Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

XTZ edge A2 - 300
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Likalnik



Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51
Prispevkov: 44
Kraj: Lesce

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 29, 2020 10:03    Naslov sporočila: XTZ edge A2 - 300 Odgovori s citatom

Zdravo, sem pred kratkim ravno narocil in tudi dobil amp xtz edge a2-300...class d. Cena na njihovi uradni strani je znizana za 100€...vse skupaj s postnino je bilo 405€.
En mesec imam free trial...ce ne bo ql ga vrnem....ce bo pa uredu pa obstaja moznos po se enem kot monoblock.

To je moj prvi external amp...tako, da se bolj kot ne se ucim, kako ga nastaviti in kaj sploh pridobiti.

Amp ima gain control...kako ga nastaviti, bo nekako povezan skupaj z avr...trenutno sem bolj kot ne po posluhu delal...zvocnike imam LCR...center je priklopljen na avr...ce recimo, zavrtim gain prevec proti max se zgodi, da L in R preglasita C ali obratno, ce je gain premalo odprt.
Priporocate, da nastavim z YPAO funkcijo? (Yamaha avr) In potem naprej dodelam sam?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1561
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 29, 2020 18:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V osnovi je lahko gain 100%. Nivoje za L/R in C pa nastavis na AVR receiverju, seveda za vsak kanal posebej. Sam nastavljam po posluhu s pomocjo "pink sounda", ki ga generira AVR pod manual konfiguracijo in to za vseh 5.1 kanalov.
Uporabljam pa nekaj podbnega kot ti. Za L in R imam prikljucen stereo amp, amp ima HT bypass, kar pomeni, da gre signal iz AVR preout direktno na koncno stopnjo stereo ojacevalca in potem je tudi vsa volume kontrola na AVRju.

Se to. Ce ima tvoj AVR Audyssey si lahko nastavis tudi s pomocje tega. Sam ga osebno ne smirglam.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Likalnik



Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51
Prispevkov: 44
Kraj: Lesce

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 29, 2020 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem si nekako nastavil...gain imam na cca 70%...ga bom dal na max....potem kaj zmanjsam za vsak kanal posebej na avrju...tam kjer imam lahko +ali- db?

Trenutno imam vecjo tezavo...vceraj sem imel ko sem priklopil amp...sum v zvocnikih v L in R..buzz...opazil sem ce izklopil hdmi iz avrja...da ta zvok izgine (hdmi arc povezan na tv)...kasneje sem potem ugotovil oziroma so mi na forumu svetovali, da sem tv, avr in amp vklopil v isti podaljsek in v eno vticnico( imel sem vsako stvar v svoji) in sum je res izginil.
Danes sem vse skupaj nastavljal in moram rect, da je bil zvok super....do pred kratkim, ko se je ta sum kar naenkrat zopet pojavil....isto kot vceraj, ce izklopim hdmi izgine...s tem, da imam danes vse v eni vticnici.
Kaj bi lahko bil razlog?
Res je da imam se veliko ostalih naprav v blizini (raspbery, eon, google wifi, nas. Ps4) prav tako se kabli zadaj za omaro prepletajo....je lahko tudi to razlog?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 1180
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 29, 2020 22:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda zaradi ozemljitve.
Katere naprave imajo ozemljitev?
_________________
Behringer über alles.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Likalnik



Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51
Prispevkov: 44
Kraj: Lesce

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 29, 2020 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bi vedel...kako to izvem?

Sedaj sem ugotovil, ce izklopim rca kabel iz amp ali avr...sum izgine...sem probal z drugim kablom pa je bilo isto.

Kako mislis glede ozemljitve...kaj naj naredim?

P.S. sem nasel tezavo...telemachov EON box...bel kabel kateri je priklopljen v box ni bil uredu pritrjen...sedaj sem ga bolj zasraufal in zaenkrat ni suma...ne vem pa kako zaupati...sedaj...imam gain na 70% oziroma jutri se bom igral s 100% xtz je v standby-ju pride spet do nekaksnega suma ali slabe povezave bilo na kateri stvari....mene ni doma...bo sumel ves cas?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 1180
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 29, 2020 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali ima TV tak vtikač:

_________________
Behringer über alles.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1561
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 29, 2020 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imas TV in kabelsko TV v verigi z receiverjem in vso frsterkerijo? Ce imas CATV bos potreboval tale Brumm filter. https://www.satmarkt.com/product_info.php?info=p729_mantelstromfilter--brummfilter--masseentkoppler-gegen-brummton--galvanisch.html

Preveri konektorje na Telemach napravi, ce so isti in da bo ta brumm filter pasal. V nasprotnem bos moral prilagodit z ustreznimi konektorji ali pa najti tak filter, da bo pasal.

Sem imel brum tudi js. Ta filter je to popolnoma odpravil. So pa imeli svoj cas podoben filter tudi v Big Bangu in tudi deluje. Je ze bilo tudi na tem forumu pred leti v razpravi in lahko pobrskas.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Likalnik



Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51
Prispevkov: 44
Kraj: Lesce

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 29, 2020 23:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LighBit...tako je tv ima tak vtikac.

