Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hi-Fi sejmi v Ljubljani in izzven sejemske predstavitve 2018

 
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1627
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2018 12:15    Naslov sporočila: Hi-Fi sejmi v Ljubljani in izzven sejemske predstavitve 2018 Odgovori s citatom

Ob dveh sejmih in dveh izzven sejemskih dogodkih sploh ne vem, v katero temo naj pisem in bo pomoje takole najbolj prav, da ne bomo smetili v vseh drugih temah.

Vseh sejmov se tradicionalno udelezim z uzitkom, razlog seveda radovednost in pa spoznavanje nove opreme, opazanje v premikih glede prezentacije glasbe. Vsekakor se vedno gre za dan, ko v Sloveniji lahko vidis in slisis kar nekaj dobrih sistemov.

Letos lahko za oba sejma recem, da presezkov iz preteklih letih ni bilo. Je pa vsekakor vedno mogoce najti nekaj biserov.

Hi-Fi multimedia show (M-hotel)
Prezentacija Zvučnih novosti iz Zagreba. Na prvem mestu bi rekel sistemcic z Magnepan 1.7 zvocniki. Zvocnike sem ze enkrat prej slisal v Inteku skupaj z Modwrightom in je krasna zadeva. Polno, veliko in brez utrujanja.



Pa tudi njihov manjsi sistemcic s Falcon zvocniki je igral zelo lepo, neutrujajoce. Super za male sobe. Ce bi clovek dodal se sub tam je zadeva komplet. Kar ni ok je preterana cena. Nasvet, pocekirajte Mistral Audio, znate biti hudo preseneceni. Video.





V kleti sistemcic Mars Audia, podobno kot lansko leto. Letos na istem nivoju, lepo.




Hi-Fi Ljubljana (Lev)
Tukaj je bil letos spet poudarek na razlicnih predavanjih. Nekatera so bila res zelo dobra, in Darkotu res vsa zahvala, da je uspel pripeljati nekaj res zanimivih gostov iz UK (Wilson Benesch), ZDA (Shunyata Research). Pa tudi nas SI, tonski tehnik (Martin Štibernik), ki je korektno in prakticno predstavil efekt, ki ga lahko doprinese filtracije in napajalni kabli.

V Levu je moj okus osvojil Serum Audio z njihovimi Piegami (Line Source 2) in pa McIntosh sistemom.



Ce pa primerjam z letom in dvema nazaj pa lahko ugotovim, da je bil sistem, kjer so bile te iste Piege prikljucene na Boulder amplifikacijo bolj transparetne na basu. Bolj te je potegilo v glasbo. V glavnem z Boulderji je bil sistem 1% stran od perfekcije.


Vklop Ubiq
Izzven sejemsko dogajanje je letos popestril tudi Ubiq Audio s svojimi izdelki. Na sejmu v M-hotelu sta bila produkta samo razstavljena in seveda njihova Hi-End hostesa, ki je dala vedeti, da se v Vklopu nekaj dogaja.

V Vklopu pa je bilo na voljo tudi moznost poslusanja novega monitorja, skupaj z amplifikacijo First One (2x150W)



in pa v kletnih prostorih Mini One z amplifikacijo First One (2x300W). Ubiq ohranja svojo signaturo z veliko mero dinamike, energije in drajva. Zadevo si zelis poslusati naglas.



Pa se Igoverjeva prezentacija Mini One + First One. (klik za Video)


Canyon Audio
Za moje pojme najbolj human sound, ce jih primerjam z vsemi sistemi, ki sem jih uspel slisati. Sistem narejen za poslusanje glasbe. Spendor Classic 200 + Leben in Classe amplifikacija. Bilokatero vrsto glasbe ti servirajo in predvajajo z jajci in prijetno. Sistem narejen za poslusanje glasbe in ne efektov. Simon je vsekakor mojster v delikatnem izboru komponent in posledicno tudi vsako leto naletim pri njemu na zelo dober sound.



Najvecje presenecenje pa zagotovo aktivni zvocniki Neuman Berlin Monitor KH 310A.
Tukaj sem se vprasal, zakaj je vsa kompleksnost sistema sploh potrebna? Ce clovek se nima sistema mocno svetujem, da se poslusa te aktivce. Odpedejo vsi stroski z amplifikacijo, zvocniskimi kabli. Drajv in muzikalicnost je nenormalno dobra, sploh ko jih lahko postavis in primerjas ob boku ta velikih Spendorjev. Krasna zadeva za ne prehud denar.



lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe