Sponzorji

AV Planet

ALS

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Wilson Benesch, pionirji uporabe karbona v avdiju, v distribuciji INTEK

21.10.2015 - Napisal: trancedeejay

 

 

 

 Pionirji uporabe karbonskih vlaken v avdio segmentu, arhitekti sodobnih avdio trendov.

 

 Prvi gramofon izdelan iz karbonskih vlaken na svetu 

Wilson Benesch sta leta 1989 v Sheffieldu, UK, ustanovila Craig in Christina Milnes, ki podjetje vodita še danes. Inovativnost in prestižnost znamke sta začrtala s prvim Wilson Benesch gramofonom, ki je bil (prvi na svetu) izdelan iz karbonskih vlaken, trgu pa je ponudil tudi tehnološko dovršeno karbonsko gramofonsko ročico A.C.T. One ter revolucionarno softiciranost tri-točkovnega podpornega sistema, Kinematic ležaj ter edinstven protiutežitveni sistem.

 

 

 

 Prvi zvočniki oblikovani z uporabo zaobljenih karbonskih vlaken. 

Implementacija napredne uporabe karbona pri razvoju gramofona je znamki Wilson Benesch pomagala do preciznega razumevanja vpliva, ki ga ima zvok (kot energija) na akustično percepcijo. Rezultat so bili zvočniki A.C.T. One Loudspeaker - prvi karbonski zvočniki na svetu, ki so premierno javno zazveneli leta 1995, na High End Show-u v Frankfurtu.

 

 

Z A.C.T. One zvočniki je Wilson Benesch lansiral novost napredne ukrivljene kompozitne strukture na osnovi karbonskega vlakna. Njihova zaobljeno oblikovana vrhnja plošča namreč pozitivno vpliva na sobno interakcijo, so pa tudi prvi zvočniki, ki so posegli po prednostih rigidne metalne zvočniške košare, ki zvočniške enote učinkovito dvigne in omogoča njihovo nadaljnjo nadgradnjo. Ketan Bharadia iz What Hi-Fi je zvočnike A.C.T. izbral za referenčni sistem leta 2000.

 

 

 

 

Nova smer razvoja 

Model zvočnikov Bishop, ki do potankosti izkorišča Isobaric Tactic® sistem kombinacije zvočnišnih enot, pomeni nov mejnik v razvoju, ki mu znamka Wilson Benesch sledi še danes. Leta 1999 so ti zvočniki postali referenčni sistem v vodilnem avdio mesečniku nemškem Stereoplay-u.
Z modelom Torus je podjetje delovanje razširilo v razvoj natančne nizkofrekvenčne reprodukcije zvoka – Holger Bierman, vodilni kritik tehnoloških dosežkov pri nemškem Stereoplay-u, je izdelek poimenoval ‘najbolj precizen nizkotonski zvočnik vseh časov’, Jonathon Valin pa ga je leta 2006 opisal kot genialno delo. Wilson Benesch je polni potencial Torusa predstavil na German High End Show-u leta 2007, v kombinaciji z modelom Trinity. Rezultat je bil impresiven: širokopasovni zvočni obseg od 20Hz do 100 kHz.
Leta 2006 je sledila serija Square in z njo svež pristop k konvencionalni izvedbi lesenih kabinetov za zvočne omarice, ki pa prav tako posegajo po karbonu kot elementu za ojačanje zvočnih omaric.

 

 

 

 Pogled v prihodnost - The Future is Carbon 


Wilson Benesch (Made in Sheffield) nadaljuje tesno sodelovanje z znanstveniki, inženirji in oblikovalci pri razvoju in tehnološkem napredku avdio industrije. V industrijskem parku Advanced Manufacturing Park (AMP) v Sheffieldu, se, skupaj z Boeing-om in Rolls Roys-em, posvečajo nadalnjim raziskavam in razvoju tehnologije karbonskih vlaken. V želji po izpopolnjevanju umetelnosti izdelave zvočnikov in analognega dizajna pa sodeluje z  Univerzo v Sheffieldu, s katero družno razvijajo napredne Wilson Benesch zvočniške enote.

 

 

Prva zvočna predstavitev bo na AV SHOW-uv Zagrebu

 

 

V prihodnjih mesecih pa načrtujemo obsežnejšo predstavitev na Wilson Benesch avdio delavnicah v prostorih podjetja INTEK d.o.o..

 

 

 

 

Povezava na uradno stran: Wilson Benesch

 

 

Ostale novice

Video player
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2

Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 1
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Seznam vseh videov »