Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ločilni transformator
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofrik



Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Prispevkov: 1422
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 09:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kupi si variak, pa ne bo problema, pač nabiješ iz 190 v na 230v izhoda.....

pa ne skopari z močjo, vsaj 2 kv pa je dovolj
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mito11



Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Prispevkov: 152
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z napetostjo nimam problemov, mi varira med 235 in 240. Evo sedaj je 239 Laughing Živim v 52 stanovanjskem bloku in v neposredni bližini imamo trafo postajo. Variak mi ne loči galvansko sistema od omrežja.

Imam namreč drugačen problem. Zadnji mesec mi nekaj hrešči v zvočnikih in sumim zapacano elektriko. Isto se dogaja na dveh različnih ojačevalnikih, kakor tudi s slušalkami. In zanimivo hrešči skoraj vedno pri določenih delih skladb, neglede ali uporabim kot izvor CD ali računalnik preko USB v DAC. DAC ima svoj ločen linearno stabiliziran usmernik.
Poizkusil sem vse živo. Priklopil na drugo fazo (imam 3 faze), zamenjal zvočniške in interkonekcijske kable, postavil komponente na sredino sobe, daleč drugo od druge, da se medsebojno ne motijop, vse to brez uspeha.
Hreščanje je podobno, kot da bi imel delno skurjene visokotonce. Enkrat v enem visokotoncu, drugič v drugem, včasih v obeh. Ampak hrešči tudi na slušalke.
Poizkusil sem tudi z UPS, ki ni bil priklopljen na omrežje (samo baterija). Katastrofa, še več hreščanja.

Zato sem pomislil na ločilni trafo, moči od 1kW do 1.5kW ,kar bi verjetno bilo dovolj za Sugden A21a, 25W, A klasa, single ended, solid state, cd predvajalnik NAD 515bee in DAC E-MU 0404.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
jacoby



Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23
Prispevkov: 952

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11 je napisal/a:

Zato sem pomislil na ločilni trafo, moči od 1kW do 1.5kW ,kar bi verjetno bilo dovolj za Sugden A21a, 25W, A klasa, single ended, solid state, cd predvajalnik NAD 515bee in DAC E-MU 0404.

A si 100% prepričan, na ni vzrok ravno v Sugden-u, lampe lahhko dostikrat začnejo hreščat, (delni preboji) ali pa HV kondenzatorji, ki so ponavadi revne kakovosti pri China made.
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik



Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Prispevkov: 1422
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sugden ne uporablja china made materiala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CASTOR



Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Prispevkov: 1087
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če hočeš, pridi do mene, pa ti posodim dolinškov ločilni trafo 2.2 kw.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
mito11



Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Prispevkov: 152
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@CASTOR hvala za ponudbo. Te bom pocukal za rokav, in prišel mimo, če bo potrebno.
AMPAK, še prej moram nekaj postoriti. Tole spada bolj v temo o kondenzatorjih, vendar bom vseeno nadaljeval, da se ne pretrže nit debate.
Sem šel do sosede Embarassed in si sposodil njen JVC resiver. Čudež, deluje brez hreščanja. Hvala bogu Sonus Faber niso skurjeni.

Nisem vam povedal, da sem na obeh mojih ojačevalcih zamenjal elektrolitske kondenzatorje. V Sugdenu vse, v Nakamichiju samo napajanje.
Sem sedaj pomeril napetost v Nakamichiju in je na tavelikih (ELNA LAO 10000uF 63V) napetost 58.7V. V Sugden sem dal (Panasonic TS-HA 10000uf 50V) in je na njih 46V. Ali bi lahko bil vir popačenj skoraj max. napetostna obremenitev napajalnih kondenzatorjev.
Oba ojačevalca sta stara približno 20 let in takrat je bilo v omrežju 220V. Danes imam v utikačih 240V in zato na sekundarju večjo napetost, kot je bila mišljena ob projektiranju naprav.
Bom naročil kondenzatorje za višje napetosti in videl kaj se bo izcimilo. Ali ima kdo izkušnje z Nichicon LS, ker mi dimenzijsko na 63V edini pašejo v Sugden.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 248
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 15:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11

Glede omrežne napetosti
Starejše naprave so bile grajene precej univerzalno in so imele običajno možnost prilagoditve na omrežje (Anglija je imela že takrat 240V). Na zadnji strani je bil preklopnik 220 - 240V. Preveri, če je potem preklopi na 240V.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jacoby



Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23
Prispevkov: 952

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11 je napisal/a:
Nisem vam povedal, da sem na obeh mojih ojačevalcih zamenjal elektrolitske kondenzatorje. V Sugdenu vse, v Nakamichiju samo napajanje.
Sem sedaj pomeril napetost v Nakamichiju in je na tavelikih (ELNA LAO 10000uF 63V) napetost 58.7V. V Sugden sem dal (Panasonic TS-HA 10000uf 50V) in je na njih 46V. Ali bi lahko bil vir popačenj skoraj max. napetostna obremenitev napajalnih kondenzatorjev.

Tudi če prekoračiš napetost čez nazivno, do nekaj voltov, pri kvalitetnih in velikih kond. ne pride do težav, razen pri vklopu je možno, ampak to bi povzročilo preboj, in je kond. trajno v stiku oz. zanič.

Bolj možno je, da si pri menjavi "V Sugdenu vse", lahko kaj zaj_al.
Citiram:
Bom naročil kondenzatorje za višje napetosti in videl kaj se bo izcimilo.

Ni potrebe, ker ni to problem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AndrejS



Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Prispevkov: 811
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

A pa nebi vzeli v roke kako knjigo pa si malo prebrali vedenje o elektrotehniki preden probate z lubenico uloviti radijsko postajo?


Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mito11



Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Prispevkov: 152
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK. Kondenzatorjev ne bom naročal, je tako še najbolj poceni.

Ne izključujem možnosti, da sem kaj zaj_al. Bom vse še enkrat preveril. Ima pa Sugden zelo enostavno topologijo, zato je možnost napak majhna.








Na slikah je Sugden, po menjavi elektrolotov. Nekaj časa bom poslušal z Nichiconi, potem jih bom zamenjal za Elna silmic II in se odločil, kaj se mi bolj dopade.

Se bom še malo igral in potem videl kako naprej. Vsekakor poročam kaj sem ušpičil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
mito11



Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Prispevkov: 152
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 17:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AndrejS je napisal/a:
Zivjo,

A pa nebi vzeli v roke kako knjigo pa si malo prebrali vedenje o elektrotehniki preden probate z lubenico uloviti radijsko postajo?


Andrej


Ojej, sem prebral knjig o elektrotehniki za eno prikolico. Vendar hebeš teorijo, če ni prakse Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
AndrejS



Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Prispevkov: 811
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11 je napisal/a:
Da, malo obudim temo. Poraja se mi vprašanje, ali ni že transformator v napajanju vsake komponente, obenem tudi ločilni transformator?
Če potrebujemo še enega, zakaj ne bi raje uporabili dva ali tri zapovrstjo in dobili še boljšo filtracijo nesnage iz električnega omrežja.


Pa dobro se vedno lahko se enkrat pogledas knjige...

Probaj nest k sosedu, prikljuci in prevero ce imas se vedno isti problem.
Jaz sumim, da ti ena naprava v stanovanju vraca konjice v omrezje in jih ojcevalnik pobira. Lahko je racunalnik, mikrovalovka,… Druga zelo verjetna moznost je, da imas tokovne zanke po ozemljitvah naprav. Takrat se take stvari pojavijo. Resitev je, da prikljucis vse naprave na isto letev in v zidni dozi nimas nicenja ampak pravo ozemljitev.

Malo realnosti, ce stvar brni se ne pomeni, da so krivi kitajski kondlci..

Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ck



Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Prispevkov: 1185
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probaj še ojačevalec drugje.

Drugače pa, zakaj se na svojih aparaturah učiš Cool
_________________
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mito11



Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Prispevkov: 152
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
Probaj še ojačevalec drugje.

Drugače pa, zakaj se na svojih aparaturah učiš Cool


Sem probal ojačevalec še pri sosedu in tudi tam je hreščal. Za neljubo hreščanje sem sumil kondenzatorje, kar se je izkazalo kot napačno.
Končno sem dobil krivca. To je slab stik na kontaktih releja, ki s časovnim zamikom vklopi zvočnike. Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com