Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predvajanje prekinja ko brskam po internetu ZAKAJ?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aleksander



Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Prispevkov: 531
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2014 12:07    Naslov sporočila: Predvajanje prekinja ko brskam po internetu ZAKAJ? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

pojavil se mi je en problem.

Ko predvajam glasbo v winampu ali katerem koli drugem programu in zraven kar koli delam na netu mi prekinjuje-štopa čim se kaj nalaga
oziroma odpira v mozili.

Do sedaj(kak teden nazaj se je začelo) mi tega nikoli ni delalo in mi pravzaprav ni jasno kakšne veze ima brskanje po netu in predvajanje glasbe iz diska..?
Računalnik je tudi kar soliden (i5-3470,8GB rama)

Predvajam pa FLAC preko Unico CDPrimo USBdaca.
Ima kdo kak predlog kaj še poskusit,da se to nebi dogajalo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
aleksander



Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Prispevkov: 531
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2014 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Občasno za res kratek trenutek sedaj prekine tudi brez surfanja po netu.Ob surfanju bistveno bolj prekinja.
Prekinja minimalno zudi iz youtube kljub temu,da se posnetek naloži do konca.
Drugače ob predvajanju CDja dela vse normalno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1373
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2014 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kater hardware imas? Maticna, zvocna, CPU, kater OS? Gonilniki za zvocno zadnji? Ce ti prekinja ze pri poslusanju s HDDja je problem nekje na relaciji gonilniki hardware. Kako je nastavljem DMA mode za diske v Biosu?

Sam bi zacel z odinstalacijo trenutnih gonilnikov za zvocno in ponovno namestitvijo najnovejsih. Ce imas v sistemu vec zvocnih, bi onemogocil tiste, ki je ne rabim. Oz poskusil tudi na drugi, ce prekinja tudi tam.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aleksander



Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Prispevkov: 531
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2014 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sedaj sem probal predvajat iz diska samo prek TV-ja in tudi ob vyporednem surfanju prek neta ne prekinja nič.

Mogoče je res problem z driverji,ker mislim,da sem jih nekaj posodabljal pred časom..Hm nisem ravno expert za te stvari.
Imam pa Windows 7-64bit.Zvočna integrirana ni posebaj je integrirana na matični(vsaj mislim,da tako nekako pride)Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1373
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2014 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,
Bo treba tocno oznake maticne najt, da lahko potem te usmerim do zadnjih gonilnikov. Treba bo pa pred instalacijo novih trenutne dol dat.

Ce si posodabljal sistem pred kratkim lahko tudi "restoras" sistem (System Restore). Klikni na gumb START in v search okvir vtipkaj system restore in poglej datume do kam nazaj bi lahko povrnil sistem.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aleksander



Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Prispevkov: 531
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2014 19:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem nekaj klikal po nastavitvah zvokov in kot zgleda se je zrihtalo..ČE se spet pojavi bom šel po tvojem predlogu.

Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
aleksander



Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Prispevkov: 531
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2014 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vse po starem Confused

Evo matična je GIGA BYTE GA-B75M-D3h

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1373
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2014 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole mas driverje za zvocno Win7 64-bit.

http://download.gigabyte.eu/FileList/Driver/mb_driver_audio_realtek_azalia_7series.exe

Prej odinstaliraj stare. Ponovni zagon. Potem namestitev in ponovni zagon. Ce ne pomaga pa restore na datum pred problemom.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aleksander



Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Prispevkov: 531
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 11, 2014 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako pa zbrišem obstoječe driverje?

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1373
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2014 09:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skozi nadzorno plosco (control panel), gres v programs and Programs and features (Programi in funkcije). Tam bos potem imel zlistane vse programe, ki so trenutno instalirani na tvojem sistemu. Potem pa izberes Realtek Azalia oz. nekaj kar je povezano z zvocno kartico. Ne vem natancno, kako se o ta program imenoval, ker ga nimam instaliranega.

Bi ti pa svetoval, da to opravi nekdo, ki je to ze pocel. Ce pa si dovolj pogumen, pa se loti sam, se clovk tudi tako kej nauci Smile

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fuego



Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Prispevkov: 1027
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2014 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aleksander je napisal/a:
Kako pa zbrišem obstoječe driverje?

hvala


Ram si stestiral?
_________________
Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aleksander



Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Prispevkov: 531
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2014 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem dal te driverje kot mi je bilo svetovano in sedaj zaenkrat ne prekinja nič..

Kako pa stestiraš RAMe?
Bom vsaj pogledal .

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1373
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2014 16:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za testiranje RAMov uporabljam Memtest86. Vec in se druge programe imas tukaj. http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/memorytest.htm

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aleksander



Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Prispevkov: 531
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekako se ne znajdem s tem testiranjem ramov..
Prekinja pa enkrat bolj drugič skoraj nič vglavnem ZELO motečeConfused

Je pa sigurno problem v računalniku,ker ko sem sistem izklopil in predvajal prek TVja je bilo isto.

Vprašal bi,če bi kaj pomagalo , če kupim posebaj neko dobro zvočno kartico?Katero priporočate v tem primeru?


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
NCC2000



Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Prispevkov: 418
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 00:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

računalnik v primeru izvajanja več hkratnih opravil v bistvu vedno prekinja posamezne procese, skače k drugim, se vrača... se pa vse dogaja izredno hitro in glede audija večinoma človeku neopazna. In ko se tako prekinjanje opazi na audio segmentu (prej se seveda vidi počasno delovanje programov) je zadeva res boga. In to mimo grede vpliva tudi na kvaliteto zvoka. Žal živimo v svetu, ko programska oprema forsira nadgradnje strojne opreme, se se vhlih štihata, zato čarunalniki ob uporabi novejših programov venomer kličejo po nadgradnji (pohitritvi, povečanju spominskih enot...).

Sam bi najprej ubil čimveč nepotrebnih procesov, ki ti tečejo na mašini. Lahko, da ti eden od teh procesov (lahko kak nedavno naložen program, celo kak win update, virus..) zajeda in zaseda resurse, CPU ne zmore in eto... Potem pa naprej.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com