Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

NAS - Mrežna diskovna polja - obvezen element audiofila?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mitko



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20
Prispevkov: 343
Kraj: Brezovica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf, a ti kaj za seboj bereš?

Point: kaj točno si delal, da ti je štekalo? Rad bi stestiral. Meni se zatika malenkost, če hitro letim po albumih, vendar je zbirka precej obsežna.
_________________
Zavetišče Planina nad Vrhniko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 848 442
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No mogoče sem pretiraval, ampak nekateri želijo odzivnost na stotinke. Bom bolj natančen. Jaz nisem zahteven in mi je v redu če se tist časovni krogec 2 krat do 5 krat zasukne, preden se odpre music folder z vsemi izvajalci. Predvidevam, da je to 2-5 sekunde. Pri izboru izvajalca se odpre takoj oz. se ponavadi zasukne manj kot za krog. Če dam kake nove albume gor, potem se prvič pri odpiranju skupnega folderja izvajalcev suče kake 10 krat, pol naprej pa 2 do 5 krat.
Men je to super. Zahteve so pa lahko različne. Mogoče Synlogy vse odpre manj kot v sekundi. Je pa vse skupaj verjetno odvisno od velikosti zbirke, kolk downloadaš....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mitko



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20
Prispevkov: 343
Kraj: Brezovica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je, 4x se je obrnil, da je nalozil vse albume Laughing Ce se premikam po zacetnih crkah albumov, se naslovi pokazejo takoj, slike pa morda potrebujejo sekundo od vrha zaslona do dna. Skratka, ce ti nebi omenil, nebi niti opazil. Se gmailov account potrebuje vec, da se nalozi Very Happy Skratka, zadovoljen z basic NAS-om.
_________________
Zavetišče Planina nad Vrhniko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 848 442
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.bit-tech.net/hardware/2011/10/23/netgear-readynas-ultra-2-review/2

Tukile je test brzine
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Prispevkov: 416
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa je to za ene zadeve:

http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=1140

Jo prodaja BB po ceni 170.- eurov.
http://www.bigbang.si/trdi-diski/wd-my-cloud-3tb-gb-lan-wd-555108

A gre za nas server ali...?
_________________
Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
fuego



Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Prispevkov: 1027
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 14:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne prodaja to samo Big Bang. To so novi mrežni diski od WD-ja do katerega lahko dostopaš tudi preko internetnega brskalnika ne samo preko ftp-ja.
Samo to je samo en disk... če hočeš varnost potem predlagam 6tb varinato z 2x po 3tb diskoma v raidu:

Western Digital MY BOOK LIVE DUO 6TB mreža 10/100/1000, RAID

Vmesnik: mrežni
Hitrost prenosa: 10/100/1000 Mb/s
Kapaciteta: 6TB
Barva: črna

Dodatno: RAID 1

Cena : 378€
_________________
Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Prispevkov: 416
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 15:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Ne prodaja to samo Big Bang. To so novi mrežni diski od WD-ja do katerega lahko dostopaš tudi preko internetnega brskalnika ne samo preko ftp-ja.
Samo to je samo en disk... če hočeš varnost potem predlagam 6tb varinato z 2x po 3tb diskoma v raidu:

Western Digital MY BOOK LIVE DUO 6TB mreža 10/100/1000, RAID

Vmesnik: mrežni
Hitrost prenosa: 10/100/1000 Mb/s
Kapaciteta: 6TB
Barva: črna

Dodatno: RAID 1

Cena : 378€


Za varnost oz.kopijo bi uporabil neodvisen zunanji trdi disk ki ga imam in pika. Za laufanje audio/video vsebin pa samo tega. To bi šlo, a ne?
_________________
Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MAre007



Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Prispevkov: 476
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="HIFRIK"]
fuego je napisal/a:
Western Digital MY BOOK LIVE DUO 6TB mreža 10/100/1000, RAID
Za varnost oz.kopijo bi uporabil neodvisen zunanji trdi disk ki ga imam in pika. Za laufanje audio/video vsebin pa samo tega. To bi šlo, a ne?
HIFRIK pozdravljen,
starejši WD modeli imajo USB vhod samo za dodaten priklop zunanjega USB diska do katerega se dostopa le prek mreže! Torej se z WD BOOKa prek USBja ne da direkt prenašat datotek, ampak samo prek mreže, kar pa je zelo zelo počasi.

lp Mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Prispevkov: 416
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 16:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="MAre007"]
HIFRIK je napisal/a:
fuego je napisal/a:
Western Digital MY BOOK LIVE DUO 6TB mreža 10/100/1000, RAID
Za varnost oz.kopijo bi uporabil neodvisen zunanji trdi disk ki ga imam in pika. Za laufanje audio/video vsebin pa samo tega. To bi šlo, a ne?
HIFRIK pozdravljen,
starejši WD modeli imajo USB vhod samo za dodaten priklop zunanjega USB diska do katerega se dostopa le prek mreže! Torej se z WD BOOKa prek USBja ne da direkt prenašat datotek, ampak samo prek mreže, kar pa je zelo zelo počasi.

lp Mare


Mare, nisem te čisto razumel, ampak tukaj ni govora o MYBOOK-u, ampak o MYCLOUD-u Cool
_________________
Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MAre007



Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Prispevkov: 476
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 17:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HIFRIK je napisal/a:
Mare, nisem te čisto razumel, ampak tukaj ni govora o MYBOOK-u, ampak o MYCLOUD-u Cool

Saj verjetno je znano, da USB vhod služi samo za "povečanje" kapacitete MYCLOUDA. Ne moreš npr. direktno kopirati datotek z notranjega diska MYCLOUDA na zunanji USB disk (in obratno), ampak tečejo podatki z notranjega diska preko kontrolerja, mreže v računalnik, z njega pa nazaj preko mreže, kontrolerja, USB porta na MYCLOUDu na zunanji HDD.

lp Mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Prispevkov: 416
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
HIFRIK je napisal/a:
Mare, nisem te čisto razumel, ampak tukaj ni govora o MYBOOK-u, ampak o MYCLOUD-u Cool

Saj verjetno je znano, da USB vhod služi samo za "povečanje" kapacitete MYCLOUDA. Ne moreš npr. direktno kopirati datotek z notranjega diska MYCLOUDA na zunanji USB disk (in obratno), ampak tečejo podatki z notranjega diska preko kontrolerja, mreže v računalnik, z njega pa nazaj preko mreže, kontrolerja, USB porta na MYCLOUDu na zunanji HDD.

lp Mare


Aja, saj to mi je jasno. Seveda rabiš comp da vse zadeve prekopiraš, ne gre direkt. Saj to ni noben problem. Finta je v tem, da imaš backup oz.shrambo lepo na "suhem", ko jo rabiš jo priklopiš, drugače pa lepo leži nekje v predalu. Se mi zdi bolj pametno kot raid variante, kjer nonstop nekaj laufa, pa nevarnost el.udara...
_________________
Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
fuego



Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Prispevkov: 1027
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hifrik: Po svoje maš prav, samo imaš več dela. Jaz ponavadi skoraj vsak dan naložim kak FLAC album, potem bi moral vsak dan priklapljat disk in ga pospravljat nazaj v predal. Jaz imam kopijo FLAC mape na drugem disku v PC-ju. Kar se tiče pa prenašanja podatkov imajo vsi NAS-i giga povezavo, ki je hitrejša kot prenos preko USB -ja. Najhitrejši prenos je preko e-sata vodila, ker je to isto kot bi imel disk priklopljen na SATA vodilo.
_________________
Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tma



Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Prispevkov: 96
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 21:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Kar se tiče pa prenašanja podatkov imajo vsi NAS-i giga povezavo, ki je hitrejša kot prenos preko USB -ja. Najhitrejši prenos je preko e-sata vodila, ker je to isto kot bi imel disk priklopljen na SATA vodilo.


Dejansko je to samo nazivna hitrost povezave v realnih sistemih pa ponavadi neprimerno manjša - ogromno je pač odvisno od samega procesorja v NAS-u in OS-a samega NAS-a.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1294
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 18, 2013 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me kakšne diske dajete v NAS enote. So to standardni kot je npr. WD Green ali pa naj bi bili kao "special for NAS" kot je Red serija WD. Kakšne imate kapacitete posameznih diskov? Je kdo opazil temperaturne razlike med diski?
Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Edvard



Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Prispevkov: 284
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 18, 2013 11:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Do sedaj sem bil prepričan, da green diski ne gredo v nase, da se splača vgraditi kvaliteto, kot sta WD black ali Seagate Barracuda. Sam imam dva black diska v mirrorju, vsa leta delata bp, sedaj pa berem, da ne gre za srečno izbiro. Velja za QNAP: http://wiki.qnap.com/wiki/Compatible/Incompatible_Hard_Drives
Bo treba obnoviti prepričanja. Sad
_________________
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 4 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com