Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Klipsch R112SW se ne prižge
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Clash



Pridružen/-a: Pet Feb 2016 10:19
Prispevkov: 13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2018 18:31    Naslov sporočila: Klipsch R112SW se ne prižge Odgovori s citatom

Živjo,
kot je razvidno iz naslova, se SW kar naenkrat ne prižge več. Stalnih 5V pride do elektronike, potem pa težko spremljam, ker je velik del zalit s črno maso.
Mogoče kdo ve, kje bi bilo možno kupiti nov amp, dobiti shemo ali kako drugače spraviti zadevo v red?
Oznaka na čipu napajalnika je zelo slabo vidna...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 220
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2018 01:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen Clash,

kot kaže je kar nekaj problemčkov s temi in podobnimi ojačevalniki:
https://www.youtube.com/watch?v=u4BJsgJYaRg
Najprej je potrebno ugotoviti ali je problem na SMPS napajalniku ali na ojačevalnem delu. Opisanih 5V do elektronike pomeni, da je nekaj hudo narobe. Napajalci imajo največkrat probleme s kondenzatorji in diodami, ICji se redkeje pokadijo. Pri ojačevalnikih pa je potrebno pogledati ali ojačevalnik dela do izhodnega releja, velikokrat je problem v releju ali pa elektroniki (spet ti ceneni kondenzatorji) ki rele krmili.
Pozor, na vhodnem delu napajalnika je preko 300V usmerjene napetosti!!!
Ne priporočam menjave napajalnega dela z novim, ne bo dolgo trajalo, pa se bo napaka ponovila.
Ta video je precej poučen glede kvalitete današnjih proizvodov:
https://www.youtube.com/watch?v=GRPibK-oS5Q

lix
_________________
"A few observation and much reasoning lead to error; many observations and a little reasoning to truth." - Alexis Carrel (1873 - 1944)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Clash



Pridružen/-a: Pet Feb 2016 10:19
Prispevkov: 13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2018 17:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo lix,

300V na kondenzatorjih je prisotnih, switcher pa ne "zalaufa". Mogoče bi probal zamenjati čip, moram pa prej pogruntati kater je:



Je mogoče komu razvidno, kater model bi to lahko bil?

Upal sem, da bo napaka malo bolj fizično razvidna, kot je to lepo prikazano v YouTube videu, vendar "žal" nič pregrevanja in posledično slabih lotov.

Drugače pa od bližnjih (A, D) dealerjev zaenkrat še nobenega odgovora o dobavi rezervnih delov...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AndrejS



Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Prispevkov: 764
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2018 18:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

https://www.ebay.com/itm/1pcs-SSC9522S-SSC9522-CONTROL-IC-SOP-18/271916827702?hash=item3f4f818436%3Ag%3Ap%7EQAAOSwMmBVkh8J&_sacat=0&_nkw=ssc9522&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313

Kar koli ze to je...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 220
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2018 18:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Take macro zadeve je bolje slikati brez fleša in ne povsem pravokotno na objekt. Pravi fotoaparat z macro objektivom pomaga. Žal se napisa ne da rezbrati.
Sicer pa močno dvomim, da je kriv IC. V veliki večini primerov je kriv kak mali elko v bližini tega ICja, ki ne kaže vidnih simptimov. Malo se zapelje kapacitivnost, malo se poveča ESR, pa ne prižge več.
Ja, AndrejS, verjetno je ta z baya pravi. Vprašanje pa je če je originalni, ali je samo vgraviran črno pobarvan kitajski krompir.

:-)
_________________
"A few observation and much reasoning lead to error; many observations and a little reasoning to truth." - Alexis Carrel (1873 - 1944)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 220
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2018 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še nekaj sem se spomnil - na črni blob smrti.
Čez čas začne črni silikon ali lepilo prevajati in razžirati komponente.
https://thexvid.com/video/dftkoD7LG0A/eevblog-1072-krk-rokit-6-studio-monitor-speaker-repair.html
"You won't believe what caused the fault!"
_________________
"A few observation and much reasoning lead to error; many observations and a little reasoning to truth." - Alexis Carrel (1873 - 1944)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AndrejS



Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Prispevkov: 764
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2018 19:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem mnenja da ni IC, pac pa nek del vezja, ki skrbi za zakasnitev
vklopa (nek RC nekje) ali pa kako varovalo, ki ne prizge komutacije.
Ce gre za napajalnik bi posumil na izhodni FET, ki polni tuljavo. Tisti so najbolj na udaru.

No, za zacetek lahko operes celo ploscico z Isopropilnim alkoholom.
Tudi umazanija vcasih prevaja.

Ohm meter ti bo izdal kateri kondic je spustil. Vezje pustis da se sprazni
in potem pomeris kondije. Naceloma bi prej ko slej vsak morali kazat neskoncno.
Tisti, ki bo kazal kilo ali mega ohm-e bo najbrz krivec.

Lahko poslikas celo vezje ?

