Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

PomoĆØ pri nakupu prvega sistema: nasvet pri izbiri zvoĆØnikov
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urosbe



Pridružen/-a: Sob Apr 2018 22:16
Prispevkov: 3
Kraj: Vodice

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 22:22    Naslov sporočila: PomoĆØ pri nakupu prvega sistema: nasvet pri izbiri zvoĆØnikov Odgovori s citatom

Å e en novinec, ki sestavlja svoj prvi sistem Wink
Pred kratkim sem kupil Marantzov AV receiver SR7009, ki ga imam namen izkoristiti za veĆØ con:
- glavni prostor (6,5m x 10m) v katerem želim dva veĆØja in kvalitetna stereo zvoĆØnika (ki ju Å”e iÅ”ĆØem)
- pisarna (cca 40m2) tukaj bi imel nekaj nevpadljivega, bolj za tiho posluÅ”anje. Za ta namen imam ogledan vgradni zvoĆØnik B&W CWM362, ki bi ga vgradil v knauf steno, zanj pa bi naredil verjetno kar leseno Å”katlo z ustreznim volumnom (kot alternativo precej dragemu originalnemu back-boxu)
- pokrita terasa zunaj (za tukaj tudi razmiÅ”ljam, da bi v strop vgradil dva vgradna zvoĆØnika (npr. CWM362) ki dobro prenaÅ”a vlago.
- kopalnica (cca 10m2): tudi tukaj bi imel nekaj nevpadljivega, tako da prav tako vgradni zvoĆØnik.
Do vseh prostorov imam že pripeljane zvoĆØniÅ”ke kable (sem planiral že v fazi inÅ”talacij).

Marantz sicer omogoĆØa le 3 cone, vendar ima precej kanalov, tako da moram Å”e razmisliti kako bom vse skupaj povezal. MiÅ”ljeno je namreĆØ, da v glavnem prostoru poganjaÅ” 5.1 (jaz bom le stereo zvoĆØnika, ki bi ju morda celo bi-ampal), potem pa ti ostane Å”e dovolj kanalov za stereo zvoĆØnika v dodatnih dveh conah. V bistvu bi le na terasi imel stereo zvoĆØnika, v pisarni in kopalnici pa bi zadoÅ”ĆØala tudi mono.

Trenutno imam možnost za dokaj dobro ceno kupiti 4 vgradne zvoĆØnike B&W CWM362, ki bi jih porazdelil po želenih dodatnih conah, iÅ”ĆØem pa 2 veĆØja kvalitetna stereo zvoĆØnika za v glavni prostor (dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico).

Imam pa z nakupom glavnih zvoĆØnikov neverjetno smolo. Že vsaj 3 mesece veĆØkrat dnevno spremljam oglase na Bolhi in do sedaj sem izkusil naslednje primere:

1. Nekdo je prodajal Marantz AV receiver, ki mu je znižal ceno (oglas sem dlje ĆØasa sledil). Ko sem ga kontaktiral, je oĆØitno isti hip ceno ponovno poviÅ”al na prvotno, kar se mi ni zdelo praviĆØno, zato sem mu bil iz principa pripravljen ponuditi toliko kot je želel v oglasu. Nisva priÅ”la skupaj.

2. Nekdo je prodajal celoten zvoĆØniÅ”ki 5.1 komplet z Dali Concept 6 za zelo ugodno ceno (z ojaĆØevalcem vred). Prodajalca pokliĆØem kmalu po tem ko je objavil oglas, vendar ker je bil iz Å”tajerskega konca, sem mu sporoĆØil, da bi lahko bil pri njem ĆØez cca 2 uri. Rekel je, da mi jih žal ne more priÅ”parati, da zadevo proda prvemu, ki pride ponj. Ravno dobro sem se vsedel v avto in mu sporoĆØim, da sem na poti in mi sporoĆØi, da je žal pred nekaj minutami nekdo že priÅ”el po vse skupaj. ƈez nekaj ur na Bolhi zagledam oglas drugega prodajalca, ki je prodajal isto zadevo za 2 kratnik cene. V bistvu je kupil zgolj z namenom za preproda naprej. Prvi poskus nakupa torej spodletel.