Delfinus..ja tv in telemach je povezan skupaj z vso frsterkerijo....kabel sem malo bolj pritrdil na telemach eno...bom pa nabavil brumm filter...zal prikljucki niso pravi...rabim unega ki ima spico ven in se prisraufa na napravo...bom malo poguglal...oziroma me zanima, ce ima telemach tako napravo.....bi pa ta naprava za katero si dal link bila prava za na drugi konec kabla kjer je priklopljen v tv...predvidevam, da je ta filter lahko v na enem ali drugem koncu kabla?

To uglavnem pomaga?

Bom narocil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1561
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2020 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred nakupom preveri tako, da odklopis ta antenski kabel, ki pride na box. Ce bruma ne bo je potem to to in bos rabil ta brum filter.
Sicer pa nesi kakemu stromarju potencialni brum filter pa ti prikrimpa pravi konektor. Morda tudi obstaja kaka verzija tega filtra s konektorjem kota ga potrebujes.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 263
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2020 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Likalnik je napisal/a:
LighBit...tako je tv ima tak vtikac.

Delfinus..ja tv in telemach je povezan skupaj z vso frsterkerijo....kabel sem malo bolj pritrdil na telemach eno...bom pa nabavil brumm filter...zal prikljucki niso pravi...rabim unega ki ima spico ven in se prisraufa na napravo...bom malo poguglal...oziroma me zanima, ce ima telemach tako napravo.....bi pa ta naprava za katero si dal link bila prava za na drugi konec kabla kjer je priklopljen v tv...predvidevam, da je ta filter lahko v na enem ali drugem koncu kabla?

To uglavnem pomaga?

Bom narocil


Potrebuješ verjetno nekaj takega cable tv ground loop isolator
https://www.amazon.com/Ancable-Isolation-Transformer-Eliminator-Applications/dp/B074KD8X6S/ref=sxbs_sxwds-stvp?crid=2VHBWIZEB0XYF&cv_ct_cx=cable+tv+ground+loop+isolator&dchild=1&keywords=cable+tv+ground+loop+isolator&pd_rd_i=B074KD8X6S&pd_rd_r=fb64abda-20c0-45ef-92c1-525c988c998a&pd_rd_w=SljA9&pd_rd_wg=pnV3T&pf_rd_p=183579a1-f0e6-4556-8e39-8fe08e8f8141&pf_rd_r=W4J1XJ4NNCEGQBDWYVA1&psc=1&qid=1588238886&sprefix=Ground+Loop+Isolator+for+Cable+TV+%2Caps%2C248&sr=1-1-dd5817a1-1ba7-46c2-8996-f96e7b0f409c

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Likalnik



Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51
Prispevkov: 44
Kraj: Lesce

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2020 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja tako je....sem danes klical operaterja in bodo oni priskrbeli napravo katera preprecuje ta sum....danes mi jo dostavijo tako, da javim kako se bo odneslo.

Sicer je sum potem ze vceraj izginil ko sem coax kabel bolj pricvrstil...ampak bom dodal se to vmes.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1561
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2020 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko dobis ta kos elektronike, a lahko poslikas prosim? Me zanima kaj Telemach ponudi kot resitev.

lp, D.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Likalnik



Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51
Prispevkov: 44
Kraj: Lesce

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2020 15:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole so mi poslali:



P.S.zaenkrat uredu dela...nic ni vec suma....sedaj sem tko nastavil gain na max....potem pa v avr-ju sem malo znizal db za LinR za C sem pa zvisal....ker se ga ni slisalo, ce je bil gain do konca....upam, da ni nc narobe ker je na max...in da ne poskodujem zbocnikov alpa avr-ja.....je potrebno biti samo pozoren na volumen na avrju?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1561
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2020 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bos poskodoval. So koncne stopnje tudi brez gaina, torej tam je skos 100%. Tudi pri meni je tako.
Tale gain pri tebi je fukcionalno narejen zato, da lahko direkt gor lahko ruknes kak predvajalnik, telefon ipd in potem zreguliras na en level, ki ti odgovarja in da ni preglasno. Tudi v navodilih lahko to zasledis.

AVR ti je sedaj predojacevalec za L in R kanal. Sicer pa kater AVR imas? Si poslusal pink sound, ko si nastavljal nivoje glasnosti za posamezen kanal?

Hvala za sliko filtra!

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Likalnik



Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51
Prispevkov: 44
Kraj: Lesce

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2020 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam Yamaho rx a3070...uporabil sem YPAO in potem na tem naprej dodajal ozirma spreminjal db na posamezni zvocnik.... tako, da sem priblizno ujel LCR da se vse tri enakomerno slisi

Si mogoce pri tebi opazil...ce volumen zmanjsas na minimum na avr-ju (gain je na max na amp) in ce prislonis uho cisto na zvocnih se slisi hum....ampak res cisto tiho...ampak se ga slisi....?

Skoda je to, da nisem prej preveril ko je bilo vse skupaj priklopljeno na avr al se je tudi kaj slisalo ali ne....sedaj se mi pa ne da vse preklapljati
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com