Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Master format download
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 29, 30, 31  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 01, 2008 01:02    Naslov sporočila: Master format download Odgovori s citatom

Razvoj digitalnih izvorov zvoka gre v smeri predvajanja glasbe s hard diska. V naslednjih nekaj letih bomo po mojem prepričanju v hi-endu priča enormnemu porastu tega segmenta, pri čemer bodo cd player zamenjale glasbene datoteke v brezizgubnem formatu na hard disku. Odkar pa so se na tržišču pojavile razne založbe, ki za sprejemljiv denar nudijo master posnetke (gre za sonično velik korak naprej napram cd player formatu), pa bo proces še toliko hitrejši.

Evo nekaj založb ki nudijo download brezizgubnega formata:

http://www.linnrecords.com/

http://www.gimell.com/

http://www.itrax.com/

http://www.beatport.com/

http://www.highdeftapetransfers.com/

http://mgn.musicgiants.com/

http://www.hdtracks.com/

Ponudba se povečuje iz dneva v dan. Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2770
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 01, 2008 11:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V kaksnem formatu so ti master zapisi? 24Bitov/98Khz ali več ?
Kaj je master zapis? Pri meni je to večina posnetkov- dvokanalno in brez obdelav.
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 01, 2008 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla Iztok!

V večini primerov gre za brezizgubne formate tipa FLAC, WMA, APE,..., kjer resolucija varira od albuma do albuma. Linn Records recimo nudi več opcij downloada istih albumov. Od 16bit 44.1 KHz cd quality formata pa vse do 24 bit 96 KHz studio master formata. Gre za FLAC in WMA datoteke. Opis tukaj:

http://www.linnrecords.com/linn-download-quality-and-file-type.aspx

V kratkem bodo v hi-definiton formatu na voljo tudi Chesky, Reference recordings ter ostali.

Sicer pa sem že dosti slišal o tvojih ubitačnih master posnetkih. Upam, da bom imel kdaj priložnost spoznati te v živo, ter da mi razkažeš kakšen delček svojih unikatnih glasbenih dobrot.

Lep pozdrav iz Celja!

Aljoša
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljoša, res misliš, da bodo trdi diski napolnjeni s FLAC-i nekoč izpodrinili CD-je in navsezadnje vinilke?

Kaj pa tisto največ, kar imamo audiofili, tisto po čemer smo tako razpoznavni - gušt. Gušt, ki ga doživimo, ko si ogledujemo svojo zbirko CD-jev in LP-jk. Ali pa ko s ponosom pokažemo prijatelju kak novi CD, ki smo si ga tako dolgo želeli, pa je končno priromal v našo zbirko. Ali pa ko obrišemo prah z vinila, poženemo jermenico gramofona in zaslišimo tisto prasketanje. Pa naj si kdo upa trditi, da Dylan zveni bolje na CD-ju kot na stari izrabljeni plošči!?

Ali lahko vse to zamenja brezobrazno sprehajanje po meniju z daljincem v roki, iščoč najbolj primeren komad v upanju, da bi nam, zavaljenim v svoj fotelj, dvignil kocine pokonci?

Osebno jemljem celotno reč zelo romantično in iz dna srca upam, da trenutni mediji ne bodo izumrli. Še več, upam, da se bodo glasbeniki in njihove založbe večkrat odločili za izdajo materiala tudi na vinilu.

Pa brez zamere za malce razmišljanja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz gledam na te zadeve iz drugačnega vidika.