3. KakÅ”en teden nazaj zagledam ĆØisto sveži oglas za Dali Concept 8 po zelo ugodni ceni. Prodajalec zopet iz Å”tajerskega konca, mu sporoĆØim da sem resen in bi priÅ”el takoj ponje. Pa pravi, da ga je nekdo že poklical in da pride naslednji dan ponje. Mu ponudim celo viÅ”jo ceno od objavljene, da bi lahko takoj priÅ”el ponje, pa ni pristal na to idejo, je trdil, da je mož beseda in ĆØe jih je nekomu obljubil, bo obljubo držal. Seveda so bili prodani. Drugi poskus nakupa spodletel.

4. V petek zjutraj zagledam sveži oglas za B&W CM8 po razumni ceni. Prodajalec iz primorskega konca. Ker sem ga klical že nekaj minut po objavi oglasa, sem bil oĆØitno prvi, mu sporoĆØim da sem resen in pridem ĆØez vikend ponje, lahko pa mu nakažem nekaj are, da mi jih zagotovo priÅ”para. Ara ni bila potrebna, je tudi deaktiviral oglas. Danes ga vpaÅ”am za naslov, da se oglasim ponje, nakar mi namesto naslova odgovori, da se je odloĆØil da jih podari sinu in jih ne bo prodal. Tretji poskus nakupa padel v vodo Smile

Tako da pri izbiri teh dveh stereo zvoĆØnikov imam oĆØitno res veliko smolo, tako da upam, da najdem na forumu kakÅ”en dober nasvet in malo razÅ”irim asortiman iskanja Å”e na kakÅ”ne druge blagovne znamke. 60m2 velik prostor zahteva precej velika zvoĆØnika, vendar glede na omejen budget (300-500ā‚¬ za par) moram sprejeti alternative. Subwoofer je zadnja opcija, ĆØe bi se res izkazalo da zvoĆØnikom primanjkuje basa. ZvoĆØnika bi služila za kombinacijo - nekaj posluÅ”anja glasbe ter obĆØasno predvajanje filma na projektorju (TV nimamo in ga ne niti ne bomo imeli).

Marantza sem že preizkusil in deluje toĆØno tako kot sem si zamislil. Izberem source (bodisi internet radio, bodisi muska na telefonu preko Bluetooth ali AirPlay, bodisi predvanje iz mrežnega diska, ...), izberem cono v kateri naj se vir predvaja (npr. samo dnevna, dnevna+pisarna, samo kopalnica itd.). Možno je tudi, da otrok v dnevni gleda risanko, jaz pa v pisarni posluÅ”am drugi vir glasbe. In vse to upravljam preko telefona preko namenske aplikacije, kot alternativa daljinskem upravljalniku.
Vsaj nakup Marantza je Ŕel skozi brez težav in se je prodajalec držal dogovora.
Sedaj nam manjkajo le Å”e zvoĆØniki, da želeno tudi v praksi realiziramo Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1627
Kraj: LaŔko

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 09:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plac imas velik, s 300 - 500EUR bo bolj kot ne vse ena zalost. Kot ze nekajkrat svetujem te, ce jih se ima seveda. Niso moji, ampak to je zvocnik, ki igra zelo kvalitetno tudi v srednje velikih prostorih. Sem mnenja, da se ne dobi boljse za to ceno. Sem imel njegovega manjsega brata Canton Vento 807DC.
Kar se basa tice lahko dodas kak REL sub kasneje. Moj takratni setup (glej 25. dec 2009).

Sam sem jih poganjal v prostoru prek 40m2, ki je dnevna + kuhinja skupaj. Sem imel na zacetku tudi Marantz SR5500 in kasneje SR6003 in so igrali prav OK. Ko sem dodal Gryphon Tabu-ja pa sem tko ze pisal tukaj (glej post 26.avg. 2009). Tukaj pa bi se lahko v svoji audio odisejadi tudi ustavil in prisparal par 1000 EUR. Sploh ne bi rabil prav nic vec upgrejdat. Ampak ok, vsaka sola nekaj stane, da na koncu pac nekaj najdes kar je dobr.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5984
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To z oglasi je posebna folklora Laughing

Primer:
- znanec je hotel kupiti jadrnico iz oglasa a ni imel toliko denarja.
- pa je on objavil oglas za enako tako jadrnico s - poloviĆØno ceno
- potem je tistega prodajalca mrcvaril da ima previsoko ceno, ĆØeÅ”, zakaj pa oni drugi lahko spusti ceno..

