| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
sensei
Pridružen/-a: Sre Nov 2010 14:33 Prispevkov: 5 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 14:37 Naslov sporočila: AV receiver za Jamo s608 |
|
|
Pozdravljeni!
Imam namen kupiti zvočnike Jamo s608 HCS3, pa me zanima kateri ojacevalec bi se bolje "ujel" z njimi HK avr255 ali onkyo tx-sr608.
Zanima me tudi kako jih lahko primerjamo z Dali ikon 7, da bi recimo za zacetek glede na budget kupil samo sprednja dva in potem nadgrajeval.
Hvala!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borutsla
Pridružen/-a: Sre Nov 2010 14:46 Prispevkov: 14 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 14:50 Naslov sporočila: enako |
|
|
Tudi jaz se odločam za nakup recieverja in zvočnikov. V mislih imam nakup recieverja ONKYO TX-SR608, za zvočnike se pa nikakor ne morem odločiti. Ali nove Jamo ..., ali kakšne rabljene B&W - najprej stereo, ter kasneje dopolnitev 5.1.
Zato že nestrpno pričakujem odgovore poznavalcev na to temo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
nisem ekspert ampak onkyo in jamo bi naj šla vredu skupaj ...
608 je čisto ok, lahko pa tudi kak boljši model...več moči ne škodi
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sensei
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 22:57 Naslov sporočila: |
|
|
Kok je pa recimo z zvocno kartico v PC-ju, je nujno da podpira DD pa DTS, al ni vazno, ker ima itak HK255 svoje dekoderje?
V mislih imam recimo ASUS Xonar Essence STX, podpira pa samo DD. Bi spustila DTS skozi?
Res me zanima kok je s tem.
Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 23:04 Naslov sporočila: |
|
|
sensei Asus Xonar STX normalno podpira dts passthrough. Nima zgolj dts connect, ki pride prav samo pri spilih. Kar pomeni, da ti lahko iz stereo vira naredi dts. Sicer pa tako ima Dolby Digital Live, ki je bolj ali manj enako. Btw, kartica je za glasbo odlicna. Review tu.
Pri poslusanju stereo virov pa se tako ne uporablja Dolby Digital Live ali dts connect. Slednje naredi glasbi vec skode kot koristi.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sensei
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 23:22 Naslov sporočila: |
|
|
Aha, to mi je vsec.. pa bo razlika ocitna ce bom presedlal iz integrirane kartice katero imam povezano z coax na to asusovo? Nekje sem zasledil da ce je priklopljeno preko coax, da ni neke razlike.. V tem primeeu recimo glasba preko winampa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni je bila razlika glede na integrirano ali zvocno preko HDMI obcutna ali preko coax ali direktno preko RCA. Glasba je preprosto bol skulirana za poslusanje preko ASUSke. Ni sikanja, ni kovinskosti, boljsi bas, mas preprosto glasbo, ki jo lahko poslusas na dolgi rok. Za moje pojme se zelo splaca, ce zelis iz PCja ustvariti dober zvokovni vir.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sensei
|
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, nakup zvocnikov s608 stekel, ampak zal moral vzeti razstavljene... Jih ni blo vec na zalogi. Zanima me kateri kabli bi bli primerni, receiver bo pa HK avr255.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Po mojem bi bili v tem rangu čisto dovolj kaki QED XT, Silver anniversary... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
| sensei je napisal/a: | Evo, nakup zvocnikov s608 stekel, ampak zal moral vzeti razstavljene... Jih ni blo vec na zalogi. Zanima me kateri kabli bi bli primerni, receiver bo pa HK avr255.  |
če boš vzel tiste ,ki so bili že razstavljeni-igrali...ex demo kot se reče ,naj ti dajo kaj popusta.vse solidne trgovine ga ponavadi dajo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
Skoda, da sem ta post opazil prepozno... no pa za koga drugega... novi, zapakirani kompleti jamo s608 hcs3 se vedno na voljo v spletni trgovini playroom.si
Prav tako smo postali ponudniki QED kablov, Monitor Audio zvocnikov, Cambridge Audio, NAD. Slednje po individualnem povprasevanju.
Obiscite nas  _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sensei
|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 13:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Zanima me s čem bi dobil boljsi zvok, ali z popcorn a-200, ali z asus xonar essence stx. Povezal bi pa z coaxialnim kablom na HK-255 receiver. Vem da s popcornom pridobim vec variant kar se tice predvajanja... ampak mi to nekako ni prioriteta, ker uporabljam za to racunalnik. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 14:08 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj sensei, glede zvoka bo na stereo vsekakor veliko boljsa ASUS Xonar STX kartica. Kartica ima zelo kvaliteten DAC Burr-Brown PCM1792A, celoten del je tudi oklopljen in kartica vsebuje kakovostne elektrolite. Zvocno je dalec stran od integriranih ali drugih sirokopotrosniskih zvocnih kartic. Za glasbo vsekakor zelo priporocljivo. Tudi ob povezavi z digitalnim kablom je zvok preko ASUSke odlicen. Kaksen DAC je v POPcornu ni znano.
To ko si napisal, da imas s Popcornom vec variant glede predvanjanja pa ne razumem najbolje. Sam mislim, da imas ravno s HTPCjem odprte vse roke kaj in kako predvajati, ker si lahko poljubno nalozis programe, kodeke, dokupis poljubne vmesnike za kontrolo in masino prilagodis popolnoma k svojim potrebam.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|