Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ck
Pridruen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1605 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
DomaĆØa marmelada je OK za palaĆØinke (ĆØe ni Nutele )
Ampak marmelada s Ŕmornom _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
before
Pridruen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2796 Kraj: RuŔe
|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
ck je napisal/a: | DomaĆØa marmelada je OK za palaĆØinke (ĆØe ni Nutele )
Ampak marmelada s Ŕmornom |
Pa saj Å”morn in palaĆØinke so en in isti "Å”morn" . Torej ĆØe gre marmelada z palaĆØinkami, potem gre tudi z Å”mornom. In ko smo že ravno pri Å”mornu, jaz imam najraje malo sladkanega z navadnim belim sladkorjem in z doma narejenim jabolĆØnim kompotom. Kupljeni kompoti so mi odloĆØno presladki in tudi sicer preveĆØ moĆØnega okusa. Nekateri pa imajo radi Å”morn z rozinami... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljÅ”emu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
Nazaj na vrh |
|
|
UserName
Pridruen/-a: Tor Feb 2011 21:46 Prispevkov: 106 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 01:18 Naslov sporočila: |
|
|
A ni Ŕmorn z rozinami -> carski praženec, Ŕmorn brez rozin -> Ŕmorn?
Tisto s ĆØokolado, mi je dalo idejo.
Će bi stalil milko in Å”morn 'potopil' not, bi (potencialno!) lahko dobil vredi sladico! Kot so japke/banane ipd. s ĆØokolado. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
HIFRIK
Pridruen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je božansko?
Å marn ali palaĆØinke namažeÅ” z marmelado, prelijeÅ” s topljeno ĆØokolado in potrosiÅ” s kokosovo moko
OrgazmiĆØno! _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
Pridruen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 5984 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:36 Naslov sporočila: |
|
|
Za kosilo preprosto: juha z rižem in notri Å”e riba kokot, razrezana na tri kose. Soljeno malo, dva stroka ĆØesna, nekaj lovorovih listov. KuhaÅ” 14 minut.
Ko je v krožniku dodaÅ” sesekljan ĆØesen in peterÅ”ilj. Poanta je sveže ulovljena riba. To se topi v ustih.
Kot priloga solata, rdeĆØa pesa in seveda kozarec malvazije. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pet Okt 19, 2012 12:47; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
UserName
Pridruen/-a: Tor Feb 2011 21:46 Prispevkov: 106 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:45 Naslov sporočila: |
|
|
HIFRIK je napisal/a: | Kaj je božansko?
Å marn ali palaĆØinke namažeÅ” z marmelado, prelijeÅ” s topljeno ĆØokolado in potrosiÅ” s kokosovo moko
OrgazmiĆØno! |
Pa sem mislil, da sem bil orginalen...
Će mi uspe to za vikend naredit poroĆØam!
Danes pa nekaj italjanskega. Carbonara ali pizza, to je sedaj vpraŔanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vojcb
Pridruen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:50 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | Za kosilo preprosto: juha z rižem in notri Å”e riba kokot, razrezana na tri kose. Soljeno malo, dva stroka ĆØesna, nekaj lovorovih listov. KuhaÅ” 14 minut.
Ko je v krožniku dodaÅ” sesekljan ĆØesen in peterÅ”ilj. Poanta je sveže ulovljena riba. To se topi v ustih.
Kot priloga solata, rdeĆØa pesa in seveda kozarec malvazije. |
Ja v redu, samo si pozabil na lastovko uliti Å”e malo domaĆØega olivca... _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaÅ”......
Nazadnje urejal/a vojcb Pet Okt 19, 2012 12:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Jazstsem
Pridruen/-a: Sre Jan 2009 19:47 Prispevkov: 31 Kraj: MoravĆØe
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
SpraÅ”ujem se...ĆØe bi bil segedin kaj boljÅ”i, ĆØe bi zamenjal prikljuĆØni kabel Å”tedilnika z boljÅ”im? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vojcb
Pridruen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer se pa ve, da je kvalitetna riba najboljÅ”a na leÅ”o, ĆØeprav imajo Slovenci ribe najraje na žaru... _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaÅ”...... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
Pridruen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 5984 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
... in v postelji ... _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vintagesonic
Pridruen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1426 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
Jazstsem je napisal/a: | SpraÅ”ujem se...ĆØe bi bil segedin kaj boljÅ”i, ĆØe bi zamenjal prikljuĆØni kabel Å”tedilnika z boljÅ”im? |
Hja, zelo kompleksno in integralno vpraÅ”anje. V bistvu je najbolj pomembno v kateri klasi pravzaprav "Å”porget" deluje in na kakÅ”en naĆØin je konektiran prikljuĆØni kabel na Å”tedilnik. Soundstage segedina je popolnoma razliĆØen v klasi A, AB, ali celo D. Će je segedin sluĆØajno preveĆØ kisel, ali je v njemu preveĆØ mesa, se priporoĆØa tudi rahla terapija s switching steklokeramiĆØnimi Å”oki ampak samo do meje , ko se ne sežge elektriĆØna instalacija v hiÅ”i.