Isto tako - da bi pritegnil pozornost na svojo kramo in pokazal kako nizke cene imaÅ” - v oglas dodaÅ” cenjene zvoĆØnike in postaviÅ” privlaĆØno ceno. Jasno jih ne moreÅ” prodati, ker so plod domiÅ”ljije Laughing ali pa jih imaÅ” a brez namena prodati - v oglasu so samo za vabo. Itd
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
longplay



Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Prispevkov: 851
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 10:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je ribarjenje dobrodoÅ”el v slo avdio sceni. Kot imaÅ” velik prostor in po sklepanem kar je napisano ti financ ne manjka glede na velikost stanovanja. KupujeÅ” pa zvoĆØnike za 300 eu. Kot podjetnik ki ima pisarno bi lahko kupil nove zvoĆØnike, in jih dal v stroÅ”ek kot raĆØunalniÅ”ko opremo ne pa da ribariÅ” po bolhi. A na wc-ju pa ne boÅ” imel zvoĆØnikov ĆØe bodo že v kopalnici.?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1946
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti nasveti so postali radijska Ŕola za nižjo stopnjo. Najprej si poglejte sorodne odgovore na forumu, potem se hvalisajte in napihujte s pretiranimi prostori.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1533
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@urosbe:
no, tudi prodajalec, ki ga navajaÅ” v toĆØki 3, se je držal dogovora (ĆØeprav je bil zato prikrajÅ”an za 20eur), samo, da je bil ta dogovor v tvojo Å”kodo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka



Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Prispevkov: 724
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2018 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dali concept je zelo zelo nizek model v paleti Dali zvoĆØnikov. Dvomim, da je bil nov 500 Eur. Ikon 7 se spomnim, da je bil 800 Eur s takratnim popustom in je to viÅ”ja serija in veĆØji zvoĆØnik. To pomeni, da je bila Ikon 6ica okrog 600. Ikon serija je tam kjer se je pri Dali "zaĆØelo". Na žalost je bil frekvenĆØni odziv zvoĆØnika bistveno preveĆØ poudarjen na visokih tonih, sicer mu res ni bilo kaj oĆØitati za denarce.
Glede na to da imaÅ” idealen prostor bi bilo mogoĆØe res bolje, da daÅ” Å”e 200 eur zraven in kupiÅ” malo veĆØji zvoĆØnik. Saj ne rabiÅ” kupit vsega naenkrat. Folk tukaj tlaĆØi bistveno dražje zvoĆØnike v stanovanja velikosti tvoje dnevne sobe. Å koda bi bilo, da ne izkoristiÅ” prostora.
Sem pozabil. Kar se B&W tiĆØe bi pa na tvojem mestu to kar pozabil. Tu sicer je nekaj fenov B&W, sam pa tega zvoĆØnika Å”e nisem sliÅ”al igrat. Govori se, da so to požrtne zadeve za ojaĆØevalnike, ampak kar sem sam sliÅ”al enostavno ne zaigra. Pa to govorim o najviÅ”jih serijah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka



Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Prispevkov: 724
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2018 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/zvocniki/dvosistemski-zvocniki/dynaudio-x16-1335224660.html?aclct=1523266192&kw=dynaudio

Dynaudio je tudi dober zvoĆØnik, ampak cene so pa neverjetne. Ko sem videl tale oglas, sem kar bruhnil v smeh. To je v najboljÅ”em primeru bivÅ”i Focus, rabljen, ga ni videt veĆØ v prodaji, zdaj sta 14 in 18 in to je 700 eur. Mali pasivni monitorĆØek. Pa to ja dol padeÅ”. Samo Å”e nemÅ”ki zvoĆØnik dobiÅ” po normalni ceni, vse ostalo je pa stratosfera ali totalni Å”rot. Pa se folk spraÅ”uje zakaj je audio mrtev. Ni mrtev ampak bolan. Hudo bolan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1533
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2018 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dynaudio X16 je model iz entry level serije Excite. Focusi so bili en rang viŔje in jih je Dynaudio razmeroma hitro ukinil, ker naj bi ogrožali takratno serijo Contour.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urosbe



Pridružen/-a: Sob Apr 2018 22:16
Prispevkov: 3
Kraj: Vodice

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2018 22:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zahvaljujem se vam za vse dosedanje nasvete.

