Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

TAD novo serijo Evolution na ogled postavi

21.10.2014 - Napisal: trancedeejay

Nov točkovni mejnik z berilijevim visokotonskim-koaksialnim zvočnikom in dvosmerno tehnologijo ADS

 

Melsele, Belgija (19 september 2014) - Po prvem javnem prikazovanju TAD-CE1 koncepta v začetku letošnjega leta na Münchenskem High-End 2014 sejmu je TAD, Inc napovedal izid TAD Compact Evolution One zvočnikov.

 

 

 TAD CE1        TAD CE1 Silver

 

 

Interno razvit in zasnovan je TAD-CE1 naslednji veliki korak v zavezi blagovne znamke za razvoj in proizvodnjo izdelkov z najvišjo možno kakovostjo zvoka. TAD-CE1 podeduje revolucionarno tehnologijo zvočnika iz TAD-R1 Reference Series, in prihaja v kompaktnem, elegantnem ohišju, ki ustreza tako moderni kot tradicionalno oblikovani notranjosti.

 

 

"Filozofija TAD je vedno obsegala prepričanje, da bi imelo občinstvo možnost dostopati do najbogatejše in najčistejše zvočne izkušnje v svojem domačem okolju," je povedal Andrew Jones, direktor in glavni inženir za TAD Laboratories, prav tako dodaja "Priključitev zvočnika TAD-CE1 kot dodatek Revolution Series zvočnikom je pomembna razširitev našega prodajnega asortimana, ki nam daje priložnost, da najzahtevnejše avdiofile peljemo na pravo senzorično izkušnjo od vira do zvoka."

 

 

Kot drugi zvočnik v tej kategoriji, TAD-CE1 dodatno dopolnjuje visokokakovostno TAD "Funkcija izpolnjuje obliko" Evolution Serijo, ki je sestavljena iz D1000 CD predvajalnika, DA1000 D/A pretvornika, C2000 predojačevalnika in M2500/M4300 ojačevalnikov.

 

Serija Evolution zagotavlja natančno avdio kakovost, ki zveni povsem naravno in dosega najvišjo raven avdio kvalitete in učinkovitosti.

 

 

Zasnova TAD-CE1 je tesno usklajena z CD Predvajalnikom TAD-D1000 in TAD DA1000 D/A pretvornikom. Poleg začetnega modela TAD-CE1 smo zasnovali tudi model z dodatnimi kozmetičnimi spremembami, ki temeljijo na kombinaciji dveh barv stranskih okvirjev (črno/bel) in dveh barv aluminijastih plošč (srebrna/siva).

 

Poudarki TAD-CE1 vključujejo:

 

 

1. CST (Koherenten Pretvornik Vira) koaksialni zvočnik z berilijevim visokotoncem in magnezijevim srednjetoncem.

 

Srce TAD Compact Evolution One zvočnikov je CST zvočnik razvit iz zvočnika, ki ga uporabljamo v TAD Reference One - zvočnik, ki pooseblja koncept izvorne točke zvoka. Za izboljšano slikovno uprizoritev in bolj konstanten zvok čez celotno sobo smo ustvarili TAD CST sistem, kjer je diafragma visokotonca nataknjena koncentrično na tuljavo srednjetonca. Ta zasnova omogoča izvorno točko zvoka od 250 Hz do 100 kHz in s tem istočasen dostavni čas srednjetonskih in visokotonskih zvokov.

 

 

Za najbolj natančno predvajanje visokih frekvenc pa smo zaradi njegove togosti in izredno lahkih lastnosti, uporabili berilij. TAD tehnika nanašanja berilija, s pomočjo tehnike hlapov, omogoča kakovostno nanašanje in ustvarjanje visokotonca zaradi katere bo lahko predstavljal najvišjo kakovost zvoka. Magnezijeva srednjetonska tuljava pa omogoča kombinacijo nizke teže, trajnost in trdote za doseganje nizke obarvanosti in čudovite natančnosti.

