Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Slušalkarski sistemi
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 24, 25, 26  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2014 23:20    Naslov sporočila: Slušalkarski sistemi Odgovori s citatom

Oj družba Smile

Ker vem, da vas je več, ki uživate s slušalkami, odpiram temo o slušalkarskih sistemih. Sicer obstaja že tema "slušalke", no tu bi govorili tako o slušalkah, ojačevalnikih zanje, posrečenih kombinacijah ki lepo delajo skupaj, malih prenosnih slušalkarskih sistemčkih, večjih stacionarnih, tako poceni kot dragih, takšnih in drugačnih dizajnih, tehničnih zasnovah, opisih delovanja, slušnih izkušnjah, morebitnih problemih in rešitvah, na kaj paziti pri nakupu, limali lepe slike,... ma vse interesantno na temo naglavnih zadevšn in mašin za jih poganjat. Smile

Sem v fazi zbiranja informacij, mnenj, nabiranja slušalkarskih slušnih izkušenj pred nakupom, pri čemer bom radovedni Taček z veseljem absorbiral vse zanimivo v tej zvezi. Več ko izvem in se naučim novega, lažja bo odločitev kaj nabaviti.

Upam, da se v temi najdemo tako tisti, ki se podajamo v svet slušalkarstva, kot tisti, ki v njem uživate že leta in imate za povedat sigurno ogromno pametnega na to temo. Smile

Da prebijem led... dva vprašanja slušalkarjem:

1. Mnoge slušalke nimajo fiksnih kablov, temveč priklope, ki omogočajo menjavo kablov po želji. Koliko se pri slušalkah rečmo tam za okoli 400 eur (torej neka srednja klasa slušalk) pozna zamenjava originalnega kabla z nekim boljšim? Je razlika kot noč in dan ali se ne splača ubadat s temi zadevami?



2. Se veliko izgubi na zvoku, če si na kabel primoran vstavit adpater iz 3.5mm na 6.3mm ali obratno? Po logiki vsaka nebodigatreba solata na poti signala negativno vpliva, kako je to pri slušalkah, se dosti pozna tak člen?



Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Viktor



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18
Prispevkov: 108
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 00:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo z moje strani.
Jaz poslušam slušalke že dobrih 5 let recimo v razmeri proti 2-channel sistemu (kakor včasih slušalkarji poimenujejo zvočniške sisteme) približno 85% : 15% neobveznega in audiofilskega poslušanja.

Da ne razglabam preveč, po moje ti je kritično izbrati sistem - open vs. close headphones. V primeru da poslušaš ene resne odprte slušalke z ustrezno amplifikacijo, ki se med seboj ujamejo, ne boš nikoli zadovoljen z zaprtimi slušalkami, kar pomeni, da boš ti slišal okolico ter da okolica bo slišila kaj poslušaš, kar je nujna žrtev.

Zamenjal sem enih 35-40 slušalk v teh 5-ih letih, da se jih več ne spomnim vseh. Vsaj deset jih ima moj sin - prelilo v njegov boudoir. Tudi zdaj jih imam 6. Ojačevalnikov ne morem niti prešteti.
Preveč osebno bi bilo karkoli natančnejšega svetovati.
Nujno je biti zelo aktiven na head-fi forumu. Baza znanja, kakršne ni na nobenem spletnem naslovu "zvočniškega" hifi sistema.

Navaditi se moraš, da boš menjal OGROMNO reči, da prideš do sistema, ki ti bo všeč. Ponavadi je vsem slušalkarjem end sistem Stax (najpogosteje 009) z različnimi ojačevalniki, kar pa stane ogromno denarja (evo: https://www.staxusa.com/stax-sr-009.html ). Ampak težko je priti do tega nivoja.

Slušalke so takšna droga, da boš popolnoma zasvojen.
Nekaj povsem drugačnega od običajne "tebi" referenčne zvočniške prezentacije. 2x več detajlov, 2x več vsega.
Pa ti je ful všeč vrniti se na malo zvočnkiške glasbe.

Kratki odgovori:
1. Custom wired headphones: različne slušalke različno odgovarjajo na menjavo kablovja. Tiste, ki zanesljivo dobro reagirajo so Sennheiser (imel sem vse modele, vključujoči tudi 800-tke, ki preveč režejo skozi kožo, abnormno so analitične), tudi sedaj imam 2 modela (595 in HD650) te druge pa s kabli, ki je dražji od slušal za dobrih 25%. In nobenih Sennheserjev, recimo nimam rad v tej meri kolikor so mi všeč dražji Grado modeli. Ti pa niso niti do kolen Audezeu ali Hifiman slašalkam (od HE-500 navzgor, buranije ne poslušam sploh).
Ponavadi reagirajo slušalke na menjavo kabla manj kot reagirajo na menjavo izvora (DACa) in interkonektov ter ojačevalnikov. Kaj pomenijo kabli boš razkril šele zdaj, če že nisi kaj testiral na slušalkah. Od kadar poslušam na slušalke se pomembnost interkonektov in digitalnih kablov in še posebej USB-SPDIF konvertejev dvignila do nebes. To končno slišiš. Slišiš kar si plačal, ne da bi sebe prepričeval, da nekaj zveni boljše ali slabše.

2. Osebno nimam nič proti adapterjem. Ampak, ponavadi dražje slušalke (desktop) imajo adapterček za portable, vendar se en general ne pričakuje, da jih boš poslušal na ta način. Tega nikoli nisem ni sprobal. Za na pot imam IEM in jih poslušam s prenosnim ojačevalnikom. Tle lahko debatiramo, ampak po moje je nesmiselno o tem debatirat. Ne boš poslušal, recimo, Senn HD600 ali HD800 direkt na vhod iPoda/iPada ali podobno. Vmes boš že imel ojačevalnik, ki je portable, in ki ponavadi ima mali jack, takrat ga lahko uporabiš, ampak tukaj itak bo trpel soundstage, ki bo bistveno ožji, splošni užitek pa bo ohranjen (reciva, če vzameva ALO audio).
Balansirani terminali slušalk (2 izvedbi sta, ena 2 x 3-pinski XLR moški, druga 1 x 4-pinski moški XLR) lahko prinesejo boljše rezultate, ampak moraš imeti ustrezen ojačevalnik (recimo Bryston ali Schiit Mjolnir, ki ima samo XLR vhode).

Tole je moj majhen input. Ogrooomno je nasvetov na head-fiju. Štartaj tam! Tam je norišnica!
_________________
If everything seems to be OK, you have obviously overlooked something!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AndrejS



Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Prispevkov: 930
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Slusalke sem kupoval pred kakimi 2 leti in se odlocil za AKG702. Meni ustrezajo v vseh pogledih. Poleg zvoka je bila odlocilna tudi geometrija kako stojijo na glavi.
Predvsem ko zbiras bodi pozoren koliko se segrejejo usesa pri razlicnih modelih. Poslusaj 20 min ali vec, da si ustvaris mnenje.

V spomin se mi je utrnila tudi izkusnja v Tokiju, okrozje Akihabara v znani stacuni Yodobasi, ker je izbira res velika in lahko hitro menjas in poskusas.
Malo sem na krizem natikal na glavo vse slusalke, ki so bile rastavljene in ob enih obnemel. Potem sem se drugic obnemel, ko sem videl ceno (1.5k euro rang). Brand sem zal pozabil. Btw, v tej trgovini bi gramofonarjem snelo celjust koliko robe imajo.

Nizje kot bodo impedance slusalk, mocnejse ojacevalnike bos potreboval.
AKG 702 so pozresne in vecina malih napravic tipa MP3 playerje jih ne pozene vredu.

Karakteristike lahko primerjas tukaj:
http://www.headphone.com/pages/build-a-graph


LP, Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala obema za odgovor! Razz

Head-fi forum raje ne gledam kaj dosti. Po 300 strani in več samo za en model slušalk. Če grem skozi samo vsako tretjo stran, ko imam dela za eno leto, pa mi bo na koncu ob vsej solati kontrirajočih si pisanj (sploh prikritih trgovcev vmes, ki vlečejo na svoj mlin) manj jasno kot na začetku. Laughing

Študiram odprte vs zaprte slušalke, prednosti in slabosti enih in drugih. Po dosedaj slišanem in prebranem sem že odločen, da nabavim odprti tip.

Od njih bi v štartu pričakakoval nekako naslednje:

1. Udobnost. Da fajn pašejo brez žuljenja, tiščanja, špananja in ne vem kaj vse kar odvrača od uživancije. Želim kolikor je to pač mogoče z "čez ušesnimi" slušalkami pozabit, da jih imam gor.

2. Zvok... se ne znam točno izrazit, bom poskušal, upam da bo razumljeno. Nočem občutka kot da zvok prihaja iz glave oziroma pritiska v ušesa kjer ti po uri poslušanja hoče raznesti glavo. Želim eno tako zračno iluzijo, kot da prihaja z majčkene distance (kao v trikotniku med zvočniki z izraženo globino odra, le da tukaj v pomanjšani varianti seveda), ne da kao poslušaš med izvajalci na sredi odra z glavo na bobnu, medtem ko bobnar seka na polno, temveč želim videt širšo perspektivo/sliko/dogajanje.

