Sponzorji

AV Planet

ALS

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Novosti Colibri Labs in Esoteric Audio

03.10.2015 - Napisal: trancedeejay

 

 

 

Podjetje Colibri Labs je bilo ustanovljeno leta 2007 s sedežem v Kastavu (majhno mesto se nahaja med Reko in Opatijo - Hrvaška). Glavni oblikovalec in konstruktor je Siniša Kraljić, strokovnjak kitajske medicine, bioenergije in numerologije.

 

 

Kastav - sedež podjetja Colibri Labs

 

Za njimi je dvajset let raziskav in izkušenj v hi-fi svetu. Podjetje se ukvarja z ročno izdelavo zvočnikov in avdio kablov, pred kratkim pa je bilo ustanovljeno »sestrsko« podjetje Esoteric Audio, ki je specializirano za prodajo high end naprav.

 

Trenutno so generalni distributerji za vzhodno Evropo za angleško podjetje Icon Audio – lampaški ojačevalniki (www.iconaudio.com), in ameriško podjetje Sanders Sound Systems (www.sanderssoundsystems.com). Slednje izdeluje ojačevalnike (ojačevalniki imajo doživljensko garancijo) in zvočnike.

 

Colibri Labs je izdal novo linijo modelov zvočnikov ELECTRUM SE Signature.

ELECTRUM je produkt 10 letnega intenzivnega raziskovanja na področju materialov, izbranih elementov in ožičenja. Na podlagi izkušenj kontruiranja in izdelave zvočnikov, ki so jih pridobili pri predhodnjih projektih, so se odločili, da vse te izkušnje prenesejo na nov projekt, ki je ravno ugledal luč sveta.

 

Prikaz izdelave končnih slojev in način obdelave površine

 

 

 

 

 

 

 

 

Electrum SE Signature je narejen iz mešanice lesa in t.i. roving-mat-smole. Za izdelavo ohišja je bilo uporabljenih več vrst lesa - breze, hrast, bukev in MDF, zunanji del ohišja pa je prekrit s 15 sloji roving-mat-smole. Za barvo je bila uporabljena posebna črna, za zaključnio obdelavo pa 8 slojev najkvalitetnejšega laka na tržišču.

 

Celoten proces izdelave zvočnikov traja 2 meseca. Elementi v kretnici so vrhunski, saj se uporabljajo komponente priznanih podjetij Jupiter, Mundorf, Jensen in Duelund. Notranje ožičenje je posebej izdelano iz srebra, srebra in zlata ter bakra.

 

Vse avdiofile obveščajo, da bo kratkem navoljo tudi nova serija kablov Guru Extreme.

 

Več informacij prejmete na www.audiocolibri.com

 

 

Ostale novice

Video player
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2

Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 1
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Seznam vseh videov »