Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

digitalen zvok?!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xray80



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Prispevkov: 291
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 14, 2008 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če hočes spreminjat nastavitve modema, kateri je hkrati tudi router napišeš ip od modema verjetno je 192.168.1.1 v spletni brskalnik npr. mozilo, nato te bo vprašalo za username ali password, poskusi z:
username:user
password:user
ali:
username:admin
password:admin
Glede ip-ja squeezeboxa pa bom raje drugim prepustil za odgovor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 14, 2008 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno zaradi lažjega inštaliranja Squeezeboxa sem predlagal, da na ruterju omogočiš DHCP. To pomeni, da se bosta ruter in Squeezebox sporazumela sama brez da bi ti vpisoval bilokakršne IP-je v Squeezebox. Samo vklopiš Squeezebox in vse naredi sam. S tem se stvar poenostavi in je manj možnosti da kaj zafuraš. Ko Squeezebox zalaufa in ugotoviš v čem je bil problem, pa lahko DHCP izklopiš in ročno vneseš IP-je, ali pa pustiš DHCP vklopljen, ter se s tem ne zajebavaš nikoli več in zdrava Marija.

Kje se v Siolovem ruterju štelajo nastavitve nimam pojma, saj tega ne poznam. Verjetno pa nič kaj drugače kakor pri ostalih ruterjih, v katere lahko vstopiš preko http povezave. Recimo pri meni se v brskalnik vpiše slednje: http://192.168.1.1/ in te vrže v administracijsko konzolo ruterja. Poglej v navodila kako se vstopi v ruter.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
berny28



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09
Prispevkov: 97
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 14, 2008 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma je problem, ki navodil za ruter mi niso dali.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 14, 2008 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dokler se ne najde nekdo ki obvlada ta siolov ruter (jaz kot pravim ga nažalost ne poznam), pa probaj skviza konektati z žično povezavo. Da se prepričaš če slučajno nisi dobil defektnega ali da se je kaj poškodovalo tekom transporta, saj pošta dela s paketi kot svinja z mehom. Je le mašina in nikoli ne veš. Wink

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
berny28



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09
Prispevkov: 97
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 14, 2008 23:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probal sem s kablom, pa mi javi,da povezava ni mogoča, da se ne uspe povezati A mi poveš kako, da nisem tam kaj zgrešil?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2008 00:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dajva se slišati preko Skypa. Na mail sem ti poslal kontaktne podatke

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2008 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
aljo je napisal/a:
to vem, ampak itak imam kable napeljane, audiofill, bi ti vedel ce se da tako naredit kot sem napisal? torej 1 baza in 2 squeeza


Ufff, zdaj si me pa dobil. Nažalost nimam blage veze, saj se s tem še nisem ubadal. Bom si zvečer vzel čas in prečekiral Slimdevicesov forum, saj ta vsebuje odgovore na vsa mogoča vprašanja v zvezi s skvizom in transporterjem. Če najdem kaj pametnega ti odgovorim.

Drugače pa če imaš čas in voljo, lahko postaviš tam vprašanje in boš na brzino dobil odgovor. Evo link: http://forums.slimdevices.com/

lp


Vzel sem si čas in posebej zate prečekiral Slimdevicesov forum. Zadevo je možno izvesti tako, da vsi Squeezeboxi jemljejo glasbo iz enega Squeezecentra, pri tem pa so neodvisni med seboj. Vendar pa se je potrebno pošpilati. Tukaj ti jaz nažalost ne znam dosti pomagati, saj s tem nimam nobenih izkušenj. Bi ti pa posredoval spodnje koristne iztočnice kako začeti:

Running multiple Slimserver instances

Multi library plugin

Pojasnilo kako inštalirati dva Squeezeboxa na en Squeezecenter s vsak svojo glasbeno kolekcijo:

Setup kids room Squeezebox

Evo še tema, kjer nekdo omenja VMWare in Virtual PC za poganjanje Squeezecentra v multiple instances načinu:

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=49874

S tema dvema softwaroma nažalost nimam nobenih izkušenj, tako da ti ne vem povedati kako (če) funkcionira.

Če imaš čas in voljo preštudiraj linke, ter javi če boš ugotovil kaj pametnega, saj to bi znalo zanimati še koga drugega. Upam, da bo naslednja verzija Squeezecentra to obvladala že v osnovi.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
berny28



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09
Prispevkov: 97
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2008 15:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ima kdo izkušnje s squeezebox-om in njegovim priklopom na siol-ov sinope bi bil zelo hvaležen za informacije kako brezžično to povezat. Ker jaz to nikakor ne uspem izvest. Crying or Very sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
megane



Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Prispevkov: 152
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2008 17:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a maš na sinopeju vklopljen WLAN ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berny28



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09
Prispevkov: 97
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2008 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje res hvala. Z Aljošo sva stvar rešila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljo



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19
Prispevkov: 223
Kraj: Skofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 17, 2008 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala, vidim da se da (sem bil na morju, zato malo pozen odgovor) Embarassed Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 22, 2008 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ful luštna integracija Squeezeboxa v kuhinjo. Ga najdete?



Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2484
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 22, 2008 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da, desno na sredini slike;D

Ravno to pogrešam pri Logitechu... Ne da se menjat front plate-a.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2008 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, zdaj je postalo uradno. Novi Squeezebox Boom pride ven v začetku septembra. Imel bo 30W ojačevalnik v D klasi, bas enote z dolgim hodom, vgrajeno digitalno kretnico,... v glavnem več tukaj:

http://gizmodo.com/5042836/logitech-squeezebox-boom-a-squeezebox-streamer-attached-to-quality-speakers
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DIY napajalnik za Squeezebox. Uporabljen je odličen nizkošumni regulator LT 1085:







Če želi kdo sonično nadgraditi svojega Squeezeboxa stopničko višje (morda kakšen skupinski projekt), se lahko odpre nova tema in objavim načrt. Gre za lanskoletni projekt s Srbskega hifi foruma, ki je zelo lepo uspel.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com