Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofonska glava za SME 3009/II
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
submat50



Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05
Prispevkov: 541
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 14, 2017 18:02    Naslov sporočila: Gramofonska glava za SME 3009/II Odgovori s citatom

Anteno za FM3 bom že rešil, sem dobil dovolj predlogov.

Na forumu je veliko znanja o gramofonih. Zato imam pa še eno vprašanje.

Ali mi lahko svetujete gramofonsko glavo za SME 3009/II, ki je montirana na Rega Planar 3 in priključena na predojačevalec CambrigeAudio CP1. Sedaj uporabljam AKG P8ES, ki pa je stara že 30 let. Gramofon je Audiofrik servisiral.

lp Matjaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bado.lambadowski



Pridružen/-a: Tor Maj 2012 15:47
Prispevkov: 112
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 01:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Shure V15 III Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
submat50



Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05
Prispevkov: 541
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bado.lambadowski je napisal/a:
Shure V15 III Wink


Se strinjam. Kupit moraš rabljeno in nikoli ne veš kaj boš dobil. Je že boljša rešitev moja AKG vsaj vem v kakšnem stanju je. Jaz bi rad poiskusil z glavo, ki bi jo lahko kupil novo. Mislim, da mora imeti glava veliko kompilanco in majno maso. Gledal sem:

https://sonusart.si/audio-technica-at-vm520eb-glava.html

Mislite da bi šlo. Ostal bi rad tudi nekje v tam cenovnem razredu.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bado.lambadowski



Pridružen/-a: Tor Maj 2012 15:47
Prispevkov: 112
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 09:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Te dotične AT ne poznam...
jaz uporabljam na sme 3009 shure v15 III z Jico SAS iglo...mislim...pobira vse, da je veselje poslušat...
gor dobro paše tudi Shure M97xE in lahko kupiš novo...pa še nekako isti price range je z AT
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 4629
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 09:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na okoliščine je MM logična izbira.
Je pa težko predvideti kakšen bo končni rezultat. Rego Planar sem imel in sem (iz radovednosti) tudi poskusil par drugih ročic poleg RB300. Ni šlo vedno po predvidevanjih. Kako se obnaša tvoja (nenavadna) kombinacija sam najbolje veš.

Kakorkoli, glede na to, da te je razvajala P8 bo naslednica imela težko nalogo to presegati. Zato bo potrebno globlje seči v žep. Z inkognito kako bo to kot celota delovalo.

Razglej se med sodobnimi MM - Ortofon 2M, Nagaoka, Goldring, lahko tudi Soundsmith (Carmen). Grado tudi/ z variacijo CartridgeMan Musicmaker. Magari si sposodiš eno ceneno Grado za slišat ali gre to v pravo smer (mehanični interface).

Najcenejša pot je menjava igle na AKG ali retiping (Soundsmith). S tem da po retipingu ni več isti zvok.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030389877
ajka



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Prispevkov: 2973
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 11:04    Naslov sporočila: Re: Gramofonska glava za SME 3009/II Odgovori s citatom

submat50 je napisal/a:
Anteno za FM3 bom že rešil, sem dobil dovolj predlogov.

Na forumu je veliko znanja o gramofonih. Zato imam pa še eno vprašanje.

Ali mi lahko svetujete gramofonsko glavo za SME 3009/II, ki je montirana na Rega Planar 3 in priključena na predojačevalec CambrigeAudio CP1. Sedaj uporabljam AKG P8ES, ki pa je stara že 30 let. Gramofon je Audiofrik servisiral.

lp Matjaž


LP
Kot je že napisal @ambasador je Rega_SME malo nenavadna kombinacija...

Ne vem kaj je ostali del sistema ma gramofon presega kvaliteto MMojačevalca, ta Cambrige ne bo iztisnil ne vem kaj iz gramofona, tako, da je to šibka točka...

AKG 8 je več kot dobra odjemna doza, samo novo iglo po možnosti Jico varianto si omisliš bo vse kot novo... Da bi nadgradil AKG_ja bi bilo treba poseč v kakšen znatno višji cenovni razred novih MM doz...

Če pa ti zvok AKG_ja ni všeč potem so predlogi za Shure V15 II ali III več kot dobri, ali morda Stanton, seveda spet z novo Jico iglo (Za Shure in Stanton ima Jico namreč velik izbor igel, v vseh cenovnih razredih) ...

Pozabi pa na nove MM doze za 100€, je to korak nazaj Crying or Very sad
_________________
~ ** ~
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
fjaka



Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Prispevkov: 1465
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Shure V15VxMR...če te zanima, javi na mail...samo to bo verjetno preseglo vrednost gramofona in ročice...kar seveda nič ne pomeni...kvečjemu zmago...
_________________
šoo mazgoon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
submat50



Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05
Prispevkov: 541
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 15:28    Naslov sporočila: Re: Gramofonska glava za SME 3009/II Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:


Kot je že napisal @ambasador je Rega_SME malo nenavadna kombinacija...



Rega ...? nisem znal kupiti Thorensa brez ročice in pripravljenega za SME. V neki reviji sem prebral, da z Rego tudi gre ........ Sedaj je kar je.

Audiofrik je ocenil, da je igla OK. Vendar ne vem ? ni poslušal gramofona tako, da bi ga dejansko lahko ocenil.

Kaj pa komponente:
gramofon, CambrigeAudio, Burson conductor(preamp/DAC) , aktivni sistem (8 monoblokov) z "Jernejx" Nao II. Specifičen prostor ..... ????

Sistem je na nek način končan, rad pa bi izboljšal del z gramofonom. Za koliko pa bi moral okvirno kupiti gramofonski predojačevalec in gramofon, da bi dobil boljšo kombinacijo ?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fjaka



Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Prispevkov: 1465
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 15, 2017 23:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gdorkoli piše o nenavadnosti kombinacije ali tega ni nikoli videl ali enostavno ne pozna kombinacije...v čem je problem...pač si dobil SME na Regi...kakorkoli igra, igra...če boš menjaval glavo, se vprašaj kaj najboljše igra na SMEu...tudi sam sem dal gor Denon DL103 pa je igrala...čeprav se vsi kolnejo da to ne more igrat....AKG je zelo delikatna glava...vrhunska, samo če dela...svoj čas sem nabaljal rabljene in dejansko, ene so bile izpravne, pri drugih ponavadi en kanal ni delal...sploh pri starejših....moraš vedeti da na to glavo pašejo tudi 7 in 6 model igel...mislim da ih imam nekaj na lageru, original... pa če te zanima lahko poizkusiš...ker te moje starejše glave ne funkcionirajo...tako so mi igle ostale...nove...
drugače, pri gramofonu je samo nebo omejitev.... Laughing ....da o phonotu ne govorim....


pa še to: vsak Thorens se da urediti da sprejme SME ročico...zato je tudi narejen 160 TD MKIIB in SME 3009 improved....z navadno leseno ploščico pol ure dela...angleži so pač hoteli gor montirat svoje ročice... predhodnik "improved" ni šel gor, ker se poklopec ni zapiral....
_________________
šoo mazgoon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 4629
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2017 08:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dajta se dogovoriti. Menjava stare igle z originalno NOS je pametna poteza, tudi če bo AKG menjal za kaj drugega.
-----------------------------------------------
SME 3009 ll se lahko kombinira z Denon 103 - samo da to mora biti na ustreznem gramofonu. Igralo pa sigurno bo, tudi če to montiraš na Iskraphon. Vprašanje pa je ali je to smiselno početje. Pa brez zamere.
------------------------------------------------
@submat:
Prestaviti SME 3009 ll na Thorensa TD 160 Super je stvar ki jo lahko še vedno narediš. Gre za ultra preskušeno in priznano kombinacijo, ki je še danes odlična po zvoku. Nazadnje sem to slišal lani na sejmu v Minhnu - ko sem vstopil v razstavno sobo mi je ušlo: '... finally one normal sound ...' še preden sem v poplavi aparatur pogruntal odkod izvira signal.

Poceni phono stage, ki dviga prah zadnja leta je Lounge Audio
https://www.youtube.com/watch?v=q6Jdjml6lWI
narejen je z LCR riaa ekvalizacijo.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030389877
ajka