@delfinus: Dimenzije Canon Vento 809 DC bi se super podale v tako velik prostor, ampak mi oblika samih zvoĆØnikov ni pretirano vÅ”eĆØna. Prostor je precej minimalistiĆØno opremljen, praktiĆØno brez pohiÅ”tva, vse linije so bolj oglate/kvadratne (nobenih okroglin), tako da Å”e razmiÅ”ljam ali bi morda ravno zvoĆØniki s svojo drugaĆØno obliko poživili vse skupaj ali bi izpadli kot nek element, ki ne paÅ”e v prostor.

@longplay: PraktiĆØno ne poznam primera, ki bi mu po zakljuĆØeni gradnji hiÅ”e (ki je za veĆØino življenski projekt) ostala polna denarnica. Tudi mi nismo izjema, tako da smo na tesnem s sredstvi, želja pa je vsekakor prisotna, tako da ne vidim v ĆØem je problem, ĆØe sem si omejil budget, kolikor bi bil trenutno Å”e pripravljen investirati v avdio sistem. Pa tudi nisem nek fanatik, ki bi iskal le najbolj vrhunsko robo. Nek dober price/performance in vÅ”eĆØno obliko, ki bi se podala v prostor.

@joztom: Z navajanjem dimenzije prostora nisem imel namena, da se kakorkoli hvalim, temveĆØ sem jih navedel zgolj v vednost, da je prostor precej velik in da ne gre za neko manjÅ”o sobo, v kateri bi tudi marsikateri manjÅ”i zvoĆØnik igral zadovoljivo.

@benma: Vem in spoÅ”tujem njegovo odloĆØitev. ƈe bi vsi tako ravnali, bi bil svet lepÅ”i. Omenil sem ga kot izkuÅ”njo, kako gredo lahko stvari iz ene skrajnosti v drugo.

@Audiomarka: Hvala za omembo, vendar bi se v prostor kljub temu najlepÅ”e podali veĆØji samostojeĆØi zvoĆØniki.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1403
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2018 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prvo si sposodi kake zvoĆØnike in probaj, ĆØe lahko. Glede na prazen prostor, bi lahko bil rezultat porazen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka



Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Prispevkov: 724
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2018 21:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing
Dol padeÅ”. Falil si forum majster. Ti rabiÅ” notranjega dekoraterja. Laughing
Za 300-500 eur lahko dobiÅ” lepo sliko zvoĆØnikov v pravih barvah in stilu, ki bodo oplemenitile minimalistiĆØne mojstrovine prostora.
ƈe ti je dizajn 1. prioriteta, budget 300 eur kaj potem sploh spraÅ”ujeÅ” na tem forumu? MogoĆØe moraÅ” nalimat sliko sobe, da ti bodo ljudje tukaj svetovali kakÅ”en izgled zvoĆØnika bo najbolj pasal v sobo hehe. Jao, jao. Dizajna za 300 eur ne bo.
Nisem ti svetoval dynaudio, ker za 300 eur ga ni moĆØ dobiti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1533
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2018 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@urosbe,
predlagam, da malo pogledaÅ” na ebay-u. Malo filtriraj in se bo gotovo kaj naÅ”lo (na hitro so mi padli v oĆØi: Magnat, Heco, Quadral, Canton, ...).
Za znesek, ki ga nameravaÅ” potroÅ”iti, lahko najdeÅ” kaj primernega za zaĆØetek. Zvok bo lahko povsem soliden, ne bo pa ravno vrhunski, ĆØesar pa, glede na to, kar si napisal, tako ne priĆØekujeÅ”.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5984
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2018 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj je že med malimi oglasi tu na forumu na voljo Cabasse, pa JBL in Å”e bi se naÅ”lo. Tej so resni, ne bodo potegnili roĆØno zavoro ko bo na vrsti prodaja.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka



Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Prispevkov: 724
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2018 11:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pomembna je barva in oblika zvoĆØnika ambasador in pa cena. Tu ni nobene globine. To je ĆØisto druga panoga. No kaj pa vem. MogoĆØe je za veĆØino audio scene to prioriteta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe