Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Meritve električne napeljave
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 299
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
LightBit je napisal/a:
A Isotek je potem samo prazna škatla? Laughing


Isotek ni UPS, zato sta tudi učinka obeh naprav različna.
Če boš imel kdaj priliko, ga testiraj in boš sam ugotovil, če tvoja trditev drži ali ne.


Mar ni Isotek namenjen ravno reševanju takih problemov?
Primarni namen UPS-ja je, da je napajanje ob izpadu omrežja.
_________________
SpeakerSim - program za simuliranje zvočnikov
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Prispevkov: 369
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Isotek ima veliko izdelkov v asortimanu. Filtri in 50Hz generatorji ne pomagajo pri enosmarnih komponentah v izmenićni napetosti. Pomaga DC blocker, preverjeno.
_________________
Simpl (is) the best.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 299
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa če so kondenzatorji v napajalniku od ojačevalca zanič?
Kondenzatorji odstranijo DC.

DAVOR je napisal/a:
Isotek ima veliko izdelkov v asortimanu.

Vidim. Da je čim dražje. Mad
_________________
SpeakerSim - program za simuliranje zvočnikov
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 369
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
Isotek ima veliko izdelkov v asortimanu. Filtri in 50Hz generatorji ne pomagajo pri enosmarnih komponentah v izmenićni napetosti. Pomaga DC blocker, preverjeno.


Ali mi lahko svetuješ kaj konkretnega? Baje DC filtri ne kvarijo zvoka.

Kaj meniš o tem? Isotekov stane skoraj 2k.

https://www.ebay.de/itm/DC-trap-blocker-filter-for-toroidal-transformers-assembled-in-case/132765341037?hash=item1ee96e556d:g:3~gAAOSwWUtbYZIA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Prispevkov: 369
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 21:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je za poskus čist ok. Tak kot je ta zagotovo spremeni zvok, saj vemo da vsak konektor močno spremeni zvok. Će že, pol je potrebno direkt povezat brez konektorjev z enakim kablom kot ga imate sedaj...recimo sedajšni power cord presekat na pol in dat vmes *direk* povezan DC blocker. Potem bo razlika karseda najmanjša...nekaj vpliva še imajo diode in kondelci.
_________________
Simpl (is) the best.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 369
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 22:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
To je za poskus čist ok. Tak kot je ta zagotovo spremeni zvok, saj vemo da vsak konektor močno spremeni zvok. Će že, pol je potrebno direkt povezat brez konektorjev z enakim kablom kot ga imate sedaj...recimo sedajšni power cord presekat na pol in dat vmes *direk* povezan DC blocker. Potem bo razlika karseda najmanjša...nekaj vpliva še imajo diode in kondelci.

Hvala za nasvet.
Ali DC smeti tudi kvarijo zvok? Ali lahko sčasoma pokvarijo trafo? Recimo, da se navadim na brnenje trafa.
Ali obstaja še kakšen boljši blocker za razumno ceno?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Prispevkov: 369
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 22:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
DAVOR je napisal/a:
Isotek ima veliko izdelkov v asortimanu. Filtri in 50Hz generatorji ne pomagajo pri enosmarnih komponentah v izmenićni napetosti. Pomaga DC blocker, preverjeno.


Ali mi lahko svetuješ kaj konkretnega? Baje DC filtri ne kvarijo zvoka.

Kaj meniš o tem? Isotekov stane skoraj 2k.

https://www.ebay.de/itm/DC-trap-blocker-filter-for-toroidal-transformers-assembled-in-case/132765341037?hash=item1ee96e556d:g:3~gAAOSwWUtbYZIA


Ne vem kateri izdelek imaš v mislih... Synchro?
V uporabi so Evo3 Genesis in Titan one in evo3 povezava med njimi...te poznam. noben od njih ni Dc blocker. Dc Blocker je Pure dynamics
_________________
Simpl (is) the best.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 369
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
benma je napisal/a:
DAVOR je napisal/a:
Isotek ima veliko izdelkov v asortimanu. Filtri in 50Hz generatorji ne pomagajo pri enosmarnih komponentah v izmenićni napetosti. Pomaga DC blocker, preverjeno.


Ali mi lahko svetuješ kaj konkretnega? Baje DC filtri ne kvarijo zvoka.

Kaj meniš o tem? Isotekov stane skoraj 2k.

https://www.ebay.de/itm/DC-trap-blocker-filter-for-toroidal-transformers-assembled-in-case/132765341037?hash=item1ee96e556d:g:3~gAAOSwWUtbYZIA


Ne vem kateri izdelek imaš v mislih... Synchro?
V uporabi so Evo3 Genesis in Titan one in evo3 povezava med njimi...te poznam. noben od njih ni Dc blocker. Dc Blocker je Pure dynamics


Synchro
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NCC2000



Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Prispevkov: 438
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@benma, če nisi (oz. tvoja bivalna enota) edini na vodih od izvora električnega soka, lahko šmorn na vodih pride od kateregakoli soouporabnika tega voda. Če imaš možnost, probaj vse faze ob izključenih porabnikih pri sebi, da vidiš, katero morebitni sosedje najmanj matrajo.

Pa ti muska preko UPS-a tudi drugače špila, ali je problem le v brumu trafota?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 369
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NCC2000 je napisal/a:
@benma, če nisi (oz. tvoja bivalna enota) edini na vodih od izvora električnega soka, lahko šmorn na vodih pride od kateregakoli soouporabnika tega voda. Če imaš možnost, probaj vse faze ob izključenih porabnikih pri sebi, da vidiš, katero morebitni sosedje najmanj matrajo.

Pa ti muska preko UPS-a tudi drugače špila, ali je problem le v brumu trafota?

Na žalost imam samo eno fazo. Sem že izklopil vse ostalo pa še vedno brni. Zvok je ok, samo brum me nervira.
V naši hiši so 3 stanovanja.
Preko upsa nisem poslušal glasbe, samo ugotovil sem, da amp ne brni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 369
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolj me je zanimalo, če je z ampom kaj narobe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NCC2000



Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Prispevkov: 438
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne gre samo za vašo hišo, vse priključke od trafo postaje do tebe.
Z ampom ne bo nič narobe, če le ni te enosmerne komponente preveč, pa da se trafo pregreje... Probaj še malo poslušat preko UPS-a, mogoče odkriješ tudi tam kaj zanimivega, preden se podaš v stroške.

Drgače pa tak DC filter za probo lahko sam narediš za par evrov. A pri meni ni popolnoma rešil težav z DC, ločilni trafo jih pa je.


Nazadnje urejal/a NCC2000 Pon Dec 03, 2018 22:57; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 369
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NCC2000 je napisal/a:
Ne gre samo za vašo hišo, vse priključke od trafo postaje do tebe.
Z ampom ne bo nič narobe, če le ni te enosmerne komponente preveč, pa da se pregreje... Probaj še malo poslušat preko UPS-a, mogoče odkriješ tudi tam kaj zanimivega, preden se podaš v stroške.

Drgače pa tak DC filter za probo lahko sam narediš za par evrov. A pri meni ni popolnoma rešil težav z DC, ločilni trafo jih pa je.

Bom poskusil še z ločilnim trafom (si ga bom izposodil), čeprav mi je kolega, ki je elektičar, rekel, da ločilni trafo odstrani samo motnje na višjih frekvencah, nižjih pa ne. Problem je, ker so mnenja deljena, sam pa nimam pojma o elektriki.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ck



Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Prispevkov: 1165
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
NCC2000 je napisal/a:
Ne gre samo za vašo hišo, vse priključke od trafo postaje do tebe.
Z ampom ne bo nič narobe, če le ni te enosmerne komponente preveč, pa da se pregreje... Probaj še malo poslušat preko UPS-a, mogoče odkriješ tudi tam kaj zanimivega, preden se podaš v stroške.

Drgače pa tak DC filter za probo lahko sam narediš za par evrov. A pri meni ni popolnoma rešil težav z DC, ločilni trafo jih pa je.

Bom poskusil še z ločilnim trafom (si ga bom izposodil), čeprav mi je kolega, ki je elektičar, rekel, da ločilni trafo odstrani samo motnje na višjih frekvencah, nižjih pa ne. Problem je, ker so mnenja deljena, sam pa nimam pojma o elektriki.


Ločilni trafo POPOLNOMA odpravi problem enosmernega toka, ker se ta ne inducira na sekundarju (na drugem nevitju). Pojavijo se pa lahko drugi problemi in vedno se povečajo izgube (zaradi porabe dodatnega - ločilnega trafota). Predvsem je pomembno, da trafo ni premajhen, ker po obremenitvi vsakemu transformatorju pade napetost (večja je obremenitev, večji je padec) in posledično ne pride dovolj konične moči (toka) za napajanje ojačevalnika, zato se lahko zmanjša dinamika zvoka na izhodu ojačevalnika pri večjih obremenitvah le tega. Premajhen ločilni trafo lahko tudi skurimo.
_________________
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 369
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2018 23:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolikšno razmerje moči (ločilni trafo:dejanska poraba) priporočaš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 2 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com