Sponzorji

AV Planet

ALS

Intek - September 2014

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Na CES 2012 predstavljene prve brezžične zvočne omarice

03.02.2012 - Napisal: trancedeejay

 

DYNAUDIO je predstavil na CES 2012 prve hi-end brežične zvočne omarice na svetu z imenom XEO.

 

Nova serija XEO vsebuje dva modela, XEO 3, monitorski model,  in XEO 5, samostoječi model. Xeo 3 kompaktno model za na knjižno polico in Xeo 5 samostoječa zvočna omarica ponujata brezžično povezovanje z brezžičnim oddajnikom DYNAUDIO Xeo, ki je vaš vir glasbe.Oddajnik Xeo ponuja digitalni optični, USB, stereo analogni in 3.5mm minijack vhode, ki omogočajo povezavo in izbito glasbenih virov. Poleg tega lahko oddajnik Xeo brezžično podpira do tri pare zvočnikov, ki vam daje možnosti za tri-sobni (multiroom) sistem - in predvajanje glasbe iz treh ločenih virov. Vsak komplet zvočnikov prihaja z lastnim daljinskim upravljalnikom, ki vam omogoča izbiro med posameznimi vhodi za vsako vrsto zvočnikov in nastavitev glasnosti. Ko ste povezani preko USB oddajnik Xeo ne potrebuje dodatnega električnega napajanja, napaja se kar iz prenosnega račnalnika /PC (v nasprotnem primeru je potrebno omrežno napajanje). Oddajnik podpira datoteke do 24bit/48kHz in pošilja audio CD zapis pri polni ločljivosti do 16bit/48kHz in se povezuje na zvočnike preko 2,4 A-to-B povezavo in obljublja doseg do 50m.

Zvočniške omarice vsebujejo visokotonec s 27mm mehko membrano in 14.5cm srednjetonec/nizkotonec iz MSP (magnezijev silikat polimer) membrano. Proizvodnja bo stekla v Marcu 2012 tako, da bodo kupci lahko kupili model Xeo 3 za ceno € 1.300,00/par  in model Xeo 5 za € 2.700,00/par ter dodatni Xeo oddajnik za € 250,00.


DYNAUDIO izvršni direktor in ustanovitelj, Wilfried Ehrenholz, je dejal: "Xeo je DYNAUDIOv odgovor na vedno spreminjajoči se trg. DYNAUDIO želi, da bi svojo izvrstno zvočno kakovost  ponudil ljubiteljem hi-end zvoka, ki ustreza današnjim zahttevam trga. Današnje občinstvo zanima inteligenten design modelov, najnovejša tehnologija ter enostavna in priročna platforma za poslušanje glasbe na najvišjem kakovostnem nivoju zvoka."

 

Ugledni angleški hi-fi magazine WHAT HI-FI je serijo XEO proglasil za najbolši izdelek na CES 2012.

 
 
 

 

http://www.dynaudio.com/movies/XEO_LONG_CLEAN_01_720p.mp4

http://www.dynaudio.com/movies/XEO_LONG_CLEAN_01_1080p_h264.mov

 

 

 Ostale novice

Video player
Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)

Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (Official Video)
MAKÁM & KOLINDA 30 éves Jubileumi Koncert
Avantgarde Acoustics
jbl 4315/pass labs/luxman da-200
Seznam vseh videov »