Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

NAS - Mrežna diskovna polja - obvezen element audiofila?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Edvard



Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Prispevkov: 283
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 30, 2013 14:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz uporabljam najbolj trotlziher varianto - backup nasa na eksterni disk.
Prvo varovalo je seveda mirror, ki deluje le ob izpadu enega od diskov, če pa pride do strele, če crkne nas pa ni garancije, da ne boš ob podatke. Ko se mi zdi da je čas za varnostno kopijo, izvlečem disk, sinhroniziram in disk pospravim nazaj v predal.
_________________
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Prispevkov: 416
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 30, 2013 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Edvard je napisal/a:
Jaz uporabljam najbolj trotlziher varianto - backup nasa na eksterni disk.
Prvo varovalo je seveda mirror, ki deluje le ob izpadu enega od diskov, če pa pride do strele, če crkne nas pa ni garancije, da ne boš ob podatke. Ko se mi zdi da je čas za varnostno kopijo, izvlečem disk, sinhroniziram in disk pospravim nazaj v predal.

Evo, točno to govorim. Edina garancija ti je zunanji disk v nekem predalu in basta. Pa hepi nju jir Twisted Evil
_________________
Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tma



Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Prispevkov: 96
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 30, 2013 23:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Tma je napisal/a:
fuego je napisal/a:
Kaj ti pomaga garancija, če ti gredo podatki. Se pa redko zgodi , da odleti kak disk. Ponavadi crkne elektronika, sesuje se particija....


Če ti crkne en disk se podatki ne smejo zgubit - če se je brezveze sam NAS - ta pač mora bit toleranten do izpada enega diska - v nasprotnem primeru pač dodamo še en disk v računalnik in je problem rešem...

Z večjo garancijo je mišljeno, da so ti diski tudi bistveno kvalitetneje narejeni - že če primeš v roko green ali enterprise disk ti je jasno kateri je kateri - od zgradbe ohišja do same teže.

Res pa je, da največkrat crkne elektronika in potem motor - če se pa sesuje particija je pa največkrat problem na sami strukturi magnetnega nanosa na začetku diska - no to so pa tudi vsi trije vzroki zaredi česar crkujejo diski.


LP


Disk ki se zamenja mora biti identičen sicer ne deluje.


Odvisno od NAS-a - nekateri imajo kar ukaz Rebuild Raid - disk pa mora biti enak ali večji - seveda pa to velja samo za Fault Tolerant polja.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kraljmatjaz



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Prispevkov: 816
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
Danes sem pa jaz domov prinesel Synology DS414. "Samo" še diske (WD 3TB RED) nabavim in zalaufamo zadevo. Seveda, diski stanejo več kot sama naprava. Backup Audio Kontakta z vašimi prispevki bo tako na varnejšem mestu.
Have a nice Day

Matt


Jaz tudi gledam tole zadevco, imam pa vprašanje, ali lahko vanj daš samo dva diska ali so obvezni vsi štirje?
Sicer je rešitev manjši brat DS214, vseeno pa bi raje kupil večjo mašino in jo postopoma dogradil.

Hvala za odgovor.
Miran
_________________
Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1311
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 17:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1279
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 18, 2014 00:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen.
Ja trenutno imam tudi jaz dva diska noter v Raid1 in bom kasneje ko bo potreba dodal še dva.
Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1311
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 18, 2014 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Treba je samo paziti na izbiro raida pri konfiguraciji. Npr Synologymima nek svoj pameten raid, ki se ga enostavno razširi, ko dodaš diske notri. Če imaš fiksiran raid 1, pa nisem ziher da se da diskovno polje razširit. (ali dodaš nov raid 1, ali pa vse pobrišeš in na novo delaš raid. Je pa treba podatke prenesti)
Ampak, tole ni preverjeno, zgolj dajem v vednost.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kraljmatjaz



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Prispevkov: 816
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 18, 2014 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za informacije.

Miran
_________________
Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1279
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 18, 2014 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Treba je samo paziti na izbiro raida pri konfiguraciji. Npr Synologymima nek svoj pameten raid, ki se ga enostavno razširi, ko dodaš diske notri. Če imaš fiksiran raid 1, pa nisem ziher da se da diskovno polje razširit. (ali dodaš nov raid 1, ali pa vse pobrišeš in na novo delaš raid. Je pa treba podatke prenesti)
Ampak, tole ni preverjeno, zgolj dajem v vednost.


Ja tako je. Tudi sam sem imel prej SHR, ki omogoča, da ko dodaš nove diske avtomatsko sam razširi raid polje. Pri tej varianti je vsaj zame problem, ker ne moreš vzeti enega diska ven in ga priklopit na računalnik, ker dele datotek kopira na različne diske. Trenutno imam raid1, torej direkt backup diska. Ko bom dodal nova dva diska bom naredil še enkrat raid 1.
Itak potem na računalniku mapiraš diske kot želiš. Sam imam različne shared folderje kot mrežne diske.
Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Edvard



Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Prispevkov: 283
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2014 11:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fanless NAS od QNAP-a.


_________________
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
submat50



Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05
Prispevkov: 528
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2014 08:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kateri NAS bi mi priporočili. Potrebujem ga samo za BacUp naslednjih mašin:

MiniMac
PC Widows
iPad.

lp matjaz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1279
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2014 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Jaz sem na Synology-u DS414 in sem zadovoljen. Ohišje bi lahko bilo kovinsko kot je pri Qnap-u, kakšnih drugih pomanjkljivosti pa zaenkrat ni. Jaz imam na računalnikih samo operacijski sistem vse ostalo je na NAS. Je pa nekaj, da pri montaži kakšnega videa in podobno ni primerno, da je vsebina na NAS-u, ker je enostavno prepočasen, je kar treba imet disk v računalniku s temi datotekami in potem se naredi backup na NAS.
Kupite nek NAS, ki ima vsaj polje za dva diska, ker tisti z enim ni ravno....
Jaz dam glas za Synology, ker ga najbolje poznam.

Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Danni



Pridružen/-a: Čet Jul 2010 10:38
Prispevkov: 36
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2014 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

submat50 je napisal/a:
Kateri NAS bi mi priporočili. Potrebujem ga samo za BacUp naslednjih mašin:

MiniMac
PC Widows
iPad.

lp matjaz


Jaz imam nekega Dlinka DNS-325, če se ne motim. Ni nič posebnega a povsem zadostuje za backup in torrent odjemalec. Pa še SB server laufa gor. Je pa po moje precej cenejši od QNAP-ov in podobnih zadev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2014 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je sploh kdo nezadovoljen z novim nas-om?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1311
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2014 18:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, jaz sem zadovoljen z synology ds1511
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 6 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com