Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

od kod je kaj oz. naveze v proizvodnji zvoènikov

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
roCkY



Pridružen/-a: Tor Dec 2008 23:43
Prispevkov: 29
Kraj: LJ kotel

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 15:27    Naslov sporočila: od kod je kaj oz. naveze v proizvodnji zvoènikov Odgovori s citatom

Jamo = Klipsch ..... oz do kake mere ni ?

V kolkšni meri so zadeve na nivoju proizvodnje pri zvoènikih poenotene povezane? Ne le znotraj te naveze.

Mal brskam pa navez na netu nekak na hitro ne spravim skup. Te zadeve so ponavadi seveda bolj v ozadju in niso razpoznavne na prvi klik. Pogosto jih ne objavljajo in blagovne znamke pustijo, da kar se le da zgledajo kot povsem samostojne... Pri marsikateri proizvodnji kar glavne ali stranske komponente prihajjo iz enega vira (nekje na vzhodu). Sestavljeno pa je tam ali (delno) kje bliĹľe...

S tem ne mislim niè negativnega le mal me firbec matra, kako to pri zvoènikih stoji. Nenazadnje, da me ne bo kdo preprièevel da 1 zagotovo ni 2.

Pred èasom sem na enem ameriškem ATV forumu zasledil vsesplošno negodovanje in zgražanje /se ob njem dodobra nasmejal/, ko so uporabniki objavili dejanski izvor komponent za doloèene modele "štiriciliklov" za katere je bila veèina lastnikov preprièana da so 100% USA made... Od tu mi ideja da tole mal pobaram. Po tujih forumih se mi pa ne da raziskovat in tople vode odkrivat saj marsikaj poznate.

PS: Temo odpiram še v tem forumu ker na high-def ni nobenega komentarja...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Na Kitajskem so take tovarne kot pri nas cela mesta. In potem vidiš, da delajo pod eno streho od Jamo, Anthony Gallo, System Fidelity in celo kakšno prestižno znamko pri kateri nebi verjeli, da so stvari s Kitajske.
Tako to gre.
Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Ĺ tajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 16:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predvsem je treba loèiti proizvajalce boxov in proizvajalce zvoèniških enot.Samo en manjši del je tistih, ki delajo sami zvoènike in poleg tega tudi sestavljajo svoje boxe, ali pa delajo le doloèene, ostale pa dokupijo.
Ste že vsi slišali za f.WIFA, Scanspeak, Peerless itd.?Gre za proizvajalce odliènih zvoèniških enot, ki jih vgrajujejo špic proizvajalci boxov.Samo set nizko-,srednje- in visokotonca za en box bo od priznanega proizvajalca stal vsaj 500€, kje je vse ostalo!
Proizvajalci boxov pa seveda doloèajo po kakšnem sistemu bodo boxi delali(zaprti, bas-reflex...), preraèunavajo dimenzije in volumne itd. ter s tem tudi bistveno vplivajo na zvok, ki je lahko kljub identiènim zvoèniškim enotam povsem razlièen.No, o tem se itak da napisat daljši èlanek!
Zadnja leta je tudi "moda", da se boxi kompletirajo na Kitajskem.Ker je tule veliko pristašev B&W:tudi njihovi vse do visoke kategorije!Ampak to ne pomeni, da bi bili zato kaj slabši!
Kdor pa hoèe narediti res dober nakup, pa si bo našel ene resne "do-it-yourself" boxe.Z malce sreèe dobiš takšne z vrhunskimi enotami in z visokokakovostnim ohišjem, ki je narejeno po profesionalnih naèrtih, za denar, ki je morda celo z mnogokratnikom nižji kot bi bil za boxe z zveneèim imenom.
Ene takšne imam tudi sam, kupil sem jih za mali denar, kolega pa mi je skozi stisnjene zobe priznal, da niso skoraj niè slabši od njegovih Avalon, ki jih je zelo ugodno kupil za 16000€!
No, pod èrto:mislim, da se ni preveè važno spušèati v ev. povezave proizvajalcev zvoènikov, ker identièni itak niso, male razlike pa že lahko povzroèijo kar bistvene razlike v zvoku.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je pa nekaj - izdelovalci zvoènikov zvoèiške enote omenjenih firm dobijo mnogo ceneje kot navaden smrtnik, pa še te so pogosto izdelane custom, za doloèen projekt in kakšna OEM enota ne špila enako. Marsikdaj pa se kakšen zvoènik dobi rabljen ceneje kot bi dobil material.
Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2583
Kraj: Ĺ kofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da. Saj je itak vse povezano med sabo. Kar sem slišal zvoènikov, je treba it kar v velike denarje da en DIY zaigra vrhunsko. Saj so solidni DIY, ampak, koliko je samogradenj(ne kopij, ampak izvirnih izdelkov), ki zvenijo res na nivoju recimo Muona, Nautilusa, Everesta, Euphorie, L8...

Veliko proizvajalcev odkupuje enote, nekateri pa si delajo svoje(recimo Dynaudio naredi èisto vse od furnirja do enot v svoji tovarni).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Ĺ tajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z obema zgoraj se strinjam!Stvari so veèplastne, èisto enostavnih resnic ni!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe