Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Daljinski upravljalniki
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 10:50    Naslov sporočila: Daljinski upravljalniki Odgovori s citatom

LOGITECH HARMONY H525
Spomladi sem za cca. 60€ nabavil Logitechov univerzalni daljinski upravljalnik. Zadevica me je navdušila, da je veselje. Programobilen v nulo, nastaviš lahko 15 naprav (z različnimi kombinacijami jih lahko nastavljaš nešteto) in sicer preko posebnega spletnega Logitechovega serverja, ali pa "hard code" preko IR.



V roki leži fantastično, je lahek z modro osvetlitvijo, ki se jo enostavno izklopi. Poleg ostalih ima ZELO zanimiv feature: če ne veš kam si daljinec vtaknil, samo malo "kolovratiš" po stanovanju Very Happy , daljinec je namreč občutljiv na tresljaje, vkolikor dlje časa ni aktiven namreč močno modro zasveti. Tipke so dveh vrst. Tiste, ki so "na klick" so izredne, za razliko od teh pa je malo slabši občutek pri tistih "gumijastih", ampak se človek hitro navadi.

Močno uporabna je tipka Activities, ki je programobilna v smislu, kakšno akcijo smo si zaželeli: poslušanje muzike, gledanje TV, gledanje DVD filmov itd. Primer za gledanje DVD, ko izberemo omenjeno aktivnost, nam daljinec sam poskbi, da se prižge TV, surround sistem, DVD itd. Upošteva tudi potrebne zakasnitve in priklope na ustrezne kanale pri prižiganju naprav.

Tipkam na daljincu lahko določamo tudi zakasnitev, nekatere tipke omogočajo neskončno pošiljanje signala (če jih držimo, npr. volume kontrol), nekatere pa se izvedejo samo enkrat. To je v mojem primeru primarnega pomena, predojačevalec se namreč prižiga in ugaša z isto tipko. S prvim kratkim pritiskom se prižge, nato s kratkim pritiskom za eno stopnjo zmanjša osvetlitev, z dolgim pritiskom, pa se izključi. Vse to in še marsikaj drugega se da zelo enostavno sprogramirati na Logitech H525.

Uporabniški vmesnik je enostaven za uporabo, omenim pa naj še neverjeten Logitechov support. Odgovor na nekaj mojih specifičnih vprašanj so mi poslali v roku 2 ur.

V bazi naprav ima Logitech praktično vse možne naprave, ki sem si jih lahko zamislil. Če se nam torej nove naprave ne da programirati ročno, lahko napravico izberemo iz baze in za vse ostalo je poskrbljeno.

Ocena izdelka 10/10.

Vsaka čast Logitechu za še en biserček v nizu uporabnik napravic. Pravi HI-TECH za sorazmerno malo denarja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gorazd



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Prispevkov: 316
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2009 18:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako kot Vili, sem včeraj tudi jaz posegel po univerzalnem daljincu Logitech Harmony 555. Če je kakšna razlika med 525 in 555 razen v osvetlitvi ne vem. Nisem se pa poglobil v specifikacije. Tako kot je že Vili omenil, je zadeva več kot odlična, saj omogoča kratko malo vse. Da se ga naštelatu za skoraj vsako napravo. Tipka Activities je res odlična, saj si lahko nastaviš nekaj naprav, ki se bodo vklopile istočasno.

Tudi vmesnik je sila preprost in ga pogruntaš brez problema. Potrebno si je pač čas vzeti in malo poskušati.

Tako sem jaz imel problem, ker mi daljinec ni delal vredu na squeezebox-u. Ugotovil sem, da sem v vmesniku pri nastavljanju izbral, da imam SB3 (kar tudi piše v samem squeezecentru), dejansko bi pa moral nastaviti na squeezebox (brez kakšne številke ali česar drugega). Dokler nisem tega pogruntal, je daljinec enostavno trokiral in squeeze ni ubogal na ukaz.

Trenutno imam še en problem. Preko funkcije activities sem si hotel nastaviti bljižnico, ki bi mi prižgala tako nuforca in squeeza. Ker potrebuje nuforce vsaj 10 sec (iz nule), da se aktivira in požene zvočnike, sem nastavil delay za squeez. Vendar zadeva ne funkcionira. Zakaj ne še nisem ugotovil. Bo pa verjetno potrebno povprašati strokovnjake na Logitechu.

Skratka, zadeva je res vredna svojega denarja. Ker se lahko tako rešiš mnogo daljincev.

@Vili

Ali tvoj ekranček na daljincu skozi prikazuje meni, ali po določenem času neuporabe postane clear (torej prazen ekranček).


Lp, G
_________________
"I am the master of my fate
I am the captain of my soul"

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2484
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2009 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si kdo lasti Philipsov daljinec?
Imajo celotno serijo ki sega od 4 do 990€.

Tale recimo stane 50€ (podobno kot logitech).
http://www.lovecnacene.si/philips-sru9400-daljinski-upravljalec/m/40289/details/

Tale pa 990€:
http://www.lovecnacene.si/philips-tsu9600-daljinski-upravljalec/m/58751/

Ima kdo kaj podobnega?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Orpheus999



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44
Prispevkov: 127
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2009 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm.. ima kdo doma Crestron daljinec? S to mašinco lahko kontroliraš popolnoma vse.. Polno programabilen, tako da lahko nastaviš od glasnosti recieverja,do temperature hladilnika,etc.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gorazd



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Prispevkov: 316
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2009 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi na Logitech se da priklopiti skoraj vse (odvisno od tega, če je model v bazi podatkov za kontrole in če ima IR sprejemnik).

Mislim, da je pri izbiri uni daljinca pomemben izgled, ergonomija, simpl vmesnik, ki ti olajša programiranje naprave in pa seveda cena. Ne bom rekel, da je bil moj Harmony poceni, vendar se mi zdi, da za ceno 70€ nudi vse kar bom kdaj potreboval.

Lp, G
_________________
"I am the master of my fate
I am the captain of my soul"

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2678
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2009 23:34    Naslov sporočila: Re: Daljinski upravljalniki Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
LOGITECH HARMONY H525
Spomladi sem za cca. 60€ nabavil Logitechov univerzalni daljinski upravljalnik. Zadevica me je navdušila, da je veselje. Programobilen v nulo, nastaviš lahko 15 naprav (z različnimi kombinacijami jih lahko nastavljaš nešteto) in sicer preko posebnega spletnega Logitechovega serverja, ali pa "hard code" preko IR.

Tudi sam si ga lastim. Ne strinjam pa se z izrazom "Programobilen v nulo".
Dopuščam možnost, da še česa ne vem, ampak za določene naprave sem poizkusil oklestiti(izbrisati) komande. Izbriše jih, ampak ostalih ne kompresira na manj strani, ampak je namesto brisanih prazen prostor. Primer.: Za TV potrebujem samo par komand, ostalo imam na satelitu. Komand za TV je za 17 strani(po 4 komande na stran). Pomeni, da se moram, če imam srečo, skrolati vsaj osem strani!
Akcije so fina stvar. Lahko si sprogramiraš da, ko izbereš DVD player prižge DVD, potem AV receiver, projektor, če imaš programabilne roloje, ti jih spusti dol, ugasne daljinsko nastavljeno luč ... ugasne TV... Komfort.

Zelo pa hvalim njih nabor naprav. Našel sem vse komponente, vključno s Electrocompaniet CDPjem in Hovland predojaćevalcem. Pri tem zadnjem pa ne morem nastaviti izbiranja vira, pa tudi nastavitev glasnosti sem ga moral naučiti.
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Gorazd



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Prispevkov: 316
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 09, 2009 00:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iztok, prosil bi za malo pomoči...

Glede na to, da očitno poseduješ daljinec že nekaj časa, imaš verjetno kakšno foro v malem prstu, medtem ko se jaz iščem.

1. kako pobrišeš funkcijo (konkretno potrebujem za nuforca samo ON in OFF knof, drugega ne potrebujem)
2. imaš v sistemu mogoče podoben promlem kot jaz (ena komponenta je pri vklopu iz standby-a hitrejša od druge - v mojem primeru squeezebox hitrejši od nuforca). Če ja, kako si rešil to zadevo?

Hvala za morebitne odgovore Very Happy

Lp, G
_________________
"I am the master of my fate
I am the captain of my soul"

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 09, 2009 11:25    Naslov sporočila: Re: Daljinski upravljalniki Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
... ampak za določene naprave sem poizkusil oklestiti(izbrisati) komande. Izbriše jih, ampak ostalih ne kompresira na manj strani, ampak je namesto brisanih prazen prostor. Primer.: Za TV potrebujem samo par komand, ostalo imam na satelitu. Komand za TV je za 17 strani(po 4 komande na stran). Pomeni, da se moram, če imam srečo, skrolati vsaj osem strani!


Iztok, jaz imam v meniju SAMO tiste funkcije, ki si jih želim. Ostale sem pobrisal in ne "smetijo" več. Ker sem daljinca sprogramiral skoraj pred letom dni, mi je ušlo iz glave kako sem to dosegel ampak bistvo je da zadeva deluje.

Sicer pa: tisti meni zgoraj praktično ne uporabljam več, vse sem si sprogramiral tako, da imam na tipkah "short-key". Torej tudi ne preklapljam med napravami, ampak imam vse na default napravi. Ne moreš si misliti kako malo tipk človek uporablja vsakodnevno v real-life. Smile

Še vedno sem mnenja, da je daljinec programobilen "V NULO" vsaj kar se tiče realnih pričakovanj, da se razumemo.

Gorazd, modra osvetlitev mi po nekaj sekundah ugasne, meni pa še vedno prikazuje funkcije.

Za vsa vprašanja obstaja Logitech support, ki odgovori v 24 urah.

Vili
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2678
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorazd je napisal/a:
Iztok, prosil bi za malo pomoči...

Glede na to, da očitno poseduješ daljinec že nekaj časa, imaš verjetno kakšno foro v malem prstu, medtem ko se jaz iščem.

1. kako pobrišeš funkcijo (konkretno potrebujem za nuforca samo ON in OFF knof, drugega ne potrebujem)
2. imaš v sistemu mogoče podoben promlem kot jaz (ena komponenta je pri vklopu iz standby-a hitrejša od druge - v mojem primeru squeezebox hitrejši od nuforca). Če ja, kako si rešil to zadevo?


Brisanje funkcij s strani:
Devices - izbereš napravo
Settings
Customize Buttons
tu po želji brišeš in prestaviš (kazalec Gor in Dol na desni) na vrh-zamudno opravilo. Potem nekako dela.

Activities gumba ne uporabljkam- včasih med gledanjem TVja poslušam glasbo ...
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Gorazd



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Prispevkov: 316
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, hvala lepa. Sem uredil zadevo z brisanjem funkcij

Lp, G
_________________
"I am the master of my fate
I am the captain of my soul"

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
JEREMIJA



Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37
Prispevkov: 97
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje bi se pa dalo videti seznam elektronike katere podpira ta dalijinec(kode)... Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gorazd



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Prispevkov: 316
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem seznam videl takrat, ko sem istaliral program na komp. Sem izbiral med proizvajalci, modeli ipd. Nisem pa gledal nič na netu. Če kaj najdem bom sporočil
_________________
"I am the master of my fate
I am the captain of my soul"

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
megane



Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Prispevkov: 152
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JEREMIJA je napisal/a:
Kje bi se pa dalo videti seznam elektronike katere podpira ta dalijinec(kode)... Question


Tukaj preveri

http://myremotesetup.com/EasyZapper/New/Main.asp?WebProcessAction=Start&ReturnUrl=%2FEasyZapper%2F.%2FNew%2FProcSpice%2Flanding.asp&ClassId=PrSpice.ProcSpice&RelativePath=ProcSpice%2F

Ampak po moje ni da ni Wink
Če pa že česa ni pa ga lahko naučiš

LP, Dejan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JEREMIJA



Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37
Prispevkov: 97
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

megane je napisal/a:
JEREMIJA je napisal/a:
Kje bi se pa dalo videti seznam elektronike katere podpira ta dalijinec(kode)... Question


Tukaj preveri

http://myremotesetup.com/EasyZapper/New/Main.asp?WebProcessAction=Start&ReturnUrl=%2FEasyZapper%2F.%2FNew%2FProcSpice%2Flanding.asp&ClassId=PrSpice.ProcSpice&RelativePath=ProcSpice%2F

Ampak po moje ni da ni Wink
Če pa že česa ni pa ga lahko naučiš

LP, Dejan


Očitno moraš biti prijavljen... zato prosim nekoga ki ima vpogled v ta seznam,če lahko pogleda ali je med navedenimi znamkami katera od teh dveh;AUDIO REFINEMENT ali YBA.Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2678
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 00:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JEREMIJA je napisal/a:
Očitno moraš biti prijavljen... zato prosim nekoga ki ima vpogled v ta seznam,če lahko pogleda ali je med navedenimi znamkami katera od teh dveh;AUDIO REFINEMENT ali YBA.Hvala

Oboje je gor. Lahko Napišeš model in kaj predstavlja komponenta(ojačevalec,CD,predojačevalec, DVD...), Ni da ni Laughing
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 1 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com