Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Priklop digitalnega radia (Telemach) na hišni kino

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dravlje



Pridružen/-a: Čet Maj 2016 10:15
Prispevkov: 6
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 10:24    Naslov sporočila: Priklop digitalnega radia (Telemach) na hišni kino Odgovori s citatom

Imam Harman Kardon BDS 885s hišni kino ki ima na zadnji strani enote možen priklop FM radia. Zanima me ali je mogoče priklopiti digitalni radio (Telemach) na navedeni FM priklop. Na vtičnico za TV (digitalno, Telemach) imam možnost priklopa samo enega koaksialnega kabla. Na navedeni kabel sem priklopil razdelilec, ki razdeli signal na TV in Radio (kupljen v tujini, Nizozemska preko interneta, drugače redka zadeva, precej drago). Ko sem priklopil kabel iz razdelilca na hišni kino mi le-ta ni našel radijskih postaj. Kabel je koaksialen (upam, črne barve) a mi je vseeno malo sumljiv oziroma ali obstoji težava drugje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1478
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem starsem preko navadne antenske vticnice



priklopil mini stolp s kablom in naslo je vse postaje. Zadevo redno uporabljajo. Imajo tudi Telemach. Pri tebi je verjeto problem v tem razcepniku. Ne vemo kaj tocno imas.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dravlje



Pridružen/-a: Čet Maj 2016 10:15
Prispevkov: 6
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam tole zadevo:
http://www.elektronica-shop.nl/contents/nl/d1144.html (tretja od zgoraj navzdol), sicer pa imam na vtičnici na steni možnost 1 priklopa za TV in 1 za internet.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1313
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 12:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali vam radio dela (oz. najde kakšno postajo) ko priključite navadno anteno (brez razdelilca) oz. kos žice na sredinski pin?

Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dravlje



Pridružen/-a: Čet Maj 2016 10:15
Prispevkov: 6
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To še nisem probal, sem pa res zraven dobil eno enostavno FM anteno (žičko s konektorjem na koncu). Bom probal danes popoldne ali jutri, me je pa zanimalo ali gre najprej preko priklopa na Telemach.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1478
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tule imas podatke o analognih frekvencah za Telemach LJ, tudi za FM radio. click

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 248
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 15:32    Naslov sporočila: Re: Priklop digitalnega radia (Telemach) na hišni kino Odgovori s citatom

Dravlje je napisal/a:
Imam Harman Kardon BDS 885s hišni kino ki ima na zadnji strani enote možen priklop FM radia. Zanima me ali je mogoče priklopiti digitalni radio (Telemach) na navedeni FM priklop. Na vtičnico za TV (digitalno, Telemach) imam možnost priklopa samo enega koaksialnega kabla. Na navedeni kabel sem priklopil razdelilec, ki razdeli signal na TV in Radio (kupljen v tujini, Nizozemska preko interneta, drugače redka zadeva, precej drago). Ko sem priklopil kabel iz razdelilca na hišni kino mi le-ta ni našel radijskih postaj. Kabel je koaksialen (upam, črne barve) a mi je vseeno malo sumljiv oziroma ali obstoji težava drugje.


V kabelskem sistemu sta dve vrsti programov
Digitalni TV in Radijski
Analogni TV in Analogni radijski FM

Na hišnem kinu Harman Kardon na FM priključku lahko sprejemaš samo analogni FM signal!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 531
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam Telemach in sem dobil zraven tudi digitalni sprejemnik Cisco 4682, ki ima tako digitalne kot tudi analogne izhode. Na ta način lahko solidno ozvočiš tv filme in radijske postaje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1478
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce mislis digitalni radio kot so npr. Stingray in ostali navadni programi. Te programe ti bo nasel TV sprejemnik (ce imas CA modul in kartico) ali digitalni sprejemnik Cisco (odvisno kaj imas doma) in jih bos lahko poslusal, ko bos imel prizgan TV oz. digitalni sprejemnik in tvoj hisni kino hkrati.

Opticni izhod na TVju povezi z opticnim vhodom na tvojem hisnem kinu.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dravlje



Pridružen/-a: Čet Maj 2016 10:15
Prispevkov: 6
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 27, 2016 07:42    Naslov sporočila: Re: Priklop digitalnega radia (Telemach) na hišni kino Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
Dravlje je napisal/a:
Imam Harman Kardon BDS 885s hišni kino ki ima na zadnji strani enote možen priklop FM radia. Zanima me ali je mogoče priklopiti digitalni radio (Telemach) na navedeni FM priklop. Na vtičnico za TV (digitalno, Telemach) imam možnost priklopa samo enega koaksialnega kabla. Na navedeni kabel sem priklopil razdelilec, ki razdeli signal na TV in Radio (kupljen v tujini, Nizozemska preko interneta, drugače redka zadeva, precej drago). Ko sem priklopil kabel iz razdelilca na hišni kino mi le-ta ni našel radijskih postaj. Kabel je koaksialen (upam, črne barve) a mi je vseeno malo sumljiv oziroma ali obstoji težava drugje.