Ostale zvočne finese polj v drugem krogu šele ko je izpolnjeno opisano zgoraj, kolikor to pač gre brez da sem primoran prodati ledvico da lahko kupim.

Navdušile so me Philips Fidelio X1. Organsko, nenaporno, zračno, bogato, homogeno povezano brez seciranja na prafaktorje oziroma izstopanja česa ali bog nedaj nabijanja v mozag oziroma kako bi rekel. Okej z malo naglašenim basom, ki pa je še zmeraj definiran in ne zahaja toliko v srednjetonsko področje, da bi motilo. Udobne in kvalitetno narejene. No to so že ene od zanimivih mi za nakup. Če ne izkusim nič konkretno boljšega za neko mi še dosegljivo ceno, polj upiknem te, prišparam kup dinarčkov in zdrava marija.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1533
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@AndrejS

Višja (ne nižja kot si najbrž pomotoma napisal) impedanca zahteva močnejši ojačevalnik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
longplay



Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Prispevkov: 851
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 19:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fidelio je namenjen izključno za poslušanje z sodobnih mini igrač zato ker ima impedanco 16 ohmov. Če želiš imaš od 300 eu naprej izjemno bogat izbor odprtih slušalk z imedanco 300 ohmov to je pravi izbor za domače poslušanje z izvorom ki ima lastno napajanje. Te slušalke imajo ponavadi 6,3 banano in ne rabiš nikakršnega adapterja 3,5 pa še kabli se dajo ponavadi odklopiti. Odprti tip pa nikoli ne tišči in ne žuli okrog ušes saj takšne slušalke nimajo potrebe po tem da čimbolj tesnijo kot je to pri zaprtem tipu slušalk.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MyAudioShop



Pridružen/-a: Pon Jan 2012 17:40
Prispevkov: 12
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Hvala obema za odgovor! Razz

Head-fi forum raje ne gledam kaj dosti. Po 300 strani in več samo za en model slušalk. Če grem skozi samo vsako tretjo stran, ko imam dela za eno leto, pa mi bo na koncu ob vsej solati kontrirajočih si pisanj (sploh prikritih trgovcev vmes, ki vlečejo na svoj mlin) manj jasno kot na začetku. Laughing

Študiram odprte vs zaprte slušalke, prednosti in slabosti enih in drugih. Po dosedaj slišanem in prebranem sem že odločen, da nabavim odprti tip.

Od njih bi v štartu pričakakoval nekako naslednje:

1. Udobnost. Da fajn pašejo brez žuljenja, tiščanja, špananja in ne vem kaj vse kar odvrača od uživancije. Želim kolikor je to pač mogoče z "čez ušesnimi" slušalkami pozabit, da jih imam gor.

2. Zvok... se ne znam točno izrazit, bom poskušal, upam da bo razumljeno. Nočem občutka kot da zvok prihaja iz glave oziroma pritiska v ušesa kjer ti po uri poslušanja hoče raznesti glavo. Želim eno tako zračno iluzijo, kot da prihaja z majčkene distance (kao v trikotniku med zvočniki z izraženo globino odra, le da tukaj v pomanjšani varianti seveda), ne da kao poslušaš med izvajalci na sredi odra z glavo na bobnu, medtem ko bobnar seka na polno, temveč želim videt širšo perspektivo/sliko/dogajanje.

Ostale zvočne finese polj v drugem krogu šele ko je izpolnjeno opisano zgoraj, kolikor to pač gre brez da sem primoran prodati ledvico da lahko kupim.

Navdušile so me Philips Fidelio X1. Organsko, nenaporno, zračno, bogato, homogeno povezano brez seciranja na prafaktorje oziroma izstopanja česa ali bog nedaj nabijanja v mozag oziroma kako bi rekel. Okej z malo naglašenim basom, ki pa je še zmeraj definiran in ne zahaja toliko v srednjetonsko področje, da bi motilo. Udobne in kvalitetno narejene. No to so že ene od zanimivih mi za nakup. Če ne izkusim nič konkretno boljšega za neko mi še dosegljivo ceno, polj upiknem te, prišparam kup dinarčkov in zdrava marija.