Namreč audiofili smo čudna bitja ki stremimo k čimboljši kvaliteti zvoka v naši sobi. Želimo si zvočno predstavo čimbolj približati živi izvedbi in v vseh letih ukvarjanja s tem hobijem v čimboljši približek le tega vložimo kar nekaj denarja. Vsakič ko naredimo novi napredek v tej smeri, pa čeprav mali, smo veseli ko malo dete kadar dobi novo igračko. Takrat se po defaultu začne odkrivanje glasbene kolekcije na novo in čudenje vsem novim detajlom, niansam, finesam..., ki prej niso bile slišne - na kratko zvočnem razkošju, kar nam nudi velike užitke ter nas ponese stopničko višje k živi izvedbi. Ko pa bomo pri tem enkrat v svoji sobi osebno izkusili nov format - neobdelani master format ki je zvočno superioren cd-ju, se nam bo v trenutku postavil svet na glavo, saj nam bo še minutko prej neki odličen cd player proti masterju s hard diska zvenel kot razštelana radio budilka. Prve par minut bomo zbegani, nato pa se bomo po hitrem postopku vprašali ... ja porka madona kje pa jaz živim da poslušam zvočno inferiorno s****e, če pa imam pred nosom dosti boljšo performanso in to za isti ali manjši denar, ter vse na dosegu daljinca. Kaj še hočemo lepšega?

Po mojem bo tisto guštanje s cd ovitki pozabljeno. Sicer pa v kompletu downloadanega albuma tudi pride skenirani ovitek v visoki resoluciji, ter si ga lahko človek ogleda kadarkoli mu paše.

Glede na to da gre za ogromen korak naprej napram cd player formatu bo to resna konkurenca LP-ju. Če bo v zvočnem smislu sploh mogoče govoriti o kakšni konkurenci... pustimo času čas in bomo videli. V glavnem še bo pestro. Smile

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2770
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Podpiram del razlago Avdiofila in Vilija. Res je gušt prijeti v roke težko priborjen vinil (včasih tudi CD) in res stremimo za boljšim zvokom. Prepričan sem, da bo disk izpodrinil CD(SACD,DVD A). Zakaj? Zato, ker ne bodo omejeni s formatom. Zakaj se ni prijel HDCD, SACD, DVD-A?
Ker industrija medijev noče (ali ne more) slediti menjavam formata. Poglejmo fotoaparate in njihov razvoj. Predstavljajte si, kje bi bili, če bi bila velikost omejena s 3Mb(pred par leti je bil to standard). Moja zamisel(že pred leti) je bila, da se naredi ena lepa,tiha diskovna škatla, z enostavnim OSom in en lep daljinček z malo večjim ekrančkom, preko katerega bi izbirali glasbo. Boste videli, da bo kmalu kaj takega naprodaj(če še ni). Potem pa en dober DAC(Stylos dela odlično) in to je to. Problemi se bodo pokazali s shranjevanjem(backup) velike količine podatkov. Diskovja ne bo nikoli dovolj. Če bodo vsi diski , se pravi tudi diski za backup, stalno priklopljeni,potem en električni udar naredi katastrofo.


Letos na sejmu lahko preizkusimo več variant:
24/96 (disk), 16/44.1 (disk) in 16/44.1 (CD), vse iz master posnetka brez rač.obdelave. Če bomo imeli gramofon, lahko presnamemo par
komadov oz LPja in primerjamo. Verjemite, da boste presenečeni.
Sam nisem slišal velikih razlik med 24/96 in 16/44.1 (starost?). Lani sem na sejmu vrtel enak komad iz računalnika in CDja, pa ljudje niso
slišali razlike. Konverter je bil kar tisti v Burmestrovem CDPju.

Vili, če ti tistega Dylana presnamem in pustim gor vsa prasketanja in šume, ti pri primerjavi s CDjem ne bo veliko manjkalo.
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 23:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Luštnih glasbenih serverčkov je na tržišču iz dneva v dan več. Nekateri že podpirajo 24 bit/96 KHz format in imajo vgrajene odlične D/A pretvornike. Temu segmentu se je pridružil recimo tudi že konzervativni NAIM, za katerega bi si človek mislil, da s takšnimi zadevami vsaj še naslednjih par let ne bo izgubljal časa, pa je dobil prebliske med prvimi in lansiral zanimiv produkt:

http://www.hiendfi.com/phpBB2/richedit/upload/2kd9cede4acc.jpg

http://www.hiendfi.com/phpBB2/richedit/upload/2k7494261e53.jpg

http://www.hiendfi.com/phpBB2/richedit/upload/2kd73d9fc72d.jpg

Tega je na tržišču dosti že danes in sicer vse od poceni žičnih/brezžičnih zadev za vsako sobo, kakor onih dražjih audiofilskih. Prav s temi slednjimi + master formatom bo še pestro. Jaz osebno sem cd player dal od sebe že kar nekaj časa nazaj. Vso kolekcijo sem zripal v brezizguben format na hard disk, s katerega jo predvajam brezžično in zadeva funkcionira fino.

Da se vrnem nazaj k master formatom, evo en zanimiv opis 24bit/96Khz formata vs. 16bit/44.1 Khz cd formata, z neke web strani ki nudi download obeh:

The advantage of 96/24 files can best be illustrated by comparing them to Compact Discs. CD’s consist of two channels of 16-bit PCM audio sampled 44,100 times per second. A 96/24 recording can contain up to 24-bit PCM audio sampled 96,000 times per second.

This may sound a little technical, so here is an analogy: If you look closely at a photo in a newspaper, you will see that the image is actually made up of small dots.The more dots per square inch, the higher the clarity of the photo.>>

The same is true for music in 96/24 when compared to standard CD audio. This represents a substantial increase in the resolution and bandwidth of the recording. The depth and texture of the music will be more apparent. Heightened dynamic contrast will add excitement to your listening experience. Because the sampling rate has been more than doubled to 96 kHz, you will experience effortless high-frequency extension and purity. You really can hear the difference!


lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2796
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 18:52    Naslov sporočila: Naveličan Odgovori s citatom

Res, debata je malce zašla na stranpot, a ravno na to temo želim nekaj povedati. Vse to nenehno menjavanje digitalnih formatov samo sebi koplje grob. In če omenim še surround (5.1, 7.1, ... Bluray, HD-DVD,...) - od vse te kompleksnosti se ti zvrti Confused . Človek ne ve, če bo čez nekaj let sploh še lahko predvajal glasbo z, naprimer SACD-ja, razen če bo imel goro raznih predvajalnikov.
Zato se jaz vračam k vinilu! Resda so plošče težje dostopne in praviloma dražje od CD-jev, a glasbo ki si jo resnično zelo želim, bom slej ko prej (z velikim užitkom) položil na krožnik (gramofonski krožnik, da ne bo pomote). Ostalo pa bom pač kupil na CD-ju in SACD-ju.
Vsi, ki mislijo: "To je sedaj to, tapravo in dokončno" se britko motijo - v digitalnem svetu ni konca, edina stalnica so spremembe.
Za vse, ki jim je glasba nekaj, kar lahko (po možnosti zastonj) "potegnejo" z interneta in jim ni glavna preokupacija - hvalabogu - naj to izkoristijo, jaz pa sem prišel do spoznanja, da je edina stalnica analogni gramofon in da bom na njem lahko vrtel plošče ki so bile izdelane pred mnogimi leti, kot tudi tiste ki bodo čez mnogo let Very Happy .
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2770
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 07, 2008 09:05    Naslov sporočila: Re: Naveličan Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Vse to nenehno menjavanje digitalnih formatov samo sebi koplje grob. In če omenim še surround (5.1, 7.1, ... Bluray, HD-DVD,...) - od vse te kompleksnosti se ti zvrti Confused . Človek ne ve, če bo čez nekaj let sploh še lahko predvajal glasbo z, naprimer SACD-ja, razen če bo imel goro raznih predvajalnikov.
Kaj ne bi predvajanje z neta ali domačega diska rešilo ta problem? Seveda se digitalno ne bo ustavilo, tu je še toliko prostora za napredovanje, da bi bilo to nesmiselno.

before je napisal/a:

Zato se jaz vračam k vinilu! Resda so plošče težje dostopne in praviloma dražje od CD-jev, a glasbo ki si jo resnično zelo želim, bom slej ko prej (z velikim užitkom) položil na krožnik (gramofonski krožnik, da ne bo pomote).

Vinil. Iskanje prve verzije plate. PLošče, ki hreščijo(slab odtis). Skoraj nikoli pravilno nastavljen VTA (debelina LPja, ukrivljenost) in ostale nastavitve, ki imajo "analogne" pomanjkljivosti. Omejen zapis na eno stran LPja (v optimalnih pogojih brez kompresije na basu nekaj minut). Tedensko nastavljanje. "Umivanje" in čiščenje plošč. Kaj to ne zveni malo mazohistično?

P.S.: Tudi sam najraje iščem in kupujem stare LPje, obenem pa sem zelo zadovoljen s CD zvokom in komaj čakam predvajanje z diska.

P.S.2:LP plošče so lahko cenejše od CDjev, npr. pri Inteku dobiš ECM LPje ceneje.Na ameriških naslovih se dobi ogromna količina novih LPjev po ceni od 6-12 $ .
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2796
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 07, 2008 16:39    Naslov sporočila: Kratki odgovori na replike (komentarje) Odgovori s citatom

Citiram:
Vinil. Iskanje prve verzije plate. PLošče, ki hreščijo(slab odtis). Skoraj nikoli pravilno nastavljen VTA (debelina LPja, ukrivljenost) in ostale nastavitve, ki imajo "analogne" pomanjkljivosti. Omejen zapis na eno stran LPja (v optimalnih pogojih brez kompresije na basu nekaj minut). Tedensko nastavljanje. "Umivanje" in čiščenje plošč. Kaj to ne zveni malo mazohistično?
Za dober zvok se je pač treba potruditi, nekaterim pa je to ukvarjanje z ploščami in gramofoni celo v veselje in smo ponosni na zbirke plošč, ne pa na trdi disk!

Citiram:
Tudi sam najraje iščem in kupujem stare LPje, obenem pa sem zelo zadovoljen s CD zvokom in komaj čakam predvajanje z diska.
Dober zvok je dober zvok, ne glede na to z katerega formata izvira. Hotel sem le opozoriti na nenehno menjavanje digitalnih formatov in moj odziv na to.

Citiram:
LP plošče so lahko cenejše od CDjev, npr. pri Inteku dobiš ECM LPje ceneje.Na ameriških naslovih se dobi ogromna količina novih LPjev po ceni od 6-12 $ .

Tudi sam kupim večino LP-jev (okoli 75%), pri INTEK-u, a so skoraj vse, meni zanimive plošče drage. Sicer pa sem zapisal "praviloma drage" - to torej pomeni da niso vse dražje od CD izdaj.

S tem odgovorom na komentar nočem začeti dolge debate, le dodatno pojasniti nekatere moje poglede na to temo, ki niso bili (morda po moji krivdi) pravilno ali v celoti razumljeni.
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2770
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 07, 2008 17:41    Naslov sporočila: Re: Kratki odgovori na replike (komentarje) Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Citiram:
Vinil. Iskanje prve verzije plate. PLošče, ki hreščijo(slab odtis). Skoraj nikoli pravilno nastavljen VTA (debelina LPja, ukrivljenost) in ostale nastavitve, ki imajo "analogne" pomanjkljivosti. Omejen zapis na eno stran LPja (v optimalnih pogojih brez kompresije na basu nekaj minut). Tedensko nastavljanje. "Umivanje" in čiščenje plošč. Kaj to ne zveni malo mazohistično?
Za dober zvok se je pač treba potruditi, nekaterim pa je to ukvarjanje z ploščami in gramofoni celo v veselje in smo ponosni na zbirke plošč, ne pa na trdi disk!

