Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gradnja HTPC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1395
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2014 15:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj strumf,
jap zaloga pri PSUju ne skodi. Lahko se pa seveda vzame pri prvi varianti tudi 500W, ki je kao minimum recommended za GTX 760. Ampak seveda, bi slo tudi z manj cez npr. njihov model z 480W. Ti PSUji beQuiet so tudi zelo kakovostni (80Plus Gold cert) in so modularni, kar je tudi velik + pri menedžmentu kablov znotraj ohisja, da ne visi vse kot eno razparano crevo Smile.

Jep, ce je HTPC namenjen samo glasbi in filmom je to res relativno lahka resitev z NUCom, pa se zelo mal placa zavzame na polici. Kot drugo pa se lahko kot alternativa vzamejo tudi kaksna jetrca iz starih PCjev in se malo pokombinira in se vzame resitev s pasivnim hlajenjem. Hobby za DIY. Smile

Sam imam v svojem sedaj ze 4 leta starem HTPC-ju 6 propelerjev: CPU, 1x intake, 2x outake, PSU, GPU. ampak je vse zelo zelo tiho, in je najglasnejsi HDD disk, ko se spravi npr delat defregmentacijo. Ga bom pa pocasi zamenjal za SSD, ker je ze cas.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1395
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2014 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

XBMC se je dokoncno poslovil in nadomestil ga je KODI 14 Helix, ki pa je eno te isto. Spremenjeno je le ime.


Uradna stran in Download

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brunoland



Pridružen/-a: Tor Jan 2014 15:26
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2014 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za PSU priporočam corsair rm serijo ali višjo, kjer se ventilator vključi šele pri 40% loada, do takrat je pa padivno vse.
Skratka pri meni se še ni prižgal v enem letu a je res da igric ne igram.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1395
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno testiram KODI in ugotavljam, da zagon programa traja zelo dolgo v primerjavi z XBMC. Kar nekaj melje vec kot 10s. Zadnja razlicica XBMC 13.2 starta prakticno v hipu.

Sem poskusil tudi cisto z nule nalozit KODI, tako da ni nobenih starih settingsov in je isto. Sem isto opazil ze prej na beti. Sedaj z official release pa je isti problem. Kaj cmo frishna zadeva.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1332
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 08:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, potem jaz lahko počakam na 13.2 verziji. Sem že razmišljal da bi nadgradil, a če je tako, potem je bolj čakat. Verjetno kakih drugih novosti ni?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1395
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 10:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgleda, da je problem malce kompleksnejsi. Na enih masinah je zagon normalen, na enih pa lahko melje. Lahko poskusis instalacijo na nacin, da ne importiras nobenih settingsov iz XBMCja v KODI. KODI bo tako instaliran neodvisno. Ce se zaganja dolgo pac pocakas na popravljeno verzijo. Js sem poskusil na dveh masinah. Na HTPC se zaganja dolgo, na delovni masini je zagon takoj. Je pa problem ze znan tudi v XBMC (KODI) komuni in bo verjetno v prihodnje popravek. Problem je najverjetneje povezan z detekcijo podprtih reolucij, ker po logu sodec se tocno tam celotna zadeva upocasni. Vzrok pa zaenkrat se ne vemo, ker so prizadete tako NVIDIA kot AMD kartice.

Drugih uporabnih novosti pa ne opazam zaenkrat v KODIju. Izgled in funkcionalnost je identicna XBMC.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1395
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem nasel kar sam resitev za pocasen zagon KODIja. Problem je ustvarjanje log dnevnika. Tisti, ki imate problem s pocasnim startom KODIja morate ustvariti novo datoteko z imenom advancedsettings.xml (lahko kar z notepadom) in jo shraniti v mapi: %appdata%\KODI\userdata\

advancedsettings.xml mora vsebovati nasednjo kodo:

Koda:
<advancedsettings>
    <loglevel hide="true">-1</loglevel>
</advancedsettings>


Ce datoteka advancedsettings.xml slucajno ze obstaja, morate dodati zgolj vrstico
Koda:
<loglevel hide="true">-1</loglevel>

KODI bo sedaj startal hitro, logiranje pa bo kompletno onemogoceno.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1332
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dela Kodi dobro?

Če prenesem nastavitve iz xbmc, bo ostalo vse isto?
Ne da mi se poti in playlist delat na novo. A, imam xbmc launcher, da mi preko daljinca štarta xbmc. Moram to verjetno register popravljat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1395
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 20:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kodi dela. Nastavitve ostanejo. Imas pa aplikacijo za start tukaj: http://xbmccustomregis.sourceforge.net/remote_manu.html

Ali pa direkt za KODI. Rabis verzijo 2.39.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1332
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej prvo naredim xbmc backup, za vsak slučaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1395
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 23:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja najboljse je narediti backup Xbmc nastavitev za vsak slucaj. lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1332
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem našel Kodi launcher, in dela.

Mi pa ni preneslo nastavitev iz xbmc, tako da sem moral skin na novo naštimat, z vsemi bljižnicami. Zaenkrat mi je najljubši Aeon nox.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pipster123



Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27
Prispevkov: 100
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 15:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kodi laucher za yatse remote
http://yatse.leetzone.org/redmine/projects/androidwidget/wiki/XbmcStarter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoopy



Pridružen/-a: Ned Maj 2011 22:36
Prispevkov: 30
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ne uporabljate raznih dodatkov, šaranja po FS-ju, itd... je veliko boljše namestit Openelec, ki je okrnjena razliičica kodi-ja. Dela veliko hitreje, še posebaj se razlika pozna na malo slabših/starejših pc-jih.

http://openelec.tv/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1332
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 19:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam gor še JRIVER za muziko, zato si tega ne morem namestiti.

Dela IR?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  Naslednja
Stran 30 od 32

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com