Zadnja leta se v slušalkarski industriji dogaja to, kar se je zgodilo pred leti na audiofilski sceni; namreč, proizvajalci so začeli zaradi finančnega donosa proizvajati to, kar se zdi, da povprečno uho dojema in je na prvo noto zvočno atraktivno. Takšnih slušalk je na stotine in visijo na policah trgovin ala Mediamarkt. Tipičen primer je slušalka AKG k550, ki je zelo hvaljena po raznih audio testih, čeprav objektivno nima dobrega zvoka, kar pa ne pomeni, da ni všečna, še posebej, če jo poslušaš kar direktno na ipode, iphone...

In v kolikor si želiš populistično všečnega trendovsko spodaj napihnjenega zvoka slušalk je tu izbira zelo velika in se pravzaprav skoraj ne moreš zmotiti, saj imajo vse močan karakter svojega"napumpanega- roll off" zvoka, ki paše na male gadgete, še posebej če se posluša največ mp3 format. Skoraj vse zvenijo podobno in pravzaprav nima smisla zelo zavzeto in taktno izbirati.

Popolnoma drugačna zgodba pa je pri pro serijah resnih starih firm kot so Sennheiser, Beyerdynamic, Akg ter ostalih novih firm, ki razvijajo magnetostatske modele.
Zasledil sem, da je nekdo v tej temi omenjal da so Sennheiser HD 800 rezke ali da celo režejo po ušesih. Za sofisticirane modele slušalk so potrebni dobri izvori zvoka, dobra amplifikacija in napajanje. Sam jih poslušam v balansiranem načinu in ko enkrat slišiš tako resne slušalke pravilno "drajvane", to prekaša audio sisteme v vrednostih nekaj 10 tisoč evrov.

Po drugi strani pa je mogoče dobro, da najprej slišiš tudi magnetostatske slušalke. Hifiman proizvaja tudi "poceni" modele, ki so zelo zanimivi za svoj denar.

Ma ja, kot si videl, težko je v nekaj odstavkih ugotoviti to, kar headfi komuna odkriva že leta.

Smo se pa člani Myaudishop-a že dogovarjali, da bi, v kolikor bi v Sloveniji bilo dovolj zanimanja, organizirali srečanje, kjer bi podobono kot so Canjam-i v svetu in sedaj tudi v Nemčiji pripravili majhno srečanje, na katerem bi predstavili top slušalkarske sisteme: od dinamičnih, elektrostatskih in ortho dinamičnih (magnetostatskih)

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Viktor



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18
Prispevkov: 108
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eh, Audiofill,

Ta Fidelio niti ne popraska sveta, ki ga z zares dobrimi slušalkami privoščiš.
Če štartaš od tukaj... hm... Ne verjamem da prideš niti na nivo, ki bi ti dal polovico užitka, ki si ga imel z zvočniškim sistemom, kje pa s slušalkarskim, ki je bistveno bolj kritičen od zvočniškega.
To je šport, ki zahteva več znajdljivosti in aktivnosti od zvočniškega.
Ampak, hej... si doma, dobivaš in pošiljaš kaj kupiš in prodajaš.
Ti ni treba ogromnih škatl več prenašat ne vem kam.
_________________
If everything seems to be OK, you have obviously overlooked something!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1533
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izbor slušalkarskega sistema je lahko zelo naporen. Toliko je spremenljivk, ki imajo bistven vpliv na kvaliteto zvoka. Vsaka sprememba konfiguracije povzroči zelo veliko spremembo. Razen tega se različne slušalke različno obnesejo pri različnih vrstah glasbe. Zato imajo tisti najbolj pedantni navadno več različnih slušalk.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xray80



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Prispevkov: 291
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če mene vprašate, bi bilo najboljše, da bi organizirali srečanje. Vsak bi prinesel svoje slušalke, ojačevalnike, kable, dace... Super bi bilo, da bi prišli tudi trgovci in prinesli svoje artikle, tako bi lahko testirali, kombinirali različne komponente med sabo in vidli kaj komu paše. Teste lahko prebiraš, vendar noben test ni enak testiranju v živo. Super bi bilo, da se dobimo kakšno soboto ali nedeljo npr v Ljubljani, ker je v središču Slovenije. Tako bi bili zadovolni trgovci, če bi prodali kakšen artikel ali pridobili kakšno novo stranko ter uporabniki, kateri bi v kratkem času prišli do ogromno informacij. Srečanje bi organizirali čez dober mesec, da bi bilo dovolj časa za se pripravit. Na drugih forumih, ko ogranizirajo srečanje, se napiše, kdo vse pride, da se ve vsaj približno število udeležencev in lahko vsak napiše kaj bo prinesel s sabo.
Npr jaz lahko prinesem Beyerdynamic DT770 Pro slušalke, dva Oyaide napajalna kabla, in dva različna interkonekta (Nuforce in Kimber cable)
Lahko bi vprašal Blaža Erzetiča če bi prinesel njegove ojačevalnike na test, super bi bilo testirat M2tech produkte, kateri so se vsaj po testih odlično iskazali, Aljoša ti imaš odličen dac Nuforce dac 9, katerega sem videl, da prodajaš, pa če se dobro spomnem tudi odličen interkonect. Toliko z moje strani. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
AndrejS



Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Prispevkov: 930
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Da, z vecjo impedanco potrebujes vecji amp. Bi se kar strnijal, enacba ze kaze tako.
P=R*I^2;

Vendar je vecina ojacevanikov za slusalke nizke moci, dalec pod 1W in so vecinoma narejeni, kot napetostni izhodi.

P=U^2/R;
Sedaj ti visja impedanca niza moc.

Nic cudnega ni, da kaksen ojacevalnik pase boljse na dolocene slusalke.
Zvocniki se gibljejo v obmocju 10ohm skoraj vsi. Pri slusalkah je lahko 2 magnitude razlike med najnizjo in najvisjo impedanco (10-1000 ohm). Slusalke se impedancno razlikujejo mnogo bolj kot zvocniki!

Za tiste z nizko impedanco potrebujes tokovne vire. Ce nanj prikljucis visoko impedance slusalke, bo napetost pri istem toku narasla do napajalne zelo hitro in ojacevalnik bo satruriral.

Ce prikljucis nizko impedance na napetostni ojacevalni, bo najvejetneje pocepnil.

Veselo preizkusanje zelim...

LP, Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Edvard



Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Prispevkov: 317
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2014 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo izkušnje z Oppo HA-1 (pred)ojačevalcem in pripadajočimi slušalkami? Naprava mi je funkcionalno zanimiva, saj združuje več funkcij v eni škatli. Za slušalke dandanes potrebuješ ločeno komponento, kar je problem, če uporabljaš iste vire za slušalke in zvočnike.
_________________
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
akacjan



Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39
Prispevkov: 207
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2014 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz se pa zelo težko odločam o radikalni sodbi o kvaliteti slušalk in posledično proglasitvi zmagovalca. Iskušnje z naborom Stax Lambda, Omega; Senn 580,600, 650, 800; Beyer 880; Akg 720 in ostala mala jajčka za telefon...mi govorijo o tem, da so praktično vse dobre in mi opisi zvoka, ki ga proizvajajo praktično ne pomeni nič. Ok, lahko se matramo in opisujemo na vse mogoče načine, a vendar mislim, a je najpomembneje to, kar si lastnik sam želi. Pomeni, da je treba vse preposlušat. Tudi menjava originalnega kabla na Senn650 za Cardas, prinaša zame zgolj DRUGAČEN in nikakor ne BOLJŠI zvok...
Zadnje čase sem bil pa najlepše presenečen s Hifimanom, ki sem jih slišal pri Inteku za cca.500E, kot sem bil seznanjen in zame je to v tem momentu daaaaleč najboljše za denar. Seveda, kakšnega Hadriena Ferrauda, zna pa verjetno Grado bolj ustrezno odigrati....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MyAudioShop



Pridružen/-a: Pon Jan 2012 17:40
Prispevkov: 12
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2014 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Edvard je napisal/a:
Ima kdo izkušnje z Oppo HA-1 (pred)ojačevalcem in pripadajočimi slušalkami? Naprava mi je funkcionalno zanimiva, saj združuje več funkcij v eni škatli. Za slušalke dandanes potrebuješ ločeno komponento, kar je problem, če uporabljaš iste vire za slušalke in zvočnike.


V Inteku na Njegoševi lahko poslušaš ta rig. Jih imajo na demo za stranke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1533
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2014 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Edvard je napisal/a:
Za slušalke dandanes potrebuješ ločeno komponento, kar je problem, če uporabljaš iste vire za slušalke in zvočnike.


Zakaj bi bil to problem? Amp za slušalke povežeš z glavnim ampom preko njegovega priključka za izhodno napravo. Razen tega so nekateri ampi za slušalke hkrati še predojačevalci, HA-1 je npr. takšen, in jih lahko priklopiš tudi direktno na končno stopnjo. No, kvaliteta teh predojačevalcev zna biti včasih vprašljiva.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 24, 25, 26  Naslednja
Stran 1 od 26

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe