Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Novosti v podjetjih UNISON RESEARCH & OPERA

18.03.2012 - Napisal: trancedeejayZvočne omarice     OPERA SECONDA in QUINTA


 Nova serija Opera Classica , ki je bila predstavljena na sejmu Top Audio 2011 in CESu 2012, je dobila dokončno obliko … Serijo  »classica« zaenkrat predstavljata  dva modela, Seconda in Quinta… Modeli so popolnoma prenovljeni… Ohišje ima novo  obliko, ki  je podedovana po modelu Malibran, in je bolj v funkciji »zvoka«. Stene ohišja so iz MDFa , 30-60mm debeline , kar se  pozna na  teži -  Seconda 45kg, Quinta pa 51kg. To je za ta  cenovni razred izjemna številka… Nove so pogonske enote, ki so bile namensko narejene prav za to serijo v Scan Speaku… Kretnica je oblikovana tako, da  je pri občutljivosti 89db/1w za min pogon dovolj   že 12w ojačevalec. Upornost  zvočnika se giblje med 4-6ohmov… Izbiramo lahko med  tradicionalno  »češnja« in  »mahagoniju« končni obdelavi ter  v »piano črni« in »piano beli« varianti.(verziji)Dimenzije :  Quinta   110 x 24,50 x 43 cm,    Seconda    102 x 24,50 x 43 cm   


Integrirani ojačevalec      UNISON UNICO 50 Po več kot enoletnem  »snovanju«  v Unisonu je »rezultat«  razvoja ojačevalec Unico 50, ki je »evolucija« dosedanjih modelov uspešne serije Unico… V relativno majhnem ohišju se skriva »močan ojačevalec« z »dual mono« konfiguracijo, v hibridni tehnologiji s parom  ecc83 elektronk in novimi BJT končnimi tranzistorji. To mu omogoča izredno odzivnost ne glede na »zvočni signal«, tako v moči kot  hitrosti… Poganja lahko »bremena« že od 2 ohmov  naprej, pri tem pa razvije 400w moči …. 


Ojačevalec na elektronke     UNISON SIMPLY ITALY Po več kot 20.letih je legendarni Simply Two dobil zamenjavo, to je Simply Italy… Poleg nove, modernejše oblike, je novi model dobil popolnoma prenovljeno notranjost, nove transformatorje. Terminali za povezavo so zadaj, medtem ko jih ima Simply Two s strani. Izhodni terminali za zvočnike so »normirani« na 6ohmov , ojačevalec pa razvije tako kot prej cca 12w v »A« režimu delovanja. Konstruktor zagotavlja večjo prilagodljivost na zvočnike s povprečno občutljivostjo…Stikalo na vrhnji plošči za spremembo »feedbecka« je ostalo  z regulacijo 1,8db ali 5db. Elektronke:  2 x el 34 ; 2x ecc82Dimenzije so ostale približno enake, teža pa je 15kg …  Za vse modele Unison je za doplačilo možno naročiti tudi  Genalexove-Gold Lion elektronke.

Za več info kontaktirajte HI-FI salon Audio Galerija oz. aginfo@audiogalerija.comOstale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »