Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

iskanje faze z multimetrom

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mmtic



Pridružen/-a: Pet Jun 2013 10:23
Prispevkov: 15
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2018 19:52    Naslov sporočila: iskanje faze z multimetrom Odgovori s citatom

Za vse komponente bi rad ugotovil pravilno lego vtikača. Na netu sem si pogledal en nemški video kako se to naredi z multimetrom. Nabavil sem si multimeter basetech bt-11 dmm. Problem je ker mi kaže zmerja nula. Mislim ,da multimeter drugače dela vredu, izmeril sem npr. napetost v vtičnici in na bateriji. Z črno diodo grem na maso v vtičnici, z rdečo pa na činč komponente, multimeter je nastavljen na izmenični tok (200), vsi drugi kabli razen napajalnega so izklopljeni. Probal sem že vse , npr. komponeto vklopljeno in izklopljeno. Kaj delam narobe ,da kaže zmeraj nula ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni



Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Prispevkov: 1355
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2018 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Med meritvijo moraš, če meriš napetost med ohišjem se pravi tudi na cinch pri SE in med ozemljitvijo v vtičnici za čas meritve preprečiti napravi ozemljitev.
Se pravi da se za čas prelepi zemlja bodisi na vtikaču ali vtičnici. Tako se izmeri razlika potenciala med ozemljitvijo napeljave in ohišjem naprave.
Po meritvi spet priklopiš ozemljitev!
_________________
Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mmtic



Pridružen/-a: Pet Jun 2013 10:23
Prispevkov: 15
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2018 20:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre za navaden vtikač (nima stika z zemljo v vtičnici), ali če povem drugače to je tisti ta ploščat. Se potem tu ne da meriti ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni



Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Prispevkov: 1355
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2018 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mmtic je napisal/a:
Gre za navaden vtikač (nima stika z zemljo v vtičnici), ali če povem drugače to je tisti ta ploščat. Se potem tu ne da meriti ?

V tem primeru bi moral takoj kazati odčitano vrednost. Imaš napravo vključeno v vtičnico?
https://www.gcaudio.com/tips-tricks/determining-proper-ac-polarity/
_________________
Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mmtic



Pridružen/-a: Pet Jun 2013 10:23
Prispevkov: 15
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2018 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj je prav: naprava vključena ali izključena (povezana samo z kablom v vtičnici)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hugoss



Pridružen/-a: Sob Dec 2010 20:32
Prispevkov: 16
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2018 22:28    Naslov sporočila: Re: iskanje faze z multimetrom Odgovori s citatom

mmtic je napisal/a:
Na netu sem si pogledal en nemški video kako se to naredi z multimetrom. ?


Pozdravljen, ali lahko deliš link?

hvala vnaprej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mmtic



Pridružen/-a: Pet Jun 2013 10:23
Prispevkov: 15
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2018 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

link: https://www.youtube.com/watch?v=lCzTP8AOCaw
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni



Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Prispevkov: 1355
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2018 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mmtic je napisal/a:
Kaj je prav: naprava vključena ali izključena (povezana samo z kablom v vtičnici)?

Itak da vključena.
_________________
Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com