Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Računalniški zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tomzzi



Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32
Prispevkov: 192

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 29, 2010 16:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam eno vprašanje glede Audioengine A2 zvočnikov.
So super za to kar jih rabim. Me pa nekaj "strašno" moti. In sicer potenciometer za glasnost na zadnji strani zvočnika.

Zelo rad bi si naredil "podaljšek" in vrgel potenciometer v svoje ohišje.
Samo potem nastane problem kako in s čim zafilat luknjo zadaj oziroma bi tam speljal kabel čez samo nevem s čim bi vse skupaj zadelal.

Saj po moje se v zvoku ne bi kaj preveč poznalo če bi šel tole naredit?

Kakšna ideja?

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2481
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 29, 2010 16:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na tipkovnici ali miški nimaš nadzora glasnosti? Jaz si z tem pomagam. Najprej me je motilo, potem pa sem se navadil, v bistvu je še nekoliko bolj udobno.. (To pa ima itak večina tipkovnic ki se prodaja v današnjem času.)
_________________
Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomzzi



Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32
Prispevkov: 192

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 29, 2010 16:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Na tipkovnici ali miški nimaš nadzora glasnosti? Jaz si z tem pomagam. Najprej me je motilo, potem pa sem se navadil, v bistvu je še nekoliko bolj udobno.. (To pa ima itak večina tipkovnic ki se prodaja v današnjem času.)


Ja ampak tole odpade, če poslušam preko wasapi plugina. Nekako volume control ne dela več potem.

Pa še nekaj. Meni se zdijo preglasni že v štartu. Prevelka glasnost je že če malce obrnem potenciometer. Tudi to bi rad poštimal a ne vem če se da kako...
Razen, da poslušam samo preko Direct Sound. Samo to potem ni to, ker včasih na njih poslušam tudi iz dvd predvajalnika priklopljenega na DacMagic.

Edit:

na tipkovnici imam ja. Imam Logitech Illuminated tako, da ima te kontrole gor samo kot sem rekel mi to le redko prav pride.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2481
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 29, 2010 17:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tomzzi je napisal/a:
Pestilence. je napisal/a:
Na tipkovnici ali miški nimaš nadzora glasnosti? Jaz si z tem pomagam. Najprej me je motilo, potem pa sem se navadil, v bistvu je še nekoliko bolj udobno.. (To pa ima itak večina tipkovnic ki se prodaja v današnjem času.)


Ja ampak tole odpade, če poslušam preko wasapi plugina. Nekako volume control ne dela več potem.

Pa še nekaj. Meni se zdijo preglasni že v štartu. Prevelka glasnost je že če malce obrnem potenciometer. Tudi to bi rad poštimal a ne vem če se da kako...
Razen, da poslušam samo preko Direct Sound. Samo to potem ni to, ker včasih na njih poslušam tudi iz dvd predvajalnika priklopljenega na DacMagic.

Edit:

na tipkovnici imam ja. Imam Logitech Illuminated tako, da ima te kontrole gor samo kot sem rekel mi to le redko prav pride.


http://www.smproaudio.com/produkte/monitor-controller/nano-patch-passiver-lautstaerke-controller.html

Kaj pa kaj takega? Pri nas se dobi za 64€, v tujini za okoli 45:)
_________________
Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomzzi



Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32
Prispevkov: 192

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 29, 2010 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi to ne pride v poštev, ker se A2 tudi vklopijo preko potenciometra in nimajo posebej gumba za vklop tako, da moram v vsakem primeru obračat gumb zadaj in mi potem tole brezveze...

Vseeno hvala za predlog.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni



Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Prispevkov: 1346
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 29, 2010 18:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ena simpl stvar, pustiš originalni potenciometer na mestu kjer je , v tvoje ohišje pa vgradiš novega nadomestnega... Wink Izgled je potem kot , da nisi ničesar delal. Ali pa daš gumijasto ovodnico na mestu kjer je bil potenciometer in spelješ skozi njega kabel v ohišje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lepi



Pridružen/-a: Pon Maj 2010 19:58
Prispevkov: 5
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 31, 2010 10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TC Electronic Pilot
_________________
Onkyo ND-S1 → CA DacMagic/Audio GD Ref5 → SPL Auditor/LD MK IV SE → balanced KRK RP10s/5

Cans: AKG K272 HD, Sennheiser HD555(Cardas), HD600(Cardas), HD800, ATH-M50
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomzzi



Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32
Prispevkov: 192

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 31, 2010 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No sem odprl zadnjo stran pa sem videl, da se ne splača igrat s tem. Je že vezje preveč "zadelano" in zalimano, da bi šel razdirat vse skupaj.
Morda pa res razmislim o kakšni taki zadevi kot so zgoraj omenjene... Bo še najbolje.
Hvala vam za pomoč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Milivoje



Pridružen/-a: Sre Jun 2010 13:36
Prispevkov: 165
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 13:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jst bi vas pa povprašal po predlogih za nek manjši (stereo) sistem, katerega bi imel ob računalniku za poslušanje glasbe in gledanje filmov. Poslušam zelo raznoliko glasbo, kar pomeni, da bi rad nek vsestranski sistem.