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Prispevkov: 2973
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2017 10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Ja če "povežeš prav " igra prav vse ... 100 ljudi, sto okusov ... Nekaterim dobro igra , če dajo gramofon kar na zvočnik, še sploh na tistega z membrano od 30cm Laughing Shocked ...

~~~~~~~~~

V dotičnem primeru gre verjetno za REGO starejšega letnika...
Gre za relativno lahek gramofon, manj rigide konstrukcije, ki rad "zaplava" v zvoku, hm še SME gor z gumicami za pričvrstitev na osnovno ploščo je recept za zapacan bas in motne, nečiste visoke Crying or Very sad ...
Še preden so v REGI pogruntali, so audiofili REGE modificirali za boljšo rigidnost s kovinskimi ploščicami, kar v novejših modelih ponuja REGA kot hudo inovacijo Crying or Very sad Wink ... V tem primeru pa zna SME zaigrati tako kot mora ampak obvezno z MM. MC povleče za seboj še en kup problemov in stroškov ...
Kar se tiče MM predojačevalcev, ceneni ojačevalci igrajo tanko, netransparentno, majhno, na večjih glasnostih kričijo ne glede na pohvale ali graje, so majhne razlike...
Je dobro imeti phono ojačevalec višje vrednosti od odjemne doze in ne obratno, vsaj v razredu REGE Phono MM, če smo že pri Regi Wink
_________________
~ ** ~
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
fjaka



Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Prispevkov: 1465
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2017 15:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz sem se sam s sabo dogovoril že zdavnaj...vi ste sami sebi kontradiktorni in filozofirate...
@submat50@, če gre za glavo na fotki, ne novejšo, imam eno 7 in eno 6 v original pakungi...obe pašeta gor na glavo...če te zanima, poglej na netu kake so cene pa se bova zmenila...lahko jih tudi sprobaš ...če ne, pol pa kaj drugega v kompletu...priporočam Shure...


_________________
šoo mazgoon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 4629
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2017 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
jaz sem se sam s sabo dogovoril že zdavnaj...

Mišljeno je bilo, da se dogovorita ti in @submat za menjavo igle oziroma glavice.

Se opravičujem za nesporazum - štos je v tem, da je pomotoma izpadlo citiranje posta, ko sem hotel popraviti je pa padla povezava z internetom. Pol je pa tako ostalo.

ps:
ja, še to: naslov teme se nanaša na SME 3009 in če bo kdo šel gledat za svoje potrebe, bo manjkala kompletna informacija. Na to ročico z redkimi izjemami lahko montiraš prav vse glavice - rezultat bo nihal med dobrim in odličnim. Tako MM kot MC. Omejitve nastanejo v odvisnosti od gramofona na katerem je ta ročica montirana.
Večkrat to poudarim, da ni haska montirati MC, če pogon nima dovolj navora in če niste pripravljeni plačati res dober phono stage, da ne rečem še step-up trafo. MC je nastal s trafoti in na tako breme tudi računa in v takem se tudi optimalno obnaša. Aktivni MC vhod lahko tekmuje s step-upom samo če je res visoke kakovosti.

Veliko avdiofilov zna povedati, da se MM bolje obnese od MC in imajo prav - v tistih pogojih ko so slišali. Tudi meni je tako kazalo, dokler nisem prekinil s prakso cenene elektronike.
Evo, da ne razočaram @fjake, sem 'filozofiral' Laughing Laughing
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030389877
fjaka



Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Prispevkov: 1465
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2017 19:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne gre samo za filozofiranje...negdo, ki bi rad zamenjal glavo ali samo iglo v okvirih parsto evrov, in bi rad obdržal zvok ali zven, ki ga je navajen, valjda ne bo vložil par tisoč evrov v nadgradnjo...držimo se par stotih evrov...čez par mesecev bo itak pozabil, kar je imel...tako kot vsi mi.... Laughing ...če imaš Rego, jaz je ne poznam, ne vidim razloga zakaj bi jo zamenjal...igle so dostopne, NOS ali generične, tako da je to najcenejša pot...
žal so Thorensi iz dneva v dan manj dostopni...
tako "uz put", za SME, če nočeš gledat lift gumb, je idealen TD 160 MKIIB. TD SUPER in seveda legendarna 150ka...pač moje izkušnje...juhuuuu...

po drugi strani: verjamem da je audiofrik stestiral glavo in jo detaljno pregledal pod mikroskopom...sigurno mu ni prodal mačka v žalju...problem je samo v tem koliko jo je kolega soforumaš stružil...vsemu pride konec, tako ali drugače....yebi ga....
_________________
šoo mazgoon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
submat50



Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05
Prispevkov: 541
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2017 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je bilo moje vprašanje:

Na forumu je veliko znanja o gramofonih. Zato imam pa še eno vprašanje.

Ali mi lahko svetujete gramofonsko glavo za SME 3009/II, ki je montirana na Rega Planar 3 in priključena na predojačevalec CambrigeAudio CP1. Sedaj uporabljam AKG P8ES, ki pa je stara že 30 let. Gramofon je Audiofrik servisiral.

@Fjaka
Audiofrik je moj gramofon, mojo ročico in mojo gramofonsko glavo servisiral in mi povedal mnenje v kakšnem stanju je vse skupaj. Delo je korektno opravil in bi brez njega težko.

Na moje vprašanje so padli različni pogledi, predlogi .... in prav je tako. Jaz sem dobil nov vpogled v tematiko, ki je verjetno še koga zanimala.

Imam pa še eno vprašanje, ki me zanima. Recimo, da dam AKG P8ES servisirat (mislim, da v Nemčijo), da Rego nadomestim z TD 160, gramofon kakšnega cenovnega razreda dobim glede na nove gramofone. Če vzamemo recimo, ..... Rego 3, Rego 6......

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com