Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Krell S-550i novi integrirani ojačevalnik

17.03.2013 - Napisal: trancedeejay

Ameriško high end avdio podjetje iz Connecticuta, Krell, je na trg splavilo nov vrhunski integrirani ojačevalnik z imenom S-550i.

Deklariranih ima 275 Watov po kanalu oz 550W pri 4 ohmskem bremenu. S-550i je opremljen s t.i. »single-ended« in balansiranimi vhodi, iPod nastavkom in ima opcijo »Theater Throughput mode«, ki omogoča, da je integriran v surround sistem.

Predojačevalni del temelji na Krellovem »Phantom power« dizajnu, brez kondenzatorjev na poti signala, diskretno balansirano elektroniko, t.i. » current mirrors« za visoko linearnost ter brez povratne zanke.

 

 

 

 

Kontrola glasnosti uporablja balansirano uporovno lestev za optimalno kvaliteto signala in linearnost. Pri Krell-u trdijo da sta pasovna širina in prehodni odziv predojačevalnega sklopa skoraj imuna na nivo glasnosti.

Kljub relativno kompaktnim dimenzijam, vsebuje ojačevalnik 1.750W transformator in obilno zalogo kondenzatorjev pri napajalnem sklopu, pri močnostnem delu pa je ponovno uporabljena diskretna elektronika.

 

Krell S 550i ima en balansiran vhod in  3 RCA ter 30 pinski vhod za iPod nastavek, ki je priložen. Ima tudi RS-232 vhod, priključek za zunanji IR senzor ter 12V »trigger« vhode in izhode

 

 

 

 

 

Pri priloženem daljinskem upravljalniku so navoljo osnovne funkcije  za upravljanje iPoda, ta isti upravljalnik pa upravlja tudi Krell-ov CD predvajalnik.

Več informacij: http://www.krellonline.com/s550i.html

Ostale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »