Sponzorji

AV Planet

ALS

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Predstavitev prenapetostnih zaščit Iskra Zaščita

15.07.2008 - Napisal: trancedeejay
Po obisku letošnjega sejma elektronike, kjer sem bil kot predstavnik našega podjetja, sem se malo razgledal po ostalih razstavljalcih, ki bi prišli v poštev v HI-FI sceni, kakšni DIY izdelki in podobno, naletel pa sem tudi na predstavnike podjetja Iskra Zaščite, ki so mi prijazno predstavili njihove produkte.
V zadnjem času ko so Slovenijo prečesavala razna neurja sem z njimi vzpostavil kontakt in v roke dobil dva modela njihovih prenapetostnih zaščit: ZES 1M + 5S ter ZES-7.

Zaščiti sta lično zapakirani:


Zraven dobite tudi kabel z RJ 11 konektorji (telefon) in pa antenski kabel, ki ima na obeh straneh moška konektorja, saj sta na zaščiti vhodni in izhodni antenski priključek izvedena z ženskimi konektorji, tako da brez tega kabla ne moremo priklopiti antene na zaščito v kolikor uporabljamo standardno konektirane antenske kable. Seveda je vse potrebno priloženo, kot tudi navodila za priklop, uporabo, varnost.

Takole pa izgleda ZES 1M + 5S


 
In še pogled na ZES-7:Zaščiti sta izdelani kompaktno in iz samougasljive plastike, naj pa še navedem nekaj podatkov proizvajalca:

Telekomunikacijska zaščita:
 

Vgrajeni varistorji poskrbijo za visoke prenapetosti in energijsko močne tokovne konice, ki prihajajo potelekomunikacijski liniji v napravo tako, da jih simetrično odvaja v zemljo. Zaradi svoje zgradbe zaščita omogoča vse vrste telekomunikacijskih prenosov, kot so analogne telefonske linije, digitalne telefonske linije in ISDN linije. Za ustrezno ščitenje antenskega priključka so uporabljeni plinski odvodniki. Le ti odvajajo motnje, ki

prihajajo po TV inštalaciji in bi utegnile poškodovati vaš videorekorder, TV sprejemnik, DVD rekorder, TV vhod na vašem računalniku,…

Energetska zaščita:

Energetska zaščita je izvedena z varistorji in plinskim odvodnikom. Varistorji so dodatno ščiteni s termičnimi varovalkami, ki v primeru poškodbe varistorjev, zaščito varno odklopijo iz omrežja. V primeru odklopa energetske zaščite je zagotovljeno napajanje in delovanje ščitene naprave, ne pa njeno nadaljnje varovanje. Ko zaščita ne deluje zelena lučka ne gori.Podaljšek je v tem primeru potrebno zamenjati.

Zaščita pred preobremenitvijo:

Zaščito pred preobremenitvijo zagotavlja vgrajena avtomatska varovalka. V primeru preobremenitve se izklopi preobremenjeni tokokrog. Po odpravi preobremenitve je potrebno pritisniti tipko RESTART in tokokrog je ponovno vzpostavljen. Pri tem ni potrebno zamenjati varovalke.
 

Ostala ponudba hišnih zaščit:


 


Ostale podrobnosti o napravah lahko vidite TUKAJ

NAZIV ARTIKLA ŠIFRA ARTIKLA OPIS ARTIKLA DIKTIRANE MPC V € Z DDV
ZES-76 TEL-TV 121 368 Multimedijski adapter s prenapetostno zaščito 16.65
ZES-7 TEL-TV 121 369 Multimedijski podaljšek s prenapetostno zaščito 33.34
ZES 1M+5S 121 370 Master-slave podaljšek s prenapetostno zaščito 38.00
ZES LT-2 121 372 Potovalni adapter za zaščito prenosnika 33.34
ZES LT-3 121 371 Potovalni adapter za zaščito prenosnika 33.34
ZES-6 TV-NET-USB 121 373 Podaljšek s prenapetostno zaščito 41.68
ZES-6  121 374 Podaljšek s prenapetostno zaščito 22.68

Ostale novice

Video player
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2

Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 2
Gryphon S100 Amplifier Repair - Part 1
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Seznam vseh videov »