Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Daljinski upravljalniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitam za pridobitev.

Tiste click tipke na zgornjem delu deljinca so pa res malo nerodne. Jaz sem si vse preprogramiral tako, da jih praktično ne uporabljam.

V.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Logitec s-510 ima najbrž radijsko in ne IR zvezo?
AverMedie miše ni uspelo spariti s 555!
Kaka ideja?

LP J
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 18:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No končno mi je uspelo pošimati Harmonija!
Zdaj pa da vidimo kako ga bodo posvojili ostali družinski člani.
Vsi ostali daljinci (6 komadov!!) romajo v predal!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gerchy



Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Prispevkov: 607
Kraj: 03

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 00:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očitno nojveše različice podpirajo precej manj naprav, tako da je "One" s podporo 15 napravam edina logična izbira.

Žal ergonomija že na slikah močno zaostaja za daljinci iz devetdesetih let. Tipki za glasnost bi bili bolj uporabni na dnu, touchscreen ravno tako ni vzor prijazne uporabe. Ampak dobro, daljinec se odkupi z res bogato bazo in izjemnimi možnostmi nastavitev, kjer pa za zahtevne geeke seveda ne gre brez pomankljivosti.

Prva in največja zamera je ta, da je simulacija drugih daljincev precej omejena. Na primer, večina ojačevalnikov ima daljince, s katerimi se da krmiliti še druge naprave iste znamke. Harmony tega ne zna, zato ne moremo s selektirano isto napravo krmiliti ojačevalnika in hkrati prestavljati pesmi na CD predvajalniku. Preklop je zamuden, povečati glasnost, pritisniti tipko za aktivacijo izbire, na touchscreenu poiskati drugo napravo, jo potrditi in prestaviti komad. Za spremembo glasnosti je potreben spet isti postopek ...

Druga zamera je nerodno urejanje (po večini) nenatančnih kopiranih programov. Kopije imajo preveč funkcij (ki sploh ne ustrezajo sicer pravilno izbranemu aparatu, ki se sicer dajo izklopiti, ampak potem imamo na displayu škrbine. Stvar je rešljiva z enostopenjskim pomikanjem, kar je časovno izredno naporno.

Pohvalne so "akcije", kjer lahko z eno tipko prižgemo več komponent hkrati, nastavimo ustrezne vhode in presete in si celo določimo tip kanalnika na TV.

Dobrodošel je tudi polnilec, saj imajo pri starejših modelih baterije bolj ali manj kratko življenjsko dobo. In osvetljene tipke.

Se še odločam, ali naj obdržim tole čudo, nekako se vedno bolj nagibam k prodaji. Ga ni čez originalnega daljica, četudi jih mora biti ducat ...
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1495
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
Na primer, večina ojačevalnikov ima daljince, s katerimi se da krmiliti še druge naprave iste znamke. Harmony tega ne zna, zato ne moremo s selektirano isto napravo krmiliti ojačevalnika in hkrati prestavljati pesmi na CD predvajalniku.


Sicer nimam Harmonya zato ugibam. Se ne da daljinec preprosto nauciti z originalnim daljincem? Na Harmony tako npr. izberes CD in potem z originalnimi daljinci ucis vsako tipko posebej. Pod CD na Harmony tako zdruzis komande s CD daljinca kot najpomembnejse funkcije z ampa. Na tak nacin sem jaz naredil s svojim Marantz ucljivim daljincem, da ko na njem izberem CD kontroliram tako MF amp in MF CDP. Ni potrebno preklapljanje.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 09:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poanta Harmony daljincev ni da "upravljaš" naprave, ampak "upravljaš določene aktivnosti". V tem se Harmony razlikuje od ostalih univerzalnih daljincev. V določeni aktivnosti izbereš katere naprave želiš upravljati in si potem izdelaš seznam ukazov, ki so kombinacija teh naprav. Omejen si samo s svojo domišljijo.
Primer: Aktivnost poslušanje glasbe. Harmony prižge ojačevalec in cd player. Na ojačevalcu nastavi ustrezen izhod. Glasnost se uravnava na ojačevalcu, prestavljanje komadov pa na CDji itd. Če zamenjaš aktivnost, npr poslušanje radia je Harmony dovolj pameten, da prestavi ojačevalnik na izhod tuner, ugasne CD (če tako nastaviš) in prižge tuner in nastavi ustrezeno postajo - z enim samim gumbom. Glasnost se uravnava na ojačevalcu, postaje menjaš na tunerju itd. Se je pač treba malo potruditi z nastavitvami...

Sam imam Harmony 555. Za novega sem dal 62€, podpira pa do 15 naprav.
Harmony One se mi zdi pa predrag, za ta denar dobiš že android tablico...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gerchy



Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Prispevkov: 607
Kraj: 03

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JanezBlond je napisal/a:
Poanta Harmony daljincev ni da "upravljaš" naprave, ampak "upravljaš določene aktivnosti". V tem se Harmony razlikuje od ostalih univerzalnih daljincev. V določeni aktivnosti izbereš katere naprave želiš upravljati in si potem izdelaš seznam ukazov, ki so kombinacija teh naprav. Omejen si samo s svojo domišljijo.
Primer: Aktivnost poslušanje glasbe. Harmony prižge ojačevalec in cd player. Na ojačevalcu nastavi ustrezen izhod. Glasnost se uravnava na ojačevalcu, prestavljanje komadov pa na CDji itd. Če zamenjaš aktivnost, npr poslušanje radia je Harmony dovolj pameten, da prestavi ojačevalnik na izhod tuner, ugasne CD (če tako nastaviš) in prižge tuner in nastavi ustrezeno postajo - z enim samim gumbom. Glasnost se uravnava na ojačevalcu, postaje menjaš na tunerju itd. Se je pač treba malo potruditi z nastavitvami...

Sam imam Harmony 555. Za novega sem dal 62€, podpira pa do 15 naprav.
Harmony One se mi zdi pa predrag, za ta denar dobiš že android tablico...

Tega o poanti ne kupim. Da bi nabavil "pametni" daljinec, ker se mi ne da na začetku poslušanja pritisniti treh ali petih tipk? Uporaba ni preveč prijazna in ravno to se pričakuje od daljincev. Če ne lahko vstaneš ...

Akcije so sicer res super, ampak to podpira že veliko novih aparatov. Prižgeš DVD in se prižge še TV na ustrezen vhod. Če bi daljinec imel 15 tipk za hitro izbiro naprav, bi še nekako šlo, tako pa moraš pritisniti tipko izbire, na touch screenu poiskati ustrezno napravo (prikaže le 3 naenkrat) in jo s pritiskom potrditi. Preveč zamudno. In tega se ne da nastaviti, trud gor ali dol.


delfinus je napisal/a:

Sicer nimam Harmonya zato ugibam. Se ne da daljinec preprosto nauciti z originalnim daljincem? Na Harmony tako npr. izberes CD in potem z originalnimi daljinci ucis vsako tipko posebej. Pod CD na Harmony tako zdruzis komande s CD daljinca kot najpomembnejse funkcije z ampa. Na tak nacin sem jaz naredil s svojim Marantz ucljivim daljincem, da ko na njem izberem CD kontroliram tako MF amp in MF CDP. Ni potrebno preklapljanje.

Ja, do neke (neuporabne) mere. Pri uporabi daljinca od ojačevalca ga lahko naučiš nekaj funkcij, recimo številke od 1 do 10, prestavljanje naprej/nazaj. Za previjanje že zmanjka funkcij. Ravno tako se pri izbiri daljinca od CDja ne da programirati/učiti funkcijskih tipk (glasnost, ipd.). Ja, boljša izbira bi bil klasičen daljinec za programiranje, Sonyjevi so vedno bili logični in enostavni. Sem mislil, da je razvoj šel naprej ...

Ehja, primarni namen nakupa je bil ohranitev vintage daljincev, ampak vidim, da bodo morali ponovno v uporabo ...
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še enkrat ponavljam, bistvo Harmonyja so Activitis. To kako si ga nastaviš, je pa odvisno samo od tvoje domišljije. Da se nastaviti praktično vse. Za funkcije ki jih rabiš bolj poredko pa uporabiš softkeys. Res pa je, da je samo nastavljanje zelo zamudno in rabiš večkrat popravljati nastavitve da so nastavljene optimalno (računaj vsaj kako popoldne časa), ampak ko je enkrat nastavljeno, pozabiš in odtehta ves trud.
Če hočeš uporabljati samo "naprave", potem prodaj Harmonyja in si kupi enega navadnega univerzalnega daljinca za 10-20€.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1495
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:

Ja, do neke (neuporabne) mere. Pri uporabi daljinca od ojačevalca ga lahko naučiš nekaj funkcij, recimo številke od 1 do 10, prestavljanje naprej/nazaj. Za previjanje že zmanjka funkcij. Ravno tako se pri izbiri daljinca od CDja ne da programirati/učiti funkcijskih tipk (glasnost, ipd.). Ja, boljša izbira bi bil klasičen daljinec za programiranje, Sonyjevi so vedno bili logični in enostavni. Sem mislil, da je razvoj šel naprej ...


Huh, sem presenecen saj sem pricakoval, da so ti daljinci popolnoma odprti, da si ga nastavis popolnoma po zeljah in da omogocajo zdruzevanje funkcij. Vsekakor se v tem primeru ne bi odlocil zanj, ker je tudi meni pomembno, da zberem napravo npr. CD in lahko kontroliram CD in hkrati tudi nekatere funkcije forsterkerja ala volume in da nauceni volume forsterkerja lahko ostane tudi na volume kontroli harmonya.

Najbolj idealna napravca bi bil kak touch screen, kjer si sam izdelas shemo gumbov, jih poljubno pozicioniras na zaslonu in potem zdruzis funkcije razlicnih naprav. Hkrati bi omogocal BlueTooth, Wi-Fi kontrolo kot tudi IR. To se ziher s kako tablico da, ampak to ze stane.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matajur



Pridružen/-a: Ned Mar 2009 19:19
Prispevkov: 28
Kraj: Pivka

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 13:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer ne vem katere naprave imate, ampak z mojim Harmonijem se z akcijo Poslušaj glasbo prižge ojačevalec ter Squeeze. Potem pa s smernimi tipkami upravljam Squeezebox, z ostalimi pa ojačevalec (glasnost), brez kakega preklapljanja med napravami na daljincu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S Harmonyjem 555 (ali 525) se da nastaviti popolnoma VSE. Samo malo se je potrebno potruditi (ampak res samo majčkeno).

Rešimo problem kontrole glasnosti: recimo, da imamo integriran ojačevalnik in CD player, ki omogoča "volume control". V ACTIVITIES nastavimo "Listen to the music", ki torej zajema 2 komponenti: integrirec in CDP. Dobimo kompleten nabor funkcij obeh naprav. Po defaultu bo kontrola glasnosti pripadala integrircu. V settings-ih lahko naknadno zelo enostavno predamo kontrolo glasnosti CDplayerju.

Tako kot pravi JanezBlond, bistvo so activities, in če jih dobro nastaviš, potem ne potrebuješ nobene mahinacije (preklopa) med napravami.

To velja za 525/555. Dopuščam možnost, da je pri modelu One kaj drugače.

Vili
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gerchy



Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Prispevkov: 607
Kraj: 03

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se posipam s pepelom, res je, "activities" omogočajo ločene kontrole za več naprav hkrati! Da se tudi nastaviti funkcijo za vsak gumb posebej, kot se da tudi ustvarjati gumbe s funkcijami po želji (seveda v okviru predvidenih, ki so v večini dobre kopije originalnih daljincev).

Ampak to velja le v "activities", kjer lahko na primer pri petih napravah, ki so del "activityja", poljubno in posamezno nastavljamo funkcije, denimo tipki za glasnost namenimo ojačevalniku, tipko menu za TV, smerne tipke DVD predvajalniku, tipko enter wooferju ... Uporabno!

Nekako mi primarni dve funkciji (activities in devices) nista delovali povezani, zato sem predvideval, da to ni izvedljivo, čeprav je bila "activity" za gledanje blurayjev prva stvar, ki sem jo nastavil (za štiri komponente) in šele po branju foruma se mi je posvetilo, čemu pri nastavitvah vprašanje o imenu naprave, s katero krmiliš jakost.

Še dobro, da sem pojamral tukaj. Smile

Je pa en velik kiks pri instalaciji softwara in sicer, če ima kdo spremenjene nekatere sistemske parametre, se program sploh noče namestiti. Ob kliku se preprosto ne zgodi nič.

Rešitev je tukaj:
http://logitech-en-amr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/8047

Po namestitvi lahko ponovno nastavimo prejšnje vrednosti.
_________________


Nazadnje urejal/a gerchy Sob Feb 05, 2011 11:43; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1360
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 11:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam one model, in je povsem isto. Recimo, imam aktivnost gledanje filmov. Zbudi mi TV, PC in ojačevalec, in vse tri tudi upravlja, seveda odvisno od nastavitev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 19:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bistvo "Activities" je tudi to da vedno pravilno preklopi med napravami. Npr če izberem Watch DVD mi prižge TV, DVD in amp. in nastavi pravilne vhode na TVju im ampu. Če izberem npr Watch TV mi bo izklopil DVD in amp, vklopil DVB-T, TV pa prestavil na ustrezen hdmi vhod. Če uporabljaš samo Activities bo vse klapalo, ker si daljinec zapomni kateri vhodi na posameznih napravah so bili nazadnje uporabljeni. Če vmes uporabljaš daljinec v "Devices" načinu in npr na televizorju spremeniš vhod "ročno" se lahko zgodi, da naslednjič ko uporabiš Activities npr. na TV ne bo izbral pravega vhoda. Odkar sam uporabljam striktno samo Activities, pa tega problema ni več.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ma_coule



Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27
Prispevkov: 370
Kraj: south of the border

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 20:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj JanezB,
prosim te za pojasnilo, kako gre pri tebi (harmony) ročni preklop med komadi na CD/DVD predvajalniku? Morebitne težave (zamudnost, časovni zamiki ipd.)?
Hvala!

Za Zdravje & For Fun!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 7 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com