v resničnosti, torej s premikanjem telesa lahko upravljamo s celotno mehaniko igre. 

 

 

 

 

 

Eksluzivna OKROGLA MIZA prvič v Sloveniji – predstavitev svetovno priznanih slovenskih proizvajalcev HI-FI opreme. Debata na okrogli mizi bo tekla o izzivih, s katerimi se soočajo, in o njihovih ključnih faktorjih uspeha. Gosti omizja bodo z nami delili svoje izkušnje in mnenja, seveda pa bodo po končanem formalnem delu na voljo tudi za klepet. Organizator okrogle mize je podjetje Archus.si.

 

 

 

♦ Archus.si in RW Acoustics: akustični panel, namenjen širši uporabi. ♦ 


PANEL BO PRVIČ PREDSTAVLJEN JAVNOSTI.

Podjetje Archus.si bo v sodelovanju s partnerjem RW Acoustics na sejmu predstavilo novost: akustične panele namenjene širši potrošnji. Zgodba RW Acoustics se je začela z razvojem akustične opreme poslušalnic in profesionalnih studiev. Z lastnim laboratorijem za testiranje materialov in s strokovnjaki na področju akustike in zvoka so se primarno usmerili k najzahtevnejšim strankam. Celotni razvoj je plod slovenskega znanja in izkušenj, uspehi RW Acoustics pa se kažejo tudi mednarodno. Zaradi vse večjih potreb po ureditvi akustike v domovih in manj profesionalnih okoljih, bodo premierno na sejmu COMPTECH predstavili novo serijo izdelkov namenjeno širši uporabi. Akustični paneli iz te serije so kljub občutno nižji ceni obdržali večino lastnosti ostalih serij, ponujajo pa tudi barvni tisk panelov, prilagojen željam stranke. RW Acustics bo na sejmu vsem obiskovalcem nudilo brezplačno svetovanje o možnostih ureditve domačega HI-FI ozvočenja in strokovne nasvete vezane na težave z odmevi.

 

 

 

 

Sejem je poleg zabavne elektronike in računalništva namenjen RADIOAMATERSTVU in drugim sorodnim dejavnostim, ki bodo v sklopu sejma predstavljali voje delo in programe. V soboto, 5. 12.,  pa bo med 9:00 in 14:00 uro potekal tudi sejem rabljene opreme.

 

 

 

 

Zanimivosti iz sveta ASTRONOMIJE bodo predvsem mlajši izvedeli na predavanju Doživite vesolje!. Kako črno je naše vesolje, je res nastalo ob velikem poku, nas bodo požrle črne luknje, bo na nas padel asteroid, kako bi bilo videti potovanje na Mars, kakšen okus ima komet? Udeleženci bodo vesolje spoznavali skozi lastno izkušnjo! Pod vodstvom prof. Andreja Guština bo v primeru jasnega vremena možno tudi opazovanje sonca s posebnim teleskopom.

 

 

Na sejmu bo prikazano v živo 3D printanje in 3D skeniranje

 

 

 

 

Mlajši obiskovalci se bodo lahko na predavanju Tima Berceta poučili tudi o VARNI RABI TEHNOLOGIJ, spoznali idealni DIDAKTIČNI PRIPOMOČEK robotek EmoRo in se v igri namizni hokej pomerili proti INOVATIVNEMU ROBOHOKEJu.

 

 

 

 

 

Prvi dan sejma smo pripravili obsejemska PREDAVANJA in DELAVNICE posebej za OBISK ŠOL, urniki in opisi so objavljeni na spletni strani sejma. Poleg programa za učence poudarjamo posebej zanimivo predavanje za učitelje Linux v šolskem okolju. V primeru večjega interesa bo možno določena predavanja ponoviti.

 

 

Izpostavili smo le nekaj sejemskih vsebin. Več o sejmu si lahko pogledate na www.comptech.si, kjer vas bomo tudi obveščali o novostih in programu.

 

Kaj si boste lahko ogledali od HI-FI tematike:

http://archussi.blogspot.si/2015/11/sejem-comptech.html

http://www.comptech.si/sl/texts/show/52#hifi

 

Prodaja vstopnic poteka preko www.eventim.si in na prodajnih mestih v sistemu Eventim SI.

 

 

 

 

URNIK sejmišča

petek

4. 12. 2015

9:00 - 18:30 (gaming do 20:00)
sobota5. 12. 2015

9:00 - 18:30 (gaming do 20:00)

nedelja6. 12. 2015

9:30 - 17:30 (gaming do 19:00)

 

 

Več informacij: www.comptech.si

 

 

Ostale novice

Video player
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2

Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 1
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Seznam vseh videov »