Zaželjeno je, da se na komandi ploÅ”ĆØi vgradi tudi kakÅ”na lampica, po možnosti namesto triode tlivka, za boljÅ”i "žmoht" jedi. Proizvajalci in Å”e posebej poznavalci tudi odsvetujejo zamenjavo tovarniÅ”ko konektiranega preperelega kabla, ker ti ob tem propade "lifetime" garancija za izdelek.
OdloĆØitev bo težka! Na koncu, ko se vse poje in segedina zmanjka, je itak isti Å”morn.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vojcb
Pridruen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | ... in v postelji ... |
Uf, na to sem pa ĆØisto pozabil, ali imate tam na obali kaj rib na lagerju-ledu...za starega pomorca, ki pa Å”e ni ĆØisto star, Å”e plava.. _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaÅ”...... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
galop
Pridruen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
Jazstsem je napisal/a: | SpraÅ”ujem se...ĆØe bi bil segedin kaj boljÅ”i, ĆØe bi zamenjal prikljuĆØni kabel Å”tedilnika z boljÅ”im? |
haha ĆØe bi dal kakÅ”nega za par jurjev se sigurno nebi dalo primerjati _________________ vintage , Diy |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nomad
Pridruen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
Jazstsem je napisal/a: | SpraÅ”ujem se...ĆØe bi bil segedin kaj boljÅ”i, ĆØe bi zamenjal prikljuĆØni kabel Å”tedilnika z boljÅ”im? |
Segedin bi bil prav gotovo boljÅ”i, ĆØe bi sestavine narezali s kvalitenim keramiĆØnim nožen, kot je Kyocera.
KeramiĆØni nož ne spreminja okusa hrani tako kot kovinski in ne povzroĆØa oksidacije.
BoljÅ”e bi se skuhal in tudi okusnejÅ”i bi bil, ĆØe bi se pripravil v keramiĆØni posodi Emile Henry na Å”tedilniku AGA. NaĆØin kako se distribuira toplota, je za kuhanje zelo pomembno. KeramiĆØna posoda je v tem najboljÅ”a, približek je emajlirana litoželezna psoda, na primer Staub.
Citiram: | The AGA cooker has a cast-iron body which is a dense, strong and stable metal enabling heat absorption, storage and transmission. The heat is released in the form of radiant heat, it is this radiant heat that gives the AGA the ability to cook food all day and keep it warm for hours whilst preserving the flavour, moisture and texture of the food.
The Aga cooker was invented in 1922 by the Nobel Prize-winning Swedish physicist Gustaf DalĆ©n (1869ā1937), who was employed first as the chief engineer of the Swedish AGA company
|
Tudi kuhinja ima svoj high end in tudi tu so zagreti gurmani na eni strani in na drugi tisti, ki nimajo razvitega okusa in prisegajo na ĆØimveĆØje dunajske in podoben junk in vedo vse o vsem ter se norĆØujejo iz prefinjenega okus prvih. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
HIFRIK
Pridruen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Okt 19, 2012 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
"Vintage"
_________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|
Zadnje teme - HI-FI |
-
Dogodki v svetu HI-FI-ja, sreĆØanja
Sejem gramofonskih ploÅ”ĆØ
-
CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Kaj trenutno posluŔate?
-
Dogodki v svetu HI-FI-ja, sreĆØanja
Bristol HI-fI show
-
HI-FI
SluŔalkarski sistemi
-
HI-FI
MySqueezebox.com DOWN?
-
Do-It-Yourself
Spet nov lampaÅ”
-
HI-FI
Nova igraĆØa je doma......
-
Do-It-Yourself
DIY popravila
-
CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Tidal
-
HI-FI
Roon labs
-
CD, Vinil, DVD, Blu-ray
YouTube & stuff
-
HI-FI
DAC?
-
HI-FI
Uvoz naprave iz ZDA
-
HI-FI
ZvoĆØniki - izkuÅ”nje - predlog
-
HI-FI
Kam na popravilo?
|
|