Ker imam omejen budget na 400-500 eur sem razmišljal o 2.0 sistemu.
Bi pa mogoče kasneje lahko dokupil še sub, če bi ugotovil, da ga potrebujem...zato me zanima, če se splača kupit stereo ojačevalec za k zvočnikom ali že takoj štartam na nek receiver.

Zanima me kako je z izposojo/testiranjem komponent na domu pri teh nižje cenovnih hi-fi zadevah?

Skratka, lepo vas pi prosil za predloge in nasvete.

hvala Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pajac



Pridružen/-a: Pon Jun 2008 13:04
Prispevkov: 20
Kraj: Peče

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 16:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vidim, da gledaš bolj hifi zadeve, pa vseeno..Precej hvalijo tele Focale. Imajo pa precej visoko ceno, cca. 500 €

http://www.xs-focal.com
_________________
lp, Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pikoli



Pridružen/-a: Čet Jun 2009 12:38
Prispevkov: 59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče bi se dalo kaj dobrega z nuforce iconom skombinirati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2481
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj glas bi šel za kakšne 5" studio monitorje + DAC z kontrolo glasnosti:)

Monitorčke dobiš od 80 do par tisoč €, izberi tiste ki ti zvenijo prijetno, ojačevalec imajo svoj.. samo priključiš na DAC in je to to : )
_________________
Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Milivoje



Pridružen/-a: Sre Jun 2010 13:36
Prispevkov: 165
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, res se bol nagibam k hi-fi sistemu.

Pri sošolcu sem kar nekaj časa nazaj imel možnost poslušat Audioengine A5 z izvorom iz Asusove Essence STX. Kolikor se spomnem je bil zvok kar soliden, vendar pa mi je močno manjkalo mehkobe in obarvanosti zvoka (upam da sm se prov izrazu), ki jo lahko slišiš pri nekaterih hi-fi sistemih.
Verjetno bi soliden dac to znal deloma popravit.
Za testirat bi verjetno težko dobil zvočnike/komponente?

Še zmeraj me zanima kako bi blo s kasnejšim dodajanjem sub-a v sistem, če bi se odločil za hi-fi varianto. A bi moral že sedaj kupiti nek receiver ali ga lahko dodam k stereo ojačevalcu? Rad bi tudi vedel kakšna je razlika med pasivnim in aktivnim subwoofer-jem?(zvokovno in z vidika uporabe v sistemu...tehnično mislim da vem Very Happy )

Upam da nism prenaporen z vsemi vprašanji
Embarassed
_________________
His Dudeness
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zzan



Pridružen/-a: Sob Jun 2010 11:08
Prispevkov: 12
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni, tudi jaz imam Essence STX in Audioengine A5), in kljub "navitemu" EQju je basa še zmeraj premalo...vem da gre to pripisati 5" wooferčku, ampak po mojem mnenju je velik krivec tudi soba, ki je velika 2x2x4 (VxŠxD), in ima trenutno membrana do stene 190cm... bi bila velika razlika v večji sobi ali velikost nima takega vpliva?

Vglavnem, zraven bi dodal subwoofer... gledal sem wooferje po 200€ in prišel do ugotovitve, da za tak denar dobiš bolj igračke... Potem pa sem naletel na Velodyne CHT 8 R, ki je znižan na 350€... se slednji sub res tako izplača za ta denar ali bi se dalo dobiti podobno dobre (rabljene) sube do 250€?

Druga možnost pa bi bila da nabavim B&W 685 brez suba, ampak menim da bi bilo basa skoraj isto kot sedaj?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2481
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 16:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za tako sobo bi morali bit 685 dovolj. Sam sem imel v 3x4m sobi base porezane z temi zvočniki.

Če pa iščeš tisti tip basa ki bobni in grmi, pa kupi poceni nizkotonec, in ne tistih dražjih: )
_________________
Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 5 od 10

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com