Vse napake vinila so omenjene s poudarkom, da to ni vrh avdiofilske produkcije. Kdor je slišal master trakove ve, o čem govorim. Problem digitalnih medijev je ravno togost, ki jo povzroča format. Z uporabo diska se formata znebimo(no ja, ostaja še konverter), kar pomeni velik korak naprej.
Za dober zvok se je vsekakor potrebno potruditi. Zdej, ali je zato potrebno nenehno nastavljati, čistiti... opravila, ki jih pri drugem mediju niso potrebna ... včasih nam to tudi paše ... Kot prvo pa moramo te nastavitve zelo obvladati. Že imate DVD z učenjem nastavitev gramofona M.Fremerja?
Glede zbirke na LPju in disku. Zgovarjamo se o dobrem zvoku in ne o zbirateljstvu. Super je občudovati in biti podosen na svojo zbirko. In če je velika, jo bomo zaradi velikosti itak imeli stalno na očeh. Pri meni je pol plat pri sistemu in pol v kleti.

Before. Imam veliko količino LPjev in še nekajkrat večjo količino CDjev. Če imam možnost izbire, se vedno odločim za LP. Z veseljem pa bom sprejel nov(odprt) diskovni medij-komponento. Če ne drugega, vsi moji posnetki bodo pri roki v originalnem zapisu. Kar pa pomeni, da bom v svoji zbirki težko našel LP, ki bo presegel ta zvok. Ampak, vinil še ne bo pozabljen. Pa ne smao zaradi dobrega zvoka, ampak tudi zaradi spominov in fetišizma.

P.S.: Ravno danes sem dobil odličen LP iz CDandLP.com, drugega-rariteto Art Ensemble of Chicago, pa še čakam. Na sejmu bom imel dva njihova LPja in CDja (pa še posnetek iz gramofona), pa bomo lahko primerjali. Nekaj pa je jasno, najlepše bo zgledal LP ! Vsaj do dne, ko bodo imeli diski kak program, ki bo na eksotičen način prikazoval vsebino.
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2008 16:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Povezava do brezplačnega downloada Brandenburg Concertos v brezizgubnem FLAC formatu:

http://www.rozhlas.cz/d-dur/download_eng

The Brandenburg Concertos are an essential work in the baroque orchestral repertory, and yet we had to wait until last year to get the first complete Czech Radio recording performed on ancient instruments and based on the original scores, in line with modern standards of authentic performance.

Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2008 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še ena stran, ki nudi brezplačen download glasbe v brezizgubnem formatu:

http://www.ektoplazm.com/section/free-music/

Nekaj materiala je 16bit / 44Khz cd quality formatu, nekaj pa celo v originalnem 24bit / 48Khz formatu. Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 09, 2008 07:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
The Brandenburg Concertos are an essential work in the baroque orchestral repertory, and yet we had to wait until last year to get the first complete Czech Radio recording performed on ancient instruments and based on the original scores, in line with modern standards of authentic performance.


Tole si bom z veseljem zapekel, mora biti krasno. Čeravno obstaja kar nekaj izvedb Brandenburških koncertov, zaigranih na originalne instrumente (je pa očitno res prva od Čeških radiosimfonikov).

Aljoša, kar tako naprej!

Vili
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 09, 2008 10:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nema predaje Smile , evo še nekaj FLAC download strani:

http://www.alphabasic.com/index2.htm

http://www.atorecords.com/

http://www.boomkat.com/

http://www.burningshed.com/

http://app1.dsbd.net/dsb/index.jsp

http://www.digital-tunes.net/

http://www.experimedia.net/

http://fastatmosphere.com/

http://flink.livedownloads.com/home.asp

http://www.frettunes.com/index.php

Zadnja zgoraj navedena stran je specializirana za kitarsko glasbo. Pozor na njihove izdaje v "acoustic" oddelku. Evo recimo tri luštna najnovejša izdanja:

http://www.frettunes.com/title.php?t=hidden-treasures&i=109

http://www.frettunes.com/title.php?t=nylon...-for-now&i=104

http://www.frettunes.com/title.php?t=daniel-mckay&i=99
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 29, 30, 31  Naslednja
Stran 1 od 31

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe