Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vprašanje o povezavi dveh ojačevalcev na ene zvočnike
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Numb



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Prispevkov: 1127
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 11:22    Naslov sporočila: Vprašanje o povezavi dveh ojačevalcev na ene zvočnike Odgovori s citatom

Za zadnje zvočnike imam normalno velike bookshelfe na 5.1 sistemu. Imajo možnost bi-wiringa, in sedaj imam pač na enem paru kontaktov zvočniški kabel iz receiverja. Imam na drugem paru lahko kable z drugega sistema kateri je stereo?

Moram pol pazit da pač nista oba sistema prižgana, ali je nasploh lahko kaj narobe?
Ker se mi ne da izklopljat vsakič kable, ker so bolj nikakvi kontakti in jih je težko privijat in odvijat.

Hvala, lp.


Nazadnje urejal/a Numb Pon Jan 26, 2009 12:20; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2484
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem se podobno spraševal, pa nisem upal pustit. Poslat nekaj 10W v drug reciever se mi ni zdelo pametno. Kaj pa če daš banace na kable? Pa maš hitro izštekano ter nazaj priklopljeno.

Menim pa, da če bi pustil priključeno, pa premaknil tisto stikalo A/B speakers tako, da zvočniki niso izbrani bi moralo bit ok.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Prispevkov: 1127
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšne, kje bi jih dobil? Enkrat sem že spraševal pa ni bilo kaj pametnega, edino kake drage pa še te bi moral nesti tja da jih nepredušno zaprejo ali nekaj takega.

Za surroud zvočnike mi je pa škoda nekih kvalitetnih banan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2771
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 12:46    Naslov sporočila: Re: Vprašanje o povezavi dveh ojačevalcev na ene zvočnike Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
Za zadnje zvočnike imam normalno velike bookshelfe na 5.1 sistemu. Imajo možnost bi-wiringa, in sedaj imam pač na enem paru kontaktov zvočniški kabel iz receiverja. Imam na drugem paru lahko kable z drugega sistema kateri je stereo?

Moram pol pazit da pač nista oba sistema prižgana, ali je nasploh lahko kaj narobe?
Ker se mi ne da izklopljat vsakič kable, ker so bolj nikakvi kontakti in jih je težko privijat in odvijat.

Hvala, lp.


Slaba ideja - možno je pod pogojem, da imata oba ojačevalca na izhodu na zvočnike releje, ki ob izklopu tudi fizično odklopita izhod ojačevalca, a slej ko prej se bo zgodilo, da boš pozabil izklopit ojačevalec pred vklopom drugega Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil. Potem pa bo prišlo do nepredvidljive škode!

Predlagam ti, da si narediš ali pa kupiš preklopnik za ta namen. Malo pobrskaj po spletu in z lahkoto boš našel takšno zadevo, saj to ni nikakršna redkost.
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Prispevkov: 1127
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 12:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo kak link za to konkretno zadevo, ali za poceni babance, imajo to v Terni ker mi je ravno na poti, Conrad?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HairwayToSteven



Pridružen/-a: Sre Jul 2008 21:57
Prispevkov: 15
Kraj: Ravne na Kor.

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imajo v Terni, ja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2484
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj bananice so poceni. V večini primerov samo vtakeš kabel ter zaviješ vijak.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marantz



Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Prispevkov: 122
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 12:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Tudi sam imam podoben problem (dve končni stopnji – oziroma dva ojačevalca). Zvočniki nimajo bi-wiringa, tako da imam priklopljeno kar eno banano v drugo (kupil sem jih v Terni od zelo strokovnega, prijaznega in potrpežljivega prodajalca) za res relativno male denarje in z enostavno montažo – paziti je treba edino na dimenzijo oziroma premer kablov.
Pazim pač da nimam nikoli obeh priklopljenih.
Iskal sem že audio preklopnik kot ga omenja »before«, vendar ga žal nisem dobil. Vsi audio preklopniki, ki sem jih našel v trgovinah (predvsem teh, ki oglašujejo na tej spletni strani) so namenjeni preklapljanju med različnimi zvočniki. Teoretično bi lahko le obrnil vhode in izhode ter tako dobil želeno, vendar imajo vsi ti preklopniki vgrajene neke elektronske dele za izravnavanje upornosti ali nekaj podobnega (nisem se poglabljal, zato se opravičujem za morebitno napako pri imenovanju teh sklopov). Postavi se vprašanje, kako vse skupaj deluje če stvar obrneš. Raje nisem riskiral (tudi prodajalci so mi to pošteno odsvetovali) denarja oziroma komponent in zvočnikov.
Le v eni trgovini imajo recimo temu ustrezno varianto (za preklapljanje med zvočniki a brez elektronskih delov), ki pa se mi je zdela nekako »cenena« in tudi oblikovno neprimerna (mislim, da je trgovina TechnoTOP, ne spomnem se točno firme preklopnika).
Zanimivo – ena končna stopnja (Marantz 170DC) nima relejev za fizični odklop zvočnikov – kljub temu, da je ugasnjena VU-metri še vedno lepo skačejo ob tem ko deluje druga končna stopnja (Maranz SM8), vendar do zdaj še nisem opazil, da bi bilo kaj narobe katero od njiju – seveda pa je vprašanje do kje gre tok – do VU metrov ali še dlje. No za vsak slučaj sem Marantz 170DC priklopil povratno nazaj preko predojačevalca, kjer ga lahko fizično odklopim.
Ta končna stopnja je sicer naprodaj vendar sladi nato nakup in priklop AV receiverja.
Še vedno pa upam, da bom našel kje ustrezen audio preklopnik ali elektronika entuzijasta, ki bi mi tak preklopnik izdelal za razumen denar.
Za vsakršno pomoč se zahvaljujem.
_________________
lp
Tomislav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kraljmatjaz