V kabelskem sistemu sta dve vrsti programov
Digitalni TV in Radijski
Analogni TV in Analogni radijski FM

Na hišnem kinu Harman Kardon na FM priključku lahko sprejemaš samo analogni FM signal!


Hvala za to informacijo, sem poskusil včeraj še z drugim koaksialnim kablom, pa tudi ni bilo signala. Sedaj sem na enoto priključil FM anteno, ki sem jo dobil z hišnim kinom in sem dobil FM postaje. Mogoče zvok ni tako kvaliteten kot sem pričakoval zato bom verjetno modul vtičnici Tem Čatež, ki jo imam sedaj (1x internet in 1x TV vtičnica) dodal še en modul za radio (seveda če bo šlo ker sem malo omejen s prostorom).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dravlje



Pridružen/-a: Čet Maj 2016 10:15
Prispevkov: 6
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 29, 2016 09:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Jaz sem starsem preko navadne antenske vticnice



priklopil mini stolp s kablom in naslo je vse postaje. Zadevo redno uporabljajo. Imajo tudi Telemach. Pri tebi je verjeto problem v tem razcepniku. Ne vemo kaj tocno imas.

lp, d.


Ja potreboval bi takega + RJ45 (za mrežni kabel za internet) priklop na vtičnici, ker sem omejen s prostorom (možna samo 1 vtičnica).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NCC2000



Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Prispevkov: 482
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 29, 2016 17:17    Naslov sporočila: Re: Priklop digitalnega radia (Telemach) na hišni kino Odgovori s citatom

Dravlje je napisal/a:
Imam Harman Kardon BDS 885s hišni kino ki ima na zadnji strani enote možen priklop FM radia. Zanima me ali je mogoče priklopiti digitalni radio (Telemach) na navedeni FM priklop. Na vtičnico za TV (digitalno, Telemach) imam možnost priklopa samo enega koaksialnega kabla. Na navedeni kabel sem priklopil razdelilec, ki razdeli signal na TV in Radio (kupljen v tujini, Nizozemska preko interneta, drugače redka zadeva, precej drago). Ko sem priklopil kabel iz razdelilca na hišni kino mi le-ta ni našel radijskih postaj. Kabel je koaksialen (upam, črne barve) a mi je vseeno malo sumljiv oziroma ali obstoji težava drugje.


Če v tej vtičnici ni analognega radijskega signala med 88 in 108Mhz, noben supertruper razdelilec ne bo pomagal. Če direkt iz vtičnice ni bilo nič in če namenski spliter ni pomagal, vprašanje, če vtičnica, ki glumi spliter, bo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 248
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2016 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem še enkat prebral, najbolje, da odklopiš kabel iz vtičnice v steni in direktno na takabel priključiš razdelilnik ki si ga kupil.
Verjetno je v vtičnici, ki jo imaš sedaj za TV filter in ne prepušča radijskega signala. To je sicer malo verjetno, ampak boš vsaj siguren, da v kablu ni FM signala.
Če še sedaj ne bo nobenega sprejema, potem ti ostane samo še uradni serviser od Telemaha, mogoče je radijski signal nekje izfiltriran zaradi interneta......???

p.s. Razdelinik, iz linka je pravi in bi moral delat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dravlje



Pridružen/-a: Čet Maj 2016 10:15
Prispevkov: 6
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2016 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
Sem še enkat prebral, najbolje, da odklopiš kabel iz vtičnice v steni in direktno na takabel priključiš razdelilnik ki si ga kupil.
Verjetno je v vtičnici, ki jo imaš sedaj za TV filter in ne prepušča radijskega signala. To je sicer malo verjetno, ampak boš vsaj siguren, da v kablu ni FM signala.
Če še sedaj ne bo nobenega sprejema, potem ti ostane samo še uradni serviser od Telemaha, mogoče je radijski signal nekje izfiltriran zaradi interneta......???

p.s. Razdelinik, iz linka je pravi in bi moral delat.


Jože hvala za učinkovit nasvet, zadeva deluje brezhibno, priklopil delilnik direktno na vtičnico iz vtičnice pa en kabel koaksialni na TV in drugi na hišni kino priključek FM radio. Še enkrat hvala !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com