Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zamenjava chipov z Burr Brownovimi
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiomaniac



Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Prispevkov: 987
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2009 18:07    Naslov sporočila: Zamenjava chipov z Burr Brownovimi Odgovori s citatom

Na drugih forumih sem prebral, da je logični upgrade za SONY XA50ES zamenjava obstoječih chipov z novimi Burr Brownovimi pa me zanima, če veste kdo v LJ lahko to zamenja ?

Hvala Very Happy
_________________
I may not always be right but, I'm never wrong !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ProJet



Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Prispevkov: 1241
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 26, 2009 23:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče bi ti to izvedel Iztok Spremo - RTV servis, Celovška, LJ. Wink

Ampak ne bo poceni ! Mr. Green
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiomaniac



Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Prispevkov: 987
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Mogoče bi ti to izvedel Iztok Spremo - RTV servis, Celovška, LJ. Wink

Ampak ne bo poceni ! Mr. Green


Zakaj !?

Menda to zna vsak serviser; pa tudi Burr Brown chipi so menda poceni !? Question
_________________
I may not always be right but, I'm never wrong !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DAVOR



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Prispevkov: 374
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Aja? No če greva po vrsti, vgrajen je current pulse dac v balansiranem modusu torej dvojni op amp po kanalu in ker je balanasiran na izhodu še dva dvojna po kanalu torej 6 dvojnih čipov.


Vgrajeni so v prvi stopnji BB2604 in v drugi BB2132 torej že BBrowni..naj me kdo popravi če sem mimo vsekal. Zamenjava z OPA2134 bo prinesla svetlejši malo trši a bolj resolutivni zvok. Ta verzija ni tako draga 6 krat 5 eur je 30 eur.
Če pa gremo na OPA627 enojni čip ki stane 30eur in jih rabiš ker je enojni 12 čipov plus adapterje pa .... Twisted Evil
Druga možnost je lm4562.....6krat po 10 eur. Plus 30 eur za delo min...
pa je lahko za nekoga kar precej..zate mogoče res ne.
Pa naj ti poveže direkt izhod z kvalitetnimi činči (terna) brez kondenzatorjev in podobnega s.... na izhodu, če mu že plačaš...
l.p.
_________________
Simpl (is) the best.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
DAVOR



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Prispevkov: 374
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pardon..

Malo prehiter ...po ogledu sheme so samo 4 kritični na I/V konverziji sta OPA2604 in na filtru OPA2132 torej 4 dvojni in en OP27 na dc servotu, ki ni kritčen in izhodnih kondenzatorjev ni za videt ...

l.p.
_________________
Simpl (is) the best.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sound



Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Prispevkov: 238
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 19:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pri tem Sonyju nimaš kaj čarati po drobovju, ker še vedno odlično špila in povozi marsikateri novejši in dražji CDP.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiomaniac



Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Prispevkov: 987
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
Pardon..

Malo prehiter ...po ogledu sheme so samo 4 kritični na I/V konverziji sta OPA2604 in na filtru OPA2132 torej 4 dvojni in en OP27 na dc servotu, ki ni kritčen in izhodnih kondenzatorjev ni za videt ...

l.p.


hvala!

a ... kar bi torej, skupaj z delom seveda, zneslo približno ... !?

Wink
_________________
I may not always be right but, I'm never wrong !


Nazadnje urejal/a audiomaniac Pon Apr 27, 2009 20:20; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiomaniac



Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Prispevkov: 987
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sound je napisal/a:
pri tem Sonyju nimaš kaj čarati po drobovju, ker še vedno odlično špila in povozi marsikateri novejši in dražji CDP.


to je sicer res, a saj veš kako je ! menda (iz ust človeka, ki je že dolgo v svetu HIFIja in ima omenjeni CDP že kar nekaj časa pa je to tudi sam pred časom izvedel) po zamenjavi chipov 'špila' še bolje !!! Shocked
_________________
I may not always be right but, I'm never wrong !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ProJet



Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Prispevkov: 1241
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiomaniac je napisal/a:
ProJet je napisal/a:
Mogoče bi ti to izvedel Iztok Spremo - RTV servis, Celovška, LJ. Wink

Ampak ne bo poceni ! Mr. Green


Zakaj !?

Menda to zna vsak serviser; pa tudi Burr Brown chipi so menda poceni !? Question


Ja čipi so poceni ampak profi delo pa ni. Pazi pa se kakega pocenjakarja, ker ... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiomaniac



Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Prispevkov: 987
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 21:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
audiomaniac je napisal/a:
ProJet je napisal/a:
Mogoče bi ti to izvedel Iztok Spremo - RTV servis, Celovška, LJ. Wink

Ampak ne bo poceni ! Mr. Green


Zakaj !?

Menda to zna vsak serviser; pa tudi Burr Brown chipi so menda poceni !? Question


Ja čipi so poceni ampak profi delo pa ni. Pazi pa se kakega pocenjakarja, ker ... Rolling Eyes


Sej zato pa sprašujem poštene forumaše, če poznajo kakšnega poštenega 'majstra', a ne !!! Wink
_________________
I may not always be right but, I'm never wrong !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ProJet



Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Prispevkov: 1241
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiomaniac je napisal/a:
Sej zato pa sprašujem poštene forumaše, če poznajo kakšnega poštenega 'majstra', a ne !!! Wink


Sem ti že odgovoril, da je to RTV SERVIS Spremo na Celovški, ki je profi serviser in ti bo naredil zamenjavo tako kot se spodobi. Res pa je, da bo računal vsaj eno servisno uro. Skratka dogovori se za ceno pred samim posegom in bo. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ReturnToForever



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Prispevkov: 239
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2009 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
to je sicer res, a saj veš kako je ! menda (iz ust človeka, ki je že dolgo v svetu HIFIja in ima omenjeni CDP že kar nekaj časa pa je to tudi sam pred časom izvedel) po zamenjavi chipov 'špila' še bolje !!!



Kot smo že pogosto ugotovili tudi na straneh tega foruma je "špila še bolje" zelo subjektivna kategorija, ki se lahko konča z opaznim manjkom v denarnici in z povečanim kortizolom v možganih, zato ti v izogib problemčkom predlagam, da namesto novih čipov na plato namontiraš profi DIL-8 podnožja in vanje vtikaš čipovje, ki "špila še bolje".

Lahko se ti zgodi, kot se je meni že večkrat, da boš po nekaj prespanih nočeh opazil, da fantje, ki so original skupaj vrgli le niso bili tako od muh.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiomaniac



Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Prispevkov: 987
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2009 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:
Citiram:
to je sicer res, a saj veš kako je ! menda (iz ust človeka, ki je že dolgo v svetu HIFIja in ima omenjeni CDP že kar nekaj časa pa je to tudi sam pred časom izvedel) po zamenjavi chipov 'špila' še bolje !!!



Kot smo že pogosto ugotovili tudi na straneh tega foruma je "špila še bolje" zelo subjektivna kategorija, ki se lahko konča z opaznim manjkom v denarnici in z povečanim kortizolom v možganih, zato ti v izogib problemčkom predlagam, da namesto novih čipov na plato namontiraš profi DIL-8 podnožja in vanje vtikaš čipovje, ki "špila še bolje".

Lahko se ti zgodi, kot se je meni že večkrat, da boš po nekaj prespanih nočeh opazil, da fantje, ki so original skupaj vrgli le niso bili tako od muh.


Upam, da se razumemo, da ne bom šel ''na vrat, na nos'' v upgrade oz. ''šraufanje'' CDP ! Wink

Upal sem pač, da ima kdo s foruma kakšne izkušnje prav s tem CDP in zamenjavo chipov, itd. Crying or Very sad

In ravno zato, ker vem, da fantje , ki so to zverino (narejeno, da dela tako rekoč za vedno, težko 16 kg!) vrgli skupaj, niso bili od muh, zadevo še raziskujem ! Very Happy
_________________
I may not always be right but, I'm never wrong !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ProJet



Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Prispevkov: 1241
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2009 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:
Kot smo že pogosto ugotovili tudi na straneh tega foruma je "špila še bolje" zelo subjektivna kategorija, ki se lahko konča z opaznim manjkom v denarnici in z povečanim kortizolom v možganih, zato ti v izogib problemčkom predlagam, da namesto novih čipov na plato namontiraš profi DIL-8 podnožja in vanje vtikaš čipovje, ki "špila še bolje".

Lahko se ti zgodi, kot se je meni že večkrat, da boš po nekaj prespanih nočeh opazil, da fantje, ki so original skupaj vrgli le niso bili tako od muh.


Problem menjave OPAMP čipov v DAC-u je večji kot se zdi na prvi pogled, namreč potrebno je zelo dobro poznavanje celotne interne topologije, vključno s samimi DAC čipi. Poleg tega so originalno izbrani OPAMP-i tudi računsko zelo dobro umeščeni v načrt. Zato se ti lahko zgodi, da bodo superiornejši novejši OPAMP-i v tvojem SONY-u igrali slabše, kot bi sicer, ker jim pač ostali del vezja ni optimalno prilagojen. Crying or Very sad

Če bi želel res dobro predelavo bi ta morala obsegati mnogo več kot samo menjavo OPAMP-ov, tako da ima ReturnToForever še kako prav. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiomaniac



Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Prispevkov: 987
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2009 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
ReturnToForever je napisal/a:
Kot smo že pogosto ugotovili tudi na straneh tega foruma je "špila še bolje" zelo subjektivna kategorija, ki se lahko konča z opaznim manjkom v denarnici in z povečanim kortizolom v možganih, zato ti v izogib problemčkom predlagam, da namesto novih čipov na plato namontiraš profi DIL-8 podnožja in vanje vtikaš čipovje, ki "špila še bolje".

Lahko se ti zgodi, kot se je meni že večkrat, da boš po nekaj prespanih nočeh opazil, da fantje, ki so original skupaj vrgli le niso bili tako od muh.


Problem menjave OPAMP čipov v DAC-u je večji kot se zdi na prvi pogled, namreč potrebno je zelo dobro poznavanje celotne interne topologije, vključno s samimi DAC čipi. Poleg tega so originalno izbrani OPAMP-i tudi računsko zelo dobro umeščeni v načrt. Zato se ti lahko zgodi, da bodo superiornejši novejši OPAMP-i v tvojem SONY-u igrali slabše, kot bi sicer, ker jim pač ostali del vezja ni optimalno prilagojen. Crying or Very sad

Če bi želel res dobro predelavo bi ta morala obsegati mnogo več kot samo menjavo OPAMP-ov, tako da ima ReturnToForever še kako prav. Very Happy


Hm, da !
Verjetno misliš kaj takega kar delajo v swobodaaudiu !?

http://www.swobodaaudio.de/
_________________
I may not always be right but, I'm never wrong !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com