Zgleda kar klasika na webu:
https://community.klipsch.com/index.php?/topic/176720-bad-power-supply-or-amp-klipsch-r112sw/

Tale se je odlocil zamenjat napajalnik.
https://www.youtube.com/watch?v=37aGdAcaMTc
Pomoje najbolj izi.
https://www.parts-express.com/bash-300s-digital-subwoofer-plate-amplifier-300w-rms--300-750



Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Clash



Pridružen/-a: Pet Feb 2016 10:19
Prispevkov: 13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nix,

slika je bila narejena brez flasha. Pravzaprav sem naredil 5 slik pod različnimi koti, ker se oznake sicer sploh ne vidi.
Slika napajalnega dela:





Ojačevalnik:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Clash



Pridružen/-a: Pet Feb 2016 10:19
Prispevkov: 13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Andrej,
hvala za ideje in linke. Elkote raje kar odlotam iz vezja, če jih hočem preverit.

Sem pa pred Klipsch subom imel JBL-a s težavami - ob vklopu je povzročal čudne zvoke. JBL je na srečo izdal obvestilo o menjavi nekega elkota za 10x manjšo kapaciteto, potem je delal sub kot nov.


Nazadnje urejal/a Clash Ned Jul 29, 2018 20:22; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 220
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.giangrandi.ch/electronics/smpsfix/smpsfix.shtml

Če ne bo druge bi jaz priporočal kar klasični napajalnik z velikim trafotom in kvalitetnimi kondenzatorji. Bi znalo celo bolje igrati. Pa nikoli več problemov z vklapljanjem.

lix
_________________
"A few observation and much reasoning lead to error; many observations and a little reasoning to truth." - Alexis Carrel (1873 - 1944)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Clash



Pridružen/-a: Pet Feb 2016 10:19
Prispevkov: 13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že razmišljal v tej smeri. Nekje v kleti se mi valja primeren toroid in če nikakor ne bo šlo, bom vgradil klasičen napajalnik.
Na Klipsch forumu sem prebral, da je model kupil novo elektroniko od uradnega distributerja za 250$, pa mu je tudi ta odpovedala po 6 mesecih Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AndrejS



Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Prispevkov: 764
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,


BTW, garancija ?

Si preprican, da je napajalnik ?
Kaj tiste bele znure (par in cetvorcek) gredo na napajalnik ?

Najgrsi scenarij je, da ima ojacevalnik kak povraten signal, ki dodatno kaj vklopi na
napajalniku, da vse skupaj ne klikne ob vklopu.

Jaz bi na tvojem mestu se malo guglav, preden zacnes podirat.

Sem pa impresioniran nad kvaliteto izdelave, sploh ojacevalnika (u slabem smislu).
Na ploscico je nasrano malo vsega, komponente so prevelike, da bi sploh pasale noter.
To je risal nekdo brez obcutka, kaj sele znanja.

Si pomisil, da bi kupil en zunanji digitialni amp pa zdravo?
Na vhodno linijo bos nalotal en RC filter, potem pa skozi kako tako rec.

https://www.ebay.it/itm/IRS2092-CLASS-D-Audio-Power-Amplifier-AMP-Kit-200W-MONO-Assembled-Board-/122369817615

Dvomim, da bo slabse od originala.

Andrej


Nazadnje urejal/a AndrejS Ned Jul 29, 2018 20:38; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 220
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 20:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, nova elektronika je vsa tempirana, če ne drugače pa z RoHS zakonom.
Mislim, da se to napajalo da popraviti, a bi ga moral dobiti v roke nekdo s prakso na switcherjih. Klasika bi lahko bila elegantna rešitev.
Lahko pa še malo počakamo, mogoče se oglasi kdo, ki je prebral rešitev v kaki znani hifi rewiji :-)
_________________
"A few observation and much reasoning lead to error; many observations and a little reasoning to truth." - Alexis Carrel (1873 - 1944)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AndrejS



Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Prispevkov: 764
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RoHS sploh ni problem. Spajka brez svinca deluje ravno tako ok.
Vsi telefoni so RoHS a ni nobenga problema. Le temperatura za lotanje
je malo visja.

To pa, da das v amp najbolj gnile elkote, ki sploh ne pasejo po velikosti,
jih pustits strcati v zraku, in preprecis mehanski razpad zaradi
vibracij z lepilom za cevlje. Come on...

Tudi kitajcem se j*** zadnje case, ne samo za ceno delavne sile,
a tudi za kvaliteto. Pa jim je slo ze kar dobro.

Je to priloznost, da se kasna rec vrne v evropo?

Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Clash



Pridružen/-a: Pet Feb 2016 10:19
Prispevkov: 13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 30, 2018 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AndrejS je napisal/a:



BTW, garancija ?




Sem prijavil ticket na njihov hd, pa so me gladko odpikal.
Malo bom še počakal z zunanjim napajalnikom, če se bo kaj pojavilo. Me je pa spravilo v slabo voljo, da so že poskusili menjat vse elkote in ni pomagalo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com