Pomoè pogostih vprašanjPomoè pogostih vprašanj   IšèiIšèi   Seznam èlanovSeznam èlanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoèilPrijava za pregled zasebnih sporoèil   PrijavaPrijava 

Pioneer SA-510 in PC

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
suzukipower



Pridružen/-a: Ned Jan 2017 18:06
Prispevkov: 2
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2017 13:32    Naslov sporoèila: Pioneer SA-510 in PC Odgovori s citatom

Lep pozdrav!
Imam eno vprašanje glede povezave pioneer SA-510 amp-a na 3.5mm jack na matièni plošèi od PC-ja. Povezal sem z 3.5mm-to-RCA stereo kablom in zadeva igra odlièno.

Vprašanje je pa sledeèe, glede na to da imam nula znanja glede hi-fi opreme. Amp je star že 37 let in me zanima èe je takšna stvar še vedno kompatibilna s PC matièno plošèo in 3,5mm prikljuèkom, ker je bil PC kar drag ne bi rad "skuril" tega porta na matièni. Je mogoèe, da bi takšna povezava kakorkoli škodovala matièni plošèi na PC-ju? Dodal sem sliko specifikacij tega amp-a. Povezano mam pa na TAPE 2 port. Vem, da je vprašanje mogoèe zelo neumno samo, ker se ne spoznam ne bi rad imel posledièno skurjene èisto nove matiène plošèe ali poškodovane ker zadeva ni bila poceni Laughing Embarassed . In èe mi lahko kdo prosim razloži kako taka povezava deluje in da ne "potegne" preveè elektrike skozi 3.5mm jack.
Laughing

Hvala za odgovore! Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2017 14:04    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Pozdravljen suzukipower,

ta ojaèevalnik je narejen še v èasih, ko aparature niso bile z Rohs-om tempirane na samounièenje. Bi pa vseeno predlagal, da ga odpreš in spihaš s kompresorjem, ob tem pa še pregledaš, èe je kak košèek oèrnel ali pa napihnjen. Revež bi zaradi svoje starosti rabil kar lepo obnovitev kondenzatorjev.
Malo popazi da ne pretiravaš z volumnom na raèunalniku. Mini jack na PCju je namenjen tudi priklopu slušalk in to je ponavadi malo veè, kot so input standardi na tastarih ojaèevalnikih. Jaz moje že dolgo tudi tako priklapljam in so še vsi celi, a vendar. Èe ti direktni priklop ne brenèi, je v redu, jaz raje priklopim linijske transformatorje vmes. Probaj tudi obrniti vtikaè na PCju ali ojaèevalniku, se zna zvoèna slika stabilizirati na eni ali drugi poziciji.
Matièna plošèa ni v nevarnosti, ona pošilja in nièesar ne dobiva nazaj. Skoraj nièesar, èe boš ojaèevalnik priklopil na kako drugo malo bolj oddaljeno vtiènico, se ti zna zgoditi da se kak elektronèek pripelje po ozemljitvi. Rešitev so prej omenjeni transformatorji.
Vsi linijski vhodi v ojaèevalnik (AUX, TAPE, TUNER...) so ekvivalentni saj se po preklopniku združijo v en vhod. Nikar priklapljati v PHONO vhod, ker bo zasmrdelo.
Uživaj v flacih.

lix
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, èe ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
suzukipower



Pridružen/-a: Ned Jan 2017 18:06
Prispevkov: 2
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2017 14:48    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav!
Super hvala za res super odgovor! Amp sem odprl in zaèuda v njem ni skoraj niè praha, malo sem spihal ampak res praha skoraj ni bilo. V njem zgleda še vse kot novo, niè oèrnelega ali napihnjenih kondenzatorjev, vse varovalke so cele. Amp se veliko ni uporabljal in je že od samega zaèetka doma. Uporabljal se je le malo za poslušanje radia in vinilk ampak niè posebej pretiranega. Za svoja leta mislim da se drži odlièno in ima kristalno èist zvok na PC-ju skupaj z original pioneer zvoèniki enake starosti Razz . Torej je vse vredu na priklop TAPE 2 in na raèunalniku okrog 80% volume, saj je zvok kristalno èist. Je vseeno mogoèe dobro kupiti linijski tranformator in katerega? Zvoènika bi si tudi rad ustrezno razporedil po sobi in me zanima kateri kabel zanje vzeti?

Spodaj prilagam 2 sliki stanja notranjosti. In zanima me še zakaj ene varovalke pri napisu 240V ni samo pri 220V vrjetno je to tovarniško že tako? Very Happy

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2017 15:36    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Super!
Varovalka je tovarniško tako, ker smo vèasih imeli 220V napeljavo.
Jaz ponavadi povsod pretaknem na 240V, ker smo uradno na 230V, doma veèkrat zmerim tudi preko 240. Niè ne škodi, malo manj napetost gre po vezju, kar je velikokrat dobro, ker so nekateri elementi ponekod deklarirani z zelo majhno rezervo v plus od originalno deklariranih napetosti, pri splošnem povišanju standarda so te elementi danes v delovanju z višjimi napetostmi, kot je bilo nekoè zamišljeno. V servis manualu je potrebno pogledati ali je samo prestavitev varovalke v sosednje ležišèe dovolj, ali pa je potrebno še kak kabel preciniti.
Transformatorje enostavno obožujem. V profesionalnih povezavah velikokrat rešijo probleme in upam priseèi, da izboljšajo zvok. Vsekakor pa je nujna uporaba visokokvalitetnih elementov, ki so novi precej dragi. Trenutno na mojem izhodu iz PCja visita Sowtherja (pravzaprav sta v zelo lepi škatlici).
Volume na 80% ali max ni neke razlike, pa tudi najbolj pametno ne. Predstavljaj si, da pride do kake napake na PCju, tudi èe se samo mini jack iztakne, bi znalo poèit iz ojaèevalnika s precejšnjo jakostjo in lahko odpihne kak zvoènik. Probano deluje, mi je utrgalo pletenice na wooferjih ko so membrane hotele v orbito. Raje najdi eno pravo razmerje dobrega zvoka na softwerju in dovolj nizko odprtega gumba na ojaèevalniku. Poskusi na polovici in višaj z miško.
Kabli za zvoènike so pri meni povsem drugaène zasnove kot v navadi. Raje nebi o tem.
Pozicijo zvoènikov pa je treba najti glede na sobo in namen. Èe jih potrebuješ v nearfieldu, ko si z nosom na jutubu je ena reè, ko si v mraku na kavèu pa povsem druga. Je cela reè okoli teh postavitev, ogromno napisano v drugih temah in svetlobah.
Lepo bi bilo vedeti katere zvoènike imaš. Imam prijatelja ki je novejše angleške zelo zveneèega imena nesel v delavnico in raje posluša 40 let stare Pioneerje. Tudi tam, ne - predvsem tam, predlagam nove kondenzatorje. Že v originalu niso bili kaj prida. Z majhnim vložkom lahko bistveno bolje zaigrajo.

lix
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, èe ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Èasovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe