Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

NAS - Mrežna diskovna polja - obvezen element audiofila?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kim Gordon



Pridružen/-a: Čet Nov 2013 18:13
Prispevkov: 58

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kim Gordon je napisal/a:

Še konkretno: če imaš v NASu navaden RAID 1 in ti crkne NAS (diska sta OK), ali si brez drugega ustreznega (enakega) NASa lahko kaj pomagaš - lahko prebereš podatke s katerega od diskov?


Še bolj konkretno: če uporabljaš linux ali če posebej v ta namen zaženeš PartedMagic:
če v računalnik vtakneš en trdi disk iz NASa, ki je deloval v RAID 1 - boš prišel do podatkov?

Je to že kdo probal, z diskom iz katerega NASa?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomazb



Pridružen/-a: Tor Sep 2012 20:34
Prispevkov: 23
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz sem z nakupom mojega NASa (Buffalo LinkStation) naredil napako - glavni namen nakupa je bil njegova uporaba kot media server. stvar ne zlaufa... oziroma zlaufa že, sam crkuje vmes Very Happy zato moram uporabljat media server ki mi laufa s PCja. to pa je ravno tisto čemur sm se hotel izognit.

mogoče se morem še malo poigrat z nastavitvami, drugače izbrat mape katere želim deliti po mreži (zbirka je namreč kar obsežna).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 11:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Diskovna polja hehe, že kar malo poetično. Jaz sem vzel Netgearov nas ultra 2, čisto poceni je bil in lepo dela s skvizom, wd playerjem... pa še praktično neslišen je. To ni noben strošek 1000 eur kot je nekdo zapisal, ampak 200-300 eur z diski vred, odvisno koliko in kakšne vzameš. Non stop je prižgan in seeda okolju prijazno. 1000 eur je verjetno nek najnovejši top performas nas, sam potem je že res vprašanje zakaj ne bi imel kar še en računalnik kot server.
Če ima kdo kak nasvet za free cloud software se priporočam. Tonido, ki sem ga našel ni najbolj stabilen. Mogoče zaradi dinamičnega ip. Aja, pa torrente mora podpirat ta software.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Prispevkov: 2635
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za domačo rabo v NAS ne vidim nekega smisla, za manj denarja se PC opremi z SSDji in si zmagal.

HDD in SSD naj bi v teoriji delovala podobno, v praksi pa je zgodba drugačna, pa ne samo, da se OS na SSD zažene way hitreje in aplikacije laufajo way hitreje, brez zatikanja.
Tudi PC se na music server preko SSD logira kot švicarska ura, hipno, je stabilnejši in malček hitrejši, ko plešeš po knofih, SB ne "zmrzuje in šteje knofov", živo ugodje...
SSD za OS in SSD kot enota za glasbeno zbirko za music server sta edina prava stvar.
Ostanek zbirke hranim na zunanjih HDDjih in če bi že hotel, del prenesem na SSD 2 in zbrišem prejšnjo zbirko ali pa samo naslovim kot vir za music server oznako HDDja z imenom glasbene zbirke, poskeniram komplet zbirko na HDD in stvar že igra.

S tem, da je matična plata mojega PCja stara 6 let, zato do neke mere niti ne podpira čisto vseh prenosno hitrostnih dobrot najnovejših SSDjev, pa še vedno je tudi z njo razlika med HDD in SSD kot dan in noč.
_________________
Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mitko



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20
Prispevkov: 343
Kraj: Brezovica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 12:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Diskovna polja hehe, že kar malo poetično. Jaz sem vzel Netgearov nas ultra 2, čisto poceni je bil in lepo dela s skvizom, wd playerjem...

lp


Kaksen wd player imas to? Jaz sem razlicne stvari testiral in se se najbolje obnese squeeze player. S skifto pa dostopam do nasa..
_________________
Zavetišče Planina nad Vrhniko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 848 442
Zuluf



Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Prispevkov: 677
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 14:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:
Zuluf je napisal/a:
Diskovna polja hehe, že kar malo poetično. Jaz sem vzel Netgearov nas ultra 2, čisto poceni je bil in lepo dela s skvizom, wd playerjem...

lp


Kaksen wd player imas to? Jaz sem razlicne stvari testiral in se se najbolje obnese squeeze player. S skifto pa dostopam do nasa..


Skviza mam za musko, wd tv live pa pretežno za filme. To je za doma. Oba sicer delata bp.
Za remote dostop sem nekaj časa uporabljal tonido, ker si lahko remote upravljal tudi torrente, musko poslušal... ampak ni najbolj stabilno delovalo. Skifte še nisem probal, to je menda samo za dostop do datotek pa shranjevanje. Za torrente mam zdej transmission, ampak lahko samo doma štimam dolpotege. Bom dal gor še skifto pa da vidim. No vsaj shranjuješ jih lahko ziher na nas, če jih že ne moreš zagnat Smile Ma če bi bil maher bi se povezal gor brez softwera pa štimal vse Very Happy

A ti s squeeze playerjem pol muziko posušaš na remote lokacijah al kaj si hotel reč? Kolk morš met sploh uploada za flace. Js mam mnde 1Mb in to ne vem če je glih dost.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1370
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@kim gordon
Hoj,

So resevali NAS diske

Klik 1 = http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2058632
Klik 2 = http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1805978/nas-bad-drives-good-recover-data.html
Klik 3 = http://forums.seagate.com/t5/BlackArmor-NAS-Network-Storage/Seagate-NAS-110-Network-Data-Recovery/m-p/200121
Klik 4 = http://www.tomshardware.co.uk/forum/288606-32-iomega-home-network-storage-data-recovery-help
Klik 5 = http://www.tomshardware.co.uk/forum/251131-32-recovering-data-link

Pod wins NAS Data Recovery, kot ze omenjeno. So pa seveda se druge resitve, bos videl na zgornjih linkih.
lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1315
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SSD je fin, a ko rabiš kakih 6-8 ali več TB prostora, me zanima kako bi razmišljal o SSDju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NCC2000



Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Prispevkov: 417
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
SSD je fin, a ko rabiš kakih 6-8 ali več TB prostora, me zanima kako bi razmišljal o SSDju.


mogoče tako, selekcinoniraš zbirko in pričneš brskati za razprodajami tehnooško "zastarelih" SSD-jev, ki so za arhiv čisto okej ... vsekako pa je to danes še drag špas ..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kim Gordon



Pridružen/-a: Čet Nov 2013 18:13
Prispevkov: 58

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SSD je fin ... dokler ne crkne.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kraljmatjaz



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Prispevkov: 828
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 17:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Diskovna polja hehe, že kar malo poetično. Jaz sem vzel Netgearov nas ultra 2, čisto poceni je bil in lepo dela s skvizom, wd playerjem... pa še praktično neslišen je. To ni noben strošek 1000 eur kot je nekdo zapisal, ampak 200-300 eur z diski vred, odvisno koliko in kakšne vzameš. Non stop je prižgan in seeda okolju prijazno. 1000 eur je verjetno nek najnovejši top performas nas, sam potem je že res vprašanje zakaj ne bi imel kar še en računalnik kot server.
Če ima kdo kak nasvet za free cloud software se priporočam. Tonido, ki sem ga našel ni najbolj stabilen. Mogoče zaradi dinamičnega ip. Aja, pa torrente mora podpirat ta software.

lp


Zakaj sem prišel na 1000Eur, pa ne da bi to bil neki najzmogljivejši stroj, bolj bi rekel neka dobra sredina.
Primer:
Synology DS414 ca.400Eur
4x WD REd 3Tb diski po 120 Eur = 480Eur

Kot vidiš sploh nismo daleč od 1Keura, s tem, da so diski v spodnjem cenovnem razredu, komot lahko daš 200 za disk.
S tako konfiguracijo recimo imaš na razpolago 9TB prostora v RAID 5 sistemu.
9TB, je to preveč prostora za eno glasbeno zbirko?
Če imaš v mislih samo v FLAC zripane CDje tega prostora verjetno ne boš nikoli izkoristil do konca. Ampak pomisli, da poleg CDjem dodaš nekaj HD posnetkov, pa nekj zripanih SACDjčkov, in kakšen Bluray koncetrt/film.
Ne bom trdil da bo prostora zmanjkalo, to ne, bo pa glih prav, da ne bo treba nekaj časa mislit na nove nakupe.
Tako je pač moje mišljenje, ker nerad pogosto kupujem , raje kupim enkrat in malce bolje , ni to kakšna "top shit" roba, pa da mi to nekaj let služi. po možnosti brez skrbi.
Pa še nekaj, jaz tak NAS vidim obvezno ob računalniku-media serverju, s katerim upravljati glasbeno reprodukcijo, nikakor pa ne , da bi direktno z NASa sviral, čeprav je seveda tudi to možno.

Lp,
Miran

PS.: ko sem to pisal, sem se zavedal, da rinem preko letošnjega budgeta, pa bo treba verjetno se omejiti na kakšen manjši sistem z dvema diskoma, recimo Synology DS214...
_________________
Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mitko



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20
Prispevkov: 343
Kraj: Brezovica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 17:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
mitko je napisal/a:
Zuluf je napisal/a:
Diskovna polja hehe, že kar malo poetično. Jaz sem vzel Netgearov nas ultra 2, čisto poceni je bil in lepo dela s skvizom, wd playerjem...

lp


Kaksen wd player imas to? Jaz sem razlicne stvari testiral in se se najbolje obnese squeeze player. S skifto pa dostopam do nasa..


Skviza mam za musko, wd tv live pa pretežno za filme. To je za doma. Oba sicer delata bp.
Za remote dostop sem nekaj časa uporabljal tonido, ker si lahko remote upravljal tudi torrente, musko poslušal... ampak ni najbolj stabilno delovalo. Skifte še nisem probal, to je menda samo za dostop do datotek pa shranjevanje. Za torrente mam zdej transmission, ampak lahko samo doma štimam dolpotege. Bom dal gor še skifto pa da vidim. No vsaj shranjuješ jih lahko ziher na nas, če jih že ne moreš zagnat Smile Ma če bi bil maher bi se povezal gor brez softwera pa štimal vse Very Happy

A ti s squeeze playerjem pol muziko posušaš na remote lokacijah al kaj si hotel reč? Kolk morš met sploh uploada za flace. Js mam mnde 1Mb in to ne vem če je glih dost.


Aha, wd player je hardware Embarassed Very Happy
Ja, poslusam na sistemu preko Toucha, veliko pa tudi na tablici. Tuoch je na kablu v kleti, tablica pa preko wifi bp deluje s flaci v 1. nadstropje. S skifto si izberem player in potem tam predvajam. Sama skifta ima problem, ker je tezko navigirati po albumih. Je pa hitra.
A transmission ti dela?? Si imel tezave z namestitvijo? Pri meni se ni hotel zagnat.. Cela j... preden je uspelo.
Sicer pa NAS deluje bp. Imam enakega kot Zuluf, 2x 3tb v raidu. Slisim ga samo, kadar ga vklopim in ventilator na polno zastarta. V pol minute ga ni vec slisati. Edini problem se pojavlja obcasno, ko se dolocene naprave ne morejo povezati na router. To je problem routerja, ki verjetno ne more vec sprocesirat toliko naprav v hisi. Po resetu spet deluje nekaj casa.
_________________
Zavetišče Planina nad Vrhniko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 848 442
mestn pu



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Prispevkov: 2635
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
SSD je fin, a ko rabiš kakih 6-8 ali več TB prostora, me zanima kako bi razmišljal o SSDju.
Na toliko prostora na diskih strpaš glasbe za nepretrgano 20-30 letno poslušanje. Wink
SB streamer z SSD-SSD deluje hipno.
Moj SB in Marconijev dock sta nafrizirana preko nivoja Transporterja(pa ne samo, da Transporter ne premore nafriziranega Shunt A napajanja, nafrizirana sta v notranjosti, nafrizirana sta z Marconi&M Pu notranjim in zunanjim Ag-Cu ožičenjem) in nekako se strinjava, ker so pri obeh v akciji SSDji, da obstaja tudi slišna razlika med špilanjem z HDD in z SSD, čeprav je tehnično ni mogoče dokazat.
SSDji se bodo cenili in sčasoma se bosta oba moja SSDja umaknila večjim in pristala v domačih laptopih in desktopih.
_________________
Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1315
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestn, trenutno imam v dnevni sobi 4 računalnike, kjer so notri:
64Gb SSD
160Gb SSD
250Gb SSD
256Gb SSD
In še v službenem notebooku mam 256GB SSD, sam ga danes nisem domov nesel. Torej SSD diskov je dovolj, naj ima NAS lepe klasične diske.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MAre007



Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Prispevkov: 476
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
... in nekako se strinjava, ker so pri obeh v akciji SSDji, da obstaja tudi slišna razlika med špilanjem z HDD in z SSD, čeprav je tehnično ni mogoče dokazat.

... jasno, saj se HDD vrti in praska, SSD pa je popolnoma tih ... ha, ha

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 2 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com