 

 

2. MACS (Večslojna Aramid Kompozitna Školjka) Izgradnja nizkotonca iz enega kosa ter dvosmerni ADS ( aerodinamični vhod ) sistem

 

 

TAD-CE1 nizkotonec uporablja konstrukcijo z enodelno protiprašno kapico/stožcem, ki odpravlja izgubo moči in izniči šibke točke kjerkoli na tuljavi. Konstrukcija tuljave je prav tako dodatno ojačana z MACS procesom, ki uporablja večplastno nanašanje aramidnih vlaken. Tako lahko zagotovimo nizko maso z visoko toleranco ter velikem uporu pritiska s strani omarice.

 

 

TAD-CE1 uporablja dvosmerno ADS tehnologijo (aerodinamični vhod) za svoj port sistem. Na obeh straneh omarice je dvosmerna špranja pokrita z aluminijasto stransko ploščo. Odprtine so v obliki roga, da bi lahko zagotovili nemoten pretok zraka. Ta oblika prav tako zmanjšuje hrup porta - tudi pod visokimi obremenitvami - in preprečuje uhajanje notranjih stoječih valov. Dvosmerna ( naprej - nazaj ) in simetrična ( levo - desno ) postavitev portov dodatno umakne gonilno silo na port za odziven in naraven nizkotonski zvok.

 

 

 TAD CE1 ADS

 

 

3. SILENT (Strukturno Inertna Laminirana Zaprta Tehnologija) Ohišje z prilagodljivo kozmetično obdelavo.

 

 

SILENT (Strukturno Inertna Laminirana Zaprta Tehnologija) ohišje ima okvir visoke brezove togosti ( vezani les s kombinacijo MDF - Medium Density Fiberboard ) za veliko notranjo izgubo, je ohišje z visoko močjo in nizko resonanco. 10mm debele aluminijaste plošče so na levi in desni strani omarice za dodatno zmanjšanje resonance. Dodatno so bili stoječi valovi izničeni s pametno analizo in postavitvijo materialov znotraj omarice.

 

 

Osrednji del omarice je iz furnirja tropskega oljčnega lesa z visoko prozorno zaščitno plastjo. Stranice z vgrajenimi aluminijastimi ploščami omogočajo prihodnjo uvajanje kozmetičnih sprememb: Osnovni model TAD Compact Evolution One (TAD-CE1-KS) ima črne stranice z naravno barvo brušenega aluminija toda uvedbi dveh dodatnih sprememb, ki temeljita na dveh stranicah (črna / bela) in dve (srebrna / siva) izbiri barv brušenega aluminija, so že v razmisleku.

 

 

Ekskluzivno, posebej ustvarjeno stojalo, TAD-ST2 je naravni podaljšek modela TAD-CE1 tako v obliki, učinkovitosti in estetiki. Stojalo je možno dokupiti posebej in v različnih odtenkih od mat črne do sijoče črne barve. Bela različica je prav tako v razvoju.

 

 

  TAD CE1 SILVERTAD CE1 GRAYTAD CE1 SILVERTAD CE1 WHITE GRAY

 

Dobavljivost

 

TAD-CE1 Compact Evolution One zvočnik bo na voljo v Evropi od pričetka leta 2015. Za dodatne informacije in cenik pa se obrnite na podjetje Primaline

 

 

Glavne značilnosti - TAD-CE1

Tip: 3-stezni bass refleks zvočnik

Konstrukcija zvočnika: 3-stezni sistem

Nizkotonec: 18cm

Srednjetonec/Visokotonec: Koaksialni tip; 14cm srednjetonec/3,5 cm visokotonec

Zmožnost predvajanja: 34 Hz - 100 kHz

Frekvenca kretnice: 250 Hz, 2 kHz

Izhodna raven zvočnega tlaka: 85 dB (2,83 V-1 m)

Največja vhodna moč: 200 W

Nominalna upornost: 4 Ohm

Polariteta enote: Nizko območje (+), Srednji razpon (+), Visok razpon (+)

Zunanje dimenzije (VxŠxG): 290x524x446 mm

Teža: 30 kg

Dodatna oprema: 2x čistilna krpica, premostični kabel

 

 

 Več informacij: www.primaline.si

Ostale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »