Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 134, 135, 136, 137  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stormsonic



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Prispevkov: 733
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2015 12:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se prav spomnim, okoli 1 A v delovanju. Ko se vklopi in se sistem postavlja, pa okoli 1,2 - 1,3 A.
Če takrat napajalnik "počepne" in napetost pade, se ne bo vklopil. Enako velja za SB classic.
Oba, SB classic in Touch, pa ne marata napajalnika z veliko izhodno impedanco oziroma ne igrata najbolje v takšnem primeru.
_________________
My DMM will go only to 10, maybe your DMM can go to 11?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klement



Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:15
Prispevkov: 69
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2015 08:51    Naslov sporočila: "kompresiran" FLAC Odgovori s citatom

Pozdravljeni
po dolgem času sem spet na forumu in upam, da se bo moje sporočilo/vprašanje pojavilo na pravem mestu (SB, FLAC ipd.)

Imam inštaliran Logitech Media Server na Synology, ripani CD-ji se tudi že pošteno nabirajo na tem NASu in tudi glasbo se da od tukaj (preko SB) lepo predvajat na HiFi.

Imam pa en problem bolj "iracionalne" narave. Ko z XLD ripam CDje, ima ta program možnost nastavitve kompresije za FLAC formate. Čeprav vem, da med kompresiranimi flaci in nekompresiranimi flaci glede KVALITETE ZVOKA ni nobene razlike ( http://www.hydrogenaud.io/forums/index.php?showtopic=94926 ) saj naj bi šlo pri kompresiji le za manjšo datoteko, pa si ne morem kaj, da tega ne bi vprašal še vas. Ne moti me toliko, da je kompresiran flac enkrat manjši (npr. 40 namesto 80 MB), me pa izredno bega BitRate, ki je nekopreesiran npr. okoli 1100 mbps, kompresiran pa okoli 700 mbps.

A) Kar želim je da mi še slovenski audiofili Smile le potrdite, da to dejansko nima povezave z kvaliteto zvoka in da lahko mirno nadaljujem z ripanjem kompresiranih flacov z nižjim bitrate-om.

še dve podvprašanji.

B) Ali obstaja kakšne dober porgram za taganje flacov potem, ko so ti že ripani in shranjeni v folderjih. Šlo bile za manjše popravke zvrsti glasbe, letnic albumov ipd.

C) Ali sploh obstaja "24 bit" flac. Se pravi da 24 bit CD direkt zripaš v 24 bit flac, ali gre tukaj bolj za naknadne postopke.

lep pozdrav
Klement
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 130
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2015 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Večja kompresija zahteva več računske moči za samo kodiranje, to pomeni da poteka počasneje. Bitrate v tem primeru pomeni stisnjene podatke. Pri dekodiranju načeloma to ni problem, ker zahteva to opravilo manj procesne moči kot kodiranje.

Za urejanje tagov priporočam MP3tag, ima res vse kar potrebuješ za urejanje tagov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stormsonic



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Prispevkov: 733
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2015 11:06    Naslov sporočila: Re: "kompresiran" FLAC Odgovori s citatom

klement je napisal/a:

C) Ali sploh obstaja "24 bit" flac. Se pravi da 24 bit CD direkt zripaš v 24 bit flac, ali gre tukaj bolj za naknadne postopke.


Ja, FLAC je lahko 24-bitni.

Po standardu je zapis na CD ploščku 16-bitni in 44.1kHz vzorčenje, torej bo potrebna pretvorba iz 16 na 24 bitov.
_________________
My DMM will go only to 10, maybe your DMM can go to 11?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klement



Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:15
Prispevkov: 69
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2015 12:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala za odgovore.

Sedaj, ko mi bo po 8 letih "življenja z SB" končno uspelo, poleg muzike iz interneta, poslušat še kaj kvalitetnejšega in po mojem okusu (CD-ji), pa pride zaključna faza - predelava SB.

Ali se s tem še vedno kdo ukvarja ali pa je SB že povozil čas in so tukaj že že kašne nove "igrače"? Če se kdo še ukvarja s predelavo SB ... sem vsekakor zainteresiran, da se slišim z njim (lahko preko ZS - mobitela ipd.)

lep pozdrav
Klement
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 130
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2015 12:26    Naslov sporočila: Re: "kompresiran" FLAC Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
klement je napisal/a:

C) Ali sploh obstaja "24 bit" flac. Se pravi da 24 bit CD direkt zripaš v 24 bit flac, ali gre tukaj bolj za naknadne postopke.


Ja, FLAC je lahko 24-bitni.

Po standardu je zapis na CD ploščku 16-bitni in 44.1kHz vzorčenje, torej bo potrebna pretvorba iz 16 na 24 bitov.



Čemu pretvorba iz 16 na 24 bit?
Pomoje ne pridobiš nič, razen na velikosti fajla?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stormsonic



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Prispevkov: 733
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2015 14:05    Naslov sporočila: Re: "kompresiran" FLAC Odgovori s citatom

JanezBlond je napisal/a:

Čemu pretvorba iz 16 na 24 bit?


Ne vem, to ni zraslo na mojem zeljniku.

Citiram:
Pomoje ne pridobiš nič, razen na velikosti fajla?


Ja.
Mogoče pa fašeš kak artefakt pri pretvorbi in dobiš dodatno glasbeno informacijo Very Happy
_________________
My DMM will go only to 10, maybe your DMM can go to 11?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klement



Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:15
Prispevkov: 69
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2015 15:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to je bilo moje vprašanje,
želim namreč bit 100%, da bom goro CD-jev zripat tako kot je potrebno, žal pa se šele navajam na razne definicije, pojme itd. Absolutno ne mislim pretvarjat 16 v 24 bit, vprašanje se mi je le pojavilo, ko se mi je CD na katerem "piše" 24 bit zripal v 16 bit, vendar ste mi z vašimi odgovori zadevo hitro razčistili. Še vedno pa velja, da bom zelo vesel, če se mi kdo javi glede predelave SB
Lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NCC2000



Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Prispevkov: 414
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2015 17:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

klement je napisal/a:
to je bilo moje vprašanje,
želim namreč bit 100%, da bom goro CD-jev zripat tako kot je potrebno, žal pa se šele navajam na razne definicije, pojme itd. Absolutno ne mislim pretvarjat 16 v 24 bit, vprašanje se mi je le pojavilo, ko se mi je CD na katerem "piše" 24 bit zripal v 16 bit, vendar ste mi z vašimi odgovori zadevo hitro razčistili. Še vedno pa velja, da bom zelo vesel, če se mi kdo javi glede predelave SB
Lp.


Kaj pa maš to zaen 24bit CD?
Mybe miksano s 24biti?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Prispevkov: 2635
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2015 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali obstaja kak patch, da z njim lahko SBja furam preko Sony Xperia mobilca z Android OS?
Nekaj sem našel na Google play, je to-to? Ali obstaja še kaj boljšega?
_________________
Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lumpi



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:23
Prispevkov: 30
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2015 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za android je na google play aplikacija "Squeezebox", ki sicer ne dela na samsungu S5 in pa "Squeezer", ki pa je malce manj pregledna.

Obe sta zastonj in služita namenu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
davor281



Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55
Prispevkov: 203
Kraj: Zimica

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2015 00:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dokaj dobro se obnese Orange Squeeze, sicer plačljiv na Google play...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orangebikelabs.orangesqueeze

Lp,
Davor
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040/514-308
mestn pu



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Prispevkov: 2635
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2015 19:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lumpi je napisal/a:
Za android je na google play aplikacija "Squeezebox", ki sicer ne dela na samsungu S5 in pa "Squeezer", ki pa je malce manj pregledna.

Obe sta zastonj in služita namenu.
Hvala...
Tole sem naložil, kljub temu, da med mnenji uporabnikov piše, da ne dela na novem Android Lolipop, ki laufa na Sonyu, nisem pa še imel časa, da bi jo preskusil..
_________________
Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Prispevkov: 2635
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2015 19:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

davor281 je napisal/a:
Dokaj dobro se obnese Orange Squeeze, sicer plačljiv na Google play...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orangebikelabs.orangesqueeze

Lp,
Davor
Hvala. V Google store je še par podobnih programčkov, ki so doživeli letošnji update.. Če Android ne bo hotel Logitechovega programa.. Wink
_________________
Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Soundfreak



Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Prispevkov: 490
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 29, 2015 19:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,

je že kdo presedlal na WIN 10 in mu SB normalno dela? Če ja, prosim za navodila kako zadevo zalaufat. Preko Squeeze centra po posodobitvi meni ne deluje več.

Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 134, 135, 136, 137  Naslednja
Stran 135 od 137

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com