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Prispevkov: 847
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi ni jasno, zakaj si zelite na vsak nacin zakomplicirati zivljenje.

@Numb: Imas 5.1 sistem, kar predpostavlja da so sprednji zvocniki boljse kvalitete, zato ne razumem, zakaj bi priklapljal stereo sistem na zadnje bookshelfe.
Ce zelis poslusat stereo pac nastavis receiver, da igra samo stereo...


LP
Miran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Numb



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Prispevkov: 1127
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

- Ker imam sprednje in zadnje zvočnike enake velikosti, le da so sprednji floorstanderji.
- Ker spredaj nimam prostora dat kasetarja nikamor, tako da imam zadaj drug sistem, privlekel sem pa s kleti celo škatlo kaset katere imam namen preposlušat.
- To bom preposlušal v tednu dveh, vmes pa pač pogledam tudi kak film.
- Pa še zadnje zvočnike moram malo premigat, da ne počivajo preveč Laughing
- Ker pride otroček k hiši sem moral pač ta drugi sistem dat v dnevno, za zvočnike kateri so bili prej zraven pa ni nikjer prostora.

Nekaj razlogov... Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2771
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb
Evo nekaj, kar ti bo morda zanimivo (še posebej če razumeš nemščino):
http://www.dodocus.de/UBox3.htm
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Prispevkov: 1127
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 09:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To mi je zanimivo, ampak predrago, kolikor sem na hitro gledal stanejo okoli 300€. Ker nisem še sigurn če bo ta sistem ostal na tem mesta bi kupil kako poceni, samo toliko da mi ni treba šravfat priključkov vsakič.

Je pa res da nisem še utegnil v Terno po banance, pomoje bo ta rešitev kar najboljša za nekaj časa.

Hvala za link.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2771
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi si na tvojem mestu to izdelal kar sam ali s pomočjo prijateljev, če sam ne bi znal ozirima ne bi bil dovolj spreten pri izdelavi. Saj to je v bistvu le preklopnik vgrajen v škatlo in priključni terminali. Wink
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Prispevkov: 1127
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 09:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem bolj lev za izdelavo teh stvari, bom pa vprašal v Terni kaj rabim zato in če bo simpl se zna zgodit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fotr



Pridružen/-a: Pon Jan 2009 16:35
Prispevkov: 40
Kraj: Škrilje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 01:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Numb
Evo nekaj, kar ti bo morda zanimivo (še posebej če razumeš nemščino):
http://www.dodocus.de/UBox3.htm

Vsi se lotevate problema od zadaj, tale škatla pa zahteva še dopelt kable kar je gotovo drago.
Kaj pa če bi se lotili problema spredaj, tam kje se začne?
Pri napajanju obeh ojačevalcev? Za njihovo napajanje bi uporabil en kabel za 220 V, ki bi ga preko stikala 1-0-2 ( kot izmenično stikalo za luč) preklapljal. Četudi bi imel vključena oba ojačevalca, bi preko tega stikala vključil le enega in ker ima tudi ničlo, bi pred vklopom drugega gotovo prekinil prvega.
Meni se zdi to enostavna rešitev pa še za male pare gre. Izgleda nekako tako http://cgi.ebay.com/Miniature-DPDT-Center-Off-Toggle-Switch-ON-OFF-ON-M203_W0QQitemZ190282580846QQcategoryZ19127QQcmdZViewItem z malce iznajdljivosti bi ga lahko vgradil kar v razdelilec. 6A zadostuje za povprečne ojačevalce saj to pomeni cca 1320 W preklopne moči pri